Goran Stanzl/ PIXSELL
Goran Stanzl/ PIXSELL

Sjajni volej Oršića u 89. Dinamu donio pobjedu i učvršićvanje prvog mjesta na ljestvici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 12.02.22. | 19:04

Dinamo je u uzbudljivoj utakmici nadvisio Goricu na Maksimiru s 2:1 pogocima Arijana Ademija u 55. i Mislava Oršića u 89. nakon sjajnog voleja poslije ubačaja iz kuta Petra Bočkaja.

Dinamo je zadržao minimalno tri boda prednosti na vrhu prvenstvene ljestvice nakon što je u Maksimiru u dramatičnoj utakmici nadvisio Goricu s 2:1. Nakon vrlo dobre igre Gorice u prvom dijelu, na odmor se otišlo bez pogodaka. U nastavku Dinamo je stisnuo i u 55. zabio preko kapetana Ademija. No, Gorica je brzo izjednačila golom Anthonyja Kalika. Dinamo je do kraja utakmice stiskao, stvarao šanse, a do pobjede je stigao tek u 89. minuti nakon što je Mislav Oršić sjajnim volejem realizirao centaršut Petra Bočkaja iz kornera.

Dinamo je tako stigao do nove pobjede nad Goricom, 14. u 15. susretu i treću ove sezone. Ovom pobjedom Dinamo je učvrstio prvo mjesto i dodatno se napunio samopouzdanjem pred gostovanje u Sevilli.

Bad Blue Boysi došli su u dosta velikom broju (ukupno je bilo oko 2.500 gledatelja na utakmici) i bili su prilično motivirani, možemo reći da su navijanjem i angažmanom potvrdili dobru formu pred gostovanje Dinama na Sanchez Pizjuanu na kojem će navijati nešto manje od dvije tisuće Dinamovih navijača.

Goran Stanzl/PIXSELLGoran Stanzl/PIXSELL

Željko Kopić na teren je 'gurnuo' svoju najjaču postavu u kojoj nije bilo kartoniranog Brune Petkovića i ozljeđenog Dine Perića. Livaković - Theophile, Šutalo, Franjić - Mišić - Ristovski, Ademi, Ivanušec, Bočkaj - Oršić, Andrić. S trojicom u liniji krenuo je i Krunoslav Rendulić: Kotarski - Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Mitrović, Suk, Pršir, Keita - Kalik, Lovrić - Caio Cruz

Dinamo je mogao doći do vodstva već u 26. sekundi utakmice. Jurica Pršir poslao je povratnu loptu prema Dominiku Kotarskom koji se poskliznuo i do lopte je prvi stigao Komnen Andrić, Dinamova 'devetka' šalje loptu prema Arijanu Ademiju, koji je pred praznom mrežom imao samo Krešimira Krizmanića, ali je pucao ravno u mladog hrvatskog reprezentativca.

Probao je ubrzo Luka Ivanušec preko gola, a na suprotnoj strani Anthony Kalik koji je pucao ravno u Livakovića. Dinamo je očekivano kontrolirao posjed lopte, Plavi su najviše prijetili preko lijeve strane na kojoj su ordinirali Mislav Oršić i Petar Bočkaj. Goričani su prepustili loptu domaćinima i prijetili iz kontranapada. Posebno motiviran bio je Kristijan Lovrić koji je u dva navrata opasno zaprijetio Dominiku Livakoviću, jednom je lopta prošla kraj lijeve sative, a drugi put je hrvatska 'jedinica' teškom mukom otklonila opasnost.

Nakon prilično furioznih prvih 15 minuta, uslijedio je mirniji period igre u kojem nismo vidjeli izrazitih prilika. Gorica se čvrsto branila sa svih 11 prepustila je Dinamu jalovu inicijativu, ali i nimalo prostora u posljednjoj trećini terena.

Iduću prigodu vidjeli smo tek u 38. minuti, inače pouzdani Josip Šutalo propustio je loptu koja je stigla do Caija Cruza, a mladi brazilski napadač prosljeđuje do Lovrića kojem udarac s ljevicom Livaković fantastično brani i sprječava Goricu da pred odlazak na odmor šokira domaćine na Maksimiru.

