Hrvoje Jelavic/Pixsell
Hrvoje Jelavic/Pixsell

Momci u bijelom zavili Šubićevac u crno: Dragovoljac senzacionalnom petardom došao do druge pobjede u sezoni (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.02.22. | 19:52

Za očuvanje pozicije u Prvoj HNL vjerojatno je prekasno, ali jedno je sigurno, osvježena i mlada momčad Dragovoljca sposobna je otkidati bodove suparnicima i u sebi ima više igrača s prvoligaškim potencijalom.

Pet i po mjeseci, odnosno 168 dana. Toliko je vremena trebalo za novu prvoligašku pobjedu Hrvatskog dragovoljca. U kolovozu prošle godine u Koprivnici su s 0:1 svladali Belupo, a momčad iz Sigeta osvježena brojnim prinovama u zimskom prijelaznom roku sada je sa senzacionalnih 0:5 deklasirala Šibenik na Šubićevcu. Ove dvije pobjede također su jedine ovosezonske prigode kada je mreža Dragovoljca ostala netaknuta.

Domaća momčad pod palicom Ferde Milina odigrala je veoma loš susret, naročito u fazi obrane, ali to ništa ne oduzima trijumfu Dragovoljca koji je bio nevjerojatno poletan i ubojit u tranziciji. Trener gostujuće momčadi Dragan Tadić nije promijenio ništa u odnosu na susret s Osijekom i odlučio se za postavu s petoricom u zadnjoj liniji pri čemu su bočni igrači prijetili u brzim kontrama.

Prvi gol došao je preko boka i kao plod kombinacije dva najbolja igrača na utakmici, kapetana Valentina Majstorovića i 21-godišnjeg Bernarda Karrice. Majstorović je idealno ubacio s desne strane, a mladi Albanac je vrhunski glavom naciljao sam kut vrata.

Samo tri minute kasnije već je 0:2, a kombinirale su mlade nade Rijeke na posudbi. Matija Frigan koji danas slavi 19. rođendan dao je loptu za Karricu, a on je nesebično poslužio Admira Bristrića.

Mreža domaćina je mirovala samo do kraja poluvremena, kada je Ivan Bebek dodijelio penal gostima. Izborio ga je Frigan koji je bio prvi na jednoj dubinskoj lopti, a na nedozvoljen način zaustavio ga je stoper Šibenčana Doni Grdić. Najstrožu kaznu realizirao je mirni Majstorović.

Ni u nastavku nije uslijedilo ništa bolje po domaćine, Šibenik je već četiri minute nakon odmora bio na koljenima. Središnji stoper gostiju Niko Galešić nemilosrdno je zakucao loptu u Rogićevu mrežu nakon jedne gužve u petercu domaćina.

Domaći navijači potpuno su pokisli, a Funcuti su dali do znanja što misle o igri svojih ljubimaca poznatim uvredljivim skandiranjem 'Igrajte pi**ice'. Ipak, momci u narančastim dresovima nisu se uspjeli prenuti i tokom većine drugog poluvremena bilo je jasno da smo bliže petom golu Dragovoljca nego ikakvoj ozbiljnijoj inicijativi Šibenika.

Veliku priliku imao je Veldin Hodža u 72. minuti koji je nakon povratne lopte 17-godišnjeg Marina Kukoča poslao loptu pored stative. Domaćini se nisu izvukli, petarda je odjeknula tri minute kasnije, a strijelac je bio rođendanski slavljenik Frigan.

Dragovoljac je tako napokon došao do dvoznamenkastog broja bodova ove sezone, dok je Šibenik u kalendarskoj godini i dalje bez pobjede. U idućem kolu čeka ih gostovanje na Rujevici, dok će Dragovoljac u Zagrebu dočekati Hajduk. Za kraj, jedan zanimljivi povijesni podatak, Šibenik je pet golova na Šubićevcu posljednji put primio 2000. godine upravo od Dragovoljca. Momčad iz Sigeta tada je slavila s 3:5.

1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 15:00

Dinamo – Gorica 17:05

Nedelja, 13.veljače

Hajduk – Slaven Belupo 15:00

Osijek – Rijeka 17:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatski dragovoljacNK ŠibenikPrva HNLHrvatska

Ostale Vijesti