Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Kopić: Naviknut sam već da se protiv Dinama ide kako se ide, ali dobro, spremni smo na sve

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.02.22. | 20:47

Pogled na utakmicu iz tabora Plavih, trener Kopić je itekako zadovoljan.

Pobjedom Dinama protiv Gorice u sklopu 23. kola 1.HNL, Dinamo je privremeno pobjegao svojoj prvoj prijetnji na tablici Osijeku na +6. Veliki je to posao za Plave koji su sada na sedam vezanih pobjeda. Oduševljenje trenera i igrača je više nego vidljivo. U napetom susretu koji je donio pobjednika tek u samom finišu, Dinamo je dugo ganjao pogodak vrijedan pobjede, a on je došao svega četiri minute prije kraja susreta. Nakon svega, trener Dinama Željko Kopić je imao samo riječi hvale za svoje igrače.

"Zahtjevna utakmica, ali u konačnici mislim zaslužena tri boda. Koliko je slatka, najbolje se vidi po reakciji igrača, klupe i stožera. Moram zahvaliti i igračima koji su nam devedeset minuta davali podršku, a ovo što je došlo na kraju, samo je šlag na tortu.”

Pričalo se i o Gorici koja se danas malo drugačije postavila nego protiv Hajduka prošlog vikenda na stadionu u Turopolju...

“Kao što ste rekli u utakmicu smo ušli jako dobro prvih desetak minuta. Gorica je ušla u susret s pet uigrača u zadnjoj liniji što je promjena, imali su danas jako čvrsti blok. Mi nakon tih deset minuta jesmo bili dominantni u posjedu, ali nismo se dobro postavili u zadnjoj trećini igrališta. Bilo je nekoliko dobrih šani za Goricu, jednu je Livaković fantastično obranio.” Na poluvremenu smo napravili promjene u geometriji igre, što nam je donijelo i prijeko potrebne promjene na terenu što je rezultiralo i našim pogotkom.“

Dinamo je ovom pobjedom, kako smo već i spomenuli, ušao u niz od sedam pobjeda u nizu. Može li se takav duh prenijeti i u Andaluziju gdje Plave u četvrtak čeka utakmica Europske lige protiv Seville?

“To je ono što ja gledam s dečkima, svakog dana, na svakom treningu. Odlučnost da na svakom frontu damo apsolutno sve za ovaj klub i za ovaj dres te da pobjeđujemo iz utakmice u utakmicu. Mi smo sada na sedam pobjeda u nizu, što je ozbiljan rezultat, kažem, imamo nekakvu svoju priču koju iz dana u dan nadograđujemo, a ovakve teške situacije uz pravi odgovor su najbolja potvrda svega toga.”

Danas se puno govori o navijačima na tribinima. Iako je na stadionu prema slobodnim procjenama bilo nešto manje od tri tisuće gledatelja, trener i igrači su oduševljeni podrškom.

“To prvo poluvrijeme gdje nismo bili do kraja pravi, podrška je bila svejedno prisutna, nije bilo negativnosti koja bi nas vratilo unazad. U drugom poluvremenu, kažem, singergija tribina s igračima na terenu na jednom visikom nivou.”

Za kraj,, komentar na grubosti. Nije se ovdje govorilo o incidentu sa samog kraja susreta, već o nekoliko grubljih prekršaja nakon kojih su igrači redom padali na travnjak.

“Naviknut sam već da se protiv Dinama ide kako se ide, ali dobro, spremni smo na sve, nema problema. Na nama je na svaki duel, na svaku loptu i da budemo spremni na te situacije.”



Tagovi

Željko KopićDinamo ZagrebHNK Gorica

Ostale Vijesti