Šutalo se zamalo 'iskupio' u zadnjoj minuti prvog dijela, kada je poslao loptu preko 'pola terena' za Oršića koji se sam sjurio na Kotarskog, ali mu je lopta malo 'pobjegla' i vratar Gorice je stigao uhvatiti loptu i otkloniti opasnost.

Sve u svemu, gosti su mogli biti prilično zadovoljni s igrom i stanjem na terenu nakon završenog prvog dijela u kojem je Dinamo kontrolirao posjed lopte, no Gorica je sjajno zatvorila Dinamove bokove i više nego opasno prijetila iz kontranapada.

Već početkom drugog dijela Kopić je, vjerojatno zbog ozljede, zamijenio Andrića i uveo Denija Jurića. Dinamo je dosta motivirano ušao u nastavak s namjerom da što prije zabije gol i razbije čvrsti blok Gorice. Akciju je pokrenuo Ivanušec dodao Bočkaju koji prebacvuje cijelu obranu Gorice i pronalazi kolegu na suprotnoj strnai terena, Stefan Ristovski glavom šalje 'dijagonalu' za Ademija koji iz blizine pogađa u mrežu nemoćnog Kotarskog.

Oršić je probao potom iznenaditi Kotarskog udarcem iz kornera, ali ipak nismo vidjeli i drugo kolo za redom udarcem iz kuta, bivši mladi vratar Dinama bio je siguran i otklonio je opasnost. Dinamo je u tim trenucima igrao jako dobro, pritiskao je Goricu koja nije bila opasna kao u prvom dijelu, a onda, šok. Jovičić je odlično povukao loptu, sjajno primijetio Anthonyja Kalika između Dinamovih braniča, a hrvatski Australac nije propustio priliku matirati Livakovića za prvi gol Gorice Dinamu nakon više od četiri i pol utakmice.

Uslijedile su izmjene na obje strane. Rendulić je uveo Younesa Delfija umjesto piznimno borbenog Caia Cruza, a na Dinamovoj strani ofenzivniji Dario Špikić, bivši prvotimac Gorice, ušao je umjesto Ristovskog, a kasnije je Marko Tolić zamijenio Josipa Mišića. Dinamo je krenuo u potpunu ofenzivu, nakon opasnijh udaraca Ivanušeca i Theophilea s distance, naprosto je nevjerojatno ono što je Bartol Franjić propustio u 79. Ademi je centrirao, Deni Jurić proslijedio na drugu stativu, a Franjić s dva metra promašuje prazan gol.

Matnu poziciju potom je imao Ivanušec nakon jednog brzo odigranog prekida, no Kotarski bravuroznom obranom spašava svoju mrežu. I kada sae činilo da će Gorica uspjeti izdržati pritisak do samoga kraja, Bočkaj je nabacio iz kornera, a Oršić sjajnim volejem s 20 metara pogađa za 2:1 i ostanak na vrhu prvenstvene ljestvice.

Do kraja dvoboja vidjeli smo još jednu veliku 'gužvu' nakon prekršaja Keite nad Ademijem, najžešći je bio Marko Tolić

Idući petak Gorica dočekuje Slaven Belupo bez Kristijana Lovrića, koji je danas dobio treći žuti karton, a Dinamo u nedjelju, tri dana nakon gostovanja u Sevilli, dočekuje Lokomotivu.

DINAMO - GORICA 2:1

Stadion: Maksimir, Zagreb

Sudac: Dario Bel (Osijek); VAR Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Ademi (55'), 1:1 Kalik (65'), 2:1 Oršić (89')

Žuti kartoni: Ivanušec (Dinamo)/ Steenvoorden, Jovičić, Lovrić (Gorica)

Crveni kartoni:

Dinamo (3-4-1-2): Livaković - Theophile, Šutalo, Franjić - Ristovski (od 69. Špikić), Ademi, Mišić (od 75. Tolić), Bočkaj - Ivanušec - Oršić, Andrić (od 46. Jurić)

Gorica (3-4-2-1): Kotarski - Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Mitrović, Suk, Pršir (od 84. Golubickas), Keita - Kalik, Lovrić (od 87. Stojanovski) - Caio Cruz (od 69. Delfi)

1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 1:1

Dinamo – Gorica 2:1

Nedelja, 13.veljače

Hajduk – Slaven Belupo 15:00

Osijek – Rijeka 17:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHNK GoricaPrva HNLHrvatska

Ostale Vijesti