Milan Sabic/PIXSELL - Football User
Milan Sabic/PIXSELL - Football User

Germanijak.hr postava 23. kola: Dragovoljci zasluženo nadmoćni, lijeva strana Dinama i Hajdukov dvojac

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 15.02.22. | 19:00

Slažete li se s našim odabirom?

Treće kolo u proljetnom dijelu sezone nije razočaralo. Prije svega, vidjeli smo fantastičnu utakmicu Dragovoljca koji su na Šubićevcu razbili Šibenik zabivši im čak pet pogodaka, zatim je u subotu obilježio kasni pogodak Mislava Oršića nakon sjajnog ubačaja iz kuta Petra Bočkaja, da bi onda u nedjelju kolo zaključili pobjedom Hajduka u kojoj je glavnu ulogu imao povratnik u HNL Nikola Kalinić te derbijem kola u kojem je Osijek sretnim golom u završnici utakmice došao do nova tri boda.

Prva utakmica 23. kola 1.HNL bila je ujedno i najatraktivnija. Pet pogodaka, druga pobjeda Crnih u prvenstvu, ali i otkaz koji je uslijedio sad već bivšem treneru Šibenika Ferdi Milinu. Uprava nije mogla 'pregrmjeti' tako težak poraz od fenjeraša, ali je odluci da se s njim raskine suradnja kumovala i veoma loša igra Narančastih u prethodna dva ogleda. Ostao je Šibenik bez Marina Jakoliša, ali odlazak jednog igrača ne bi toliko naštetiti igri momčadi kojoj je definitivno potrebna neka nova i svježa krv.

Prva utakmica na subotnjem rasporedu bila je ona između Lokosa i Istre 1961. Iako je domaćin dobar bio utakmice bio deficitaran po broju 'tijeka' na terenu, na kraju je Sandro Kulenović uspio zabiti za poravnanje i na taj način poništiti Belju koji je goste doveo u vodstvo.

Dinamo i Gorica odigrali su jednu iznimno zanimljivu utakmicu u kojoj ničega nije nedostajalo. Već nakon 20-ak sekundi Ademi je propustio realizirati priliku za koje će neki reći da ih je lakše zabiti nego promašiti, ali je kapetan Dinama u 55. minuti na asistenciju Ristovskog doveo Plave u vodstvo. Taj rezultat stajao je na semaforu devet minuta nakon čaga je stvarni na početak vratio Kalik, da bi onda minutu prije isteka regularnog dijela utakmice vidjeli potez kola.

Bila je to uigrana akcija Dinama, korner je izveo Bočkaj, 'rezanom' loptom prekrasno pronašao Oršića na vrhu 16-erca, ponajbolji igrač HNL-a tuče iz prve, a lopta u gužvi mijenja smjer i završava u mreži mladog i veoma dobrog vratara Kotarskog.

Tom pobjedom Plavi su se učvrstili na prvom mjestu, imaju tri boda, ali i utakmicu više od prvog pratitelja Osijeka, a zanimljivo je kako Dinamo u posljednjih 11 utakmica, što natjecateljskih, a što prijateljskih, ima jednako toliko pobjeda.

U nedjelju su Splićani pohrlili na Poljud, svi su htjeli vidjeti Nikolu Kalinića s brojem devet u vrhu napada te Marka Livaju s brojem 10 iza njegovih leđa. Kale je asistirao, Livaja zabio, a Bili na kraju slavili rezultatom 3:1. Odličnu utakmicu odigrali su Bili, a Dambrauskasova filozofija 'tri gola = tri boda' opet je naišla na plodno tlo.

Jako su dobre utakmice odigrali Sahiti i Čolina koji je praktički odigrao utakmicu na poziciji lijevog kirla.

Za kraj, tu je bio tvrd ogled između dvaju momčadi koje su prije početka utakmice bile bodovno izjednačene, Osijeka i Rijeke. Domaćin je bio bolji, imali su više konkretnijih prilika, Labrović je dobar dio utakmice bio najbolji pojedinac na terenu, ali su na kraju Bijelo-plavi autogolom Save Arangela Čestića stigli do vrijedna tri boda. Laszlo Kleinheisler bio je sjajan, Mile Škorić posebno motiviran da odradi jednu utakmicu na visokoj razini nakon slabijeg starta u nastavku sezone, a velike probleme Riječanima radili su još Fućak i Fiolić.

Bjelica je bio predvodnik slavlja u svlačionici, Bijelo-plavi su se vratili na pobjednički kolosijek te još jednom potvrdili da ih ne zanima nitko osim njih samih.

POTEZ KOLA – Petar Bočkaj i Mislav Oršić

Igrala se 89. minute kad je novo pojačanje Dinama teledirigiranom loptom pronašlo Mislava Oršića na samom vrhu 16-erca. Vidjelo se da je to uigrana kombinacija iz kornera, jer je većina igrača Dinama napala prvu stativu kako bi onda njihova prva violina imala nešto veću koncentraciju pri udarcu te da dodavanje Bočkaja kojim slučajem ne bi netko drugi presjekao. Oršić nije tukao punom nogom, već je okrenuo stopalo kako bi udarac pokušao plasirati. Dobro ju je zahvatio, ona je išla u smjeru gola, ali je u velikoj gužvi nekoga pogodila, promijenila smjer i u konačnici završila iza leđa Dominika Kotarskog. Koliko god se kapa skida na spomen Mislava Oršića, jednako tako je naklon za ovo dodavanje zaslužio i Pero Bočkaj. Sjajan potez dvojice velikih uzdanica Dinama i vjerojatno jedne od najboljih lijevih strana otkako je HNL-a.

1.HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 1:1

Dinamo – Gorica 2:1

Nedjelje, 13. veljače

Hajduk – Slaven Belupo 3:1

Osijek – Rijeka 1:0

 

1.HNL, 24. kolo

Petak, 18. veljače

Gorica – Slaven Belupo (18:00)

Subota, 19. veljače

Hrvatski dragovoljac – Hajduk (15:00)

Istra 1961 – Osijek (17:05)

Nedjelja, 20. veljače

Rijeka – Šibenik (15:00)

Dinamo – Lokomotiva (17:05)


Germanijak.hr postava 23. kola (4-3-3)

 



Uživajte u sjajnim utakmicama, i zaradite u Germaniji.

NAPOMENA: Tečajevi su podložni izmjenama, ali će ih Germania u svakom trenutku držati najvećima.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.


Tagovi

Dinamo ZagrebHajdukOsijekHrvatski dragovoljacGermanijak postava kolaGermanijak

Ostale Vijesti