Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Trešnjevački kolosijek: Tvrdi remi Lokomotive i Puljana, Salihu pocrvenio već u prvom poluvremenu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 16:53

Odigran je drugi po redu susret 23. kola 1. HNL

Uz gotovo idealne vremenske uvjete, uz tek malo vjetra koji je propuhao nažalost jedva troznamenkasti broj prisutnih gledatelja, Lokomotiva je ugostila Istru 1961 u sklopu 23. kola 1. HNL. Rezultatski, ova utakmica nije odlučivala o ničemu.

Gosti su nedavnim slavljem na Aldo Drosini protiv Hrvatskog dragovoljca pobjegli Crnima na gotovo nedostižnih 16 bodova prednosti, što je uostalom i umanjilo značaj jučerašnjeg visokog slavlja Dragovoljaca u Šibeniku rezultatom 5:0. Sigurni u svoj ostanak u 1. HNL, baš kao i Lokomotiva koja ganja petu poziciju na tablici koju trenutno drži Gorica, danas smo imali prilike vidjeti neopterećenu predstavu, te po jedan gol sa svake strane. Konačni rezultat 1:1.

U prvih nekoliko minuta, koji su prošli uz obvezno ispitivanje snaga na terenu, Nigerijac Aliyu je pokazao najviše. Brzonogi mladić je napravio nekoliko kvalitetnih prodora uz dribling, obrana Istre 1961 ga je morala duplirati. S druge strane, kada već nema Bandea koji se tek treba priključiti ekipi nakon Afričkog kupa nacija, istaknuo se Mahmoud koji posjeduje slične tehničke predispozicije. Bilo je tu i malo nervoze, gostujuća jedinica (Lučić) je u nespretnoj intervenciji propustila iskominicirati tko će po loptu, mogli su Lokosi do lakog gola na praznu mrežu da je bilo više odlučnosti u pokušaju loba.

Premda smo vidjeli puno želje, izostalo je kombinatorike. Momčadi su se jednostsvno „poništile“ na sredini terena, tek su rijetke konkretne i okomite lopte prolazile kroz redove prema napadačima. Bez takve distribucije, nema ni prilika, a bez prilika, nema golova.

Jedina prava prilika koju pamtimo je ona Enisa Cokaja iz 20. minute. Lokosi su napokon pretvorili terensku inicijativu u višak, Aliyu je kvalitetno probio stranu uz pomoć Cipetića, samo da bi Cokaj dobro pritisnuo povratnu loptu koja odlazi tik do vratnice. Prava šteta, Enis se već u idućoj akciji nakon nezgodnog sudara ozlijedio, pa je morao izaći iz igre neplanirano, sredinom prvog dijela.

Lokosi mogu žaliti i za prilikom iz 33. minute. Pivarić je odradio sjajnu minijaturu po lijevoj strani izbacivši obrambeni blok, no njegov centaršut je ostao neiskorišten. Opasno je bilo i u nastavku akcije jer se lopte s puno prostora ispred sebe dočepao Cipetić, ipak ostaje 0:0, Lučić je spreman. Bio je to najplodonosniji dio prvog dijela, zaredali su Lokosi nekoliko šansi, ali i dalje ostali dužni zabiti pogodak.

Do poluvremena se broj promašenih prilika dodatno povećao, opet je Cipetić probio desnu stranu igrališta, Dabro nije ostao skoncentriran i lopta odlazi preko gola. Nervoza je postala osjetna premda je ostalo preko sat vremena nogometa za igrati. Loksa je izgledala kao da će se ispuhati, a nogomet nas uči da se promašene prilike skupo plaćaju.

Osjetila je to i Istra 1961 pa je s nešto više hrabrosti krenula prema naprijed, sve u pokušaju da uhvate Lokomotivu na spavanju nakon duljeg pritiska. Za razliku od domaćina, nije bilo kvalitetnog prodora i stvaranja viša, pa je sve ostalo nedorečeno dugim loptama koje je Soldo bez većih poteškoća očistio uz tragičara Salihua. Albanac je tik pred poluvrijeme pokupio i drugi žuti karton, pa se kudikamo bolja Lokomotiva morala snaći bez njega, ali i Mersinaja, koji je danas ostao nedostupan zbog tri akumulirana žuta kartona.

Drugi dio susreta je prošao uz promijenjene uloge. Zakinuti za stoperska rješenja, igrači Lokomotive su ostali na Soldi kao stoperu, uz tinejdžera Miloševića na klupi. S takvim brojčanim stanjem, što je uostalom i javna informacija, trener Garcia je posve očekivano, krenuo aktivno po pogodak. Lokosi su se pretjerano povukli, i zbog toga su, nakon sedam minuta igre u nastavku, bili kažnjeni,

Mlinar je pronašao usamljenog Belju na rubu šesnaesterca, on se okreće i lijepo zabija plasiranim udarcem u daljni kut mreže. Nevistić se ispružio, ali do lopte nije uspio stići.

Nekoliko minuta kasnije, nakon 15 punih minuta igre u nastavku, napokon nešto konkretnija akcija Lokomotive. Opet se istsknuo Aliyu individualnom kvalitetom, teško su se gosti u dresovima boje terana, no srećom po njihove ambicije, danas je Dabro bio poprilično dekoncentriran. Mišković je zakuhao priliku svojom lošom intervencijom, obrana gostiju je danas već nekoliko puta loše reagirala na pritisak brzonogog Nigerijca.

Srećom po utakmicu, Lokomotivi je ostao jedan as u rukavu, a to su prekidi. Milićević je s desne strane odlično nabacio u peterac, netko od plavih dresocva puca, no lopta odlazi preko gola. U 80. minuti je skraćeni korner izveo Cipetić, Pokazalo se opet da je gostujuća obrana klimava, a nova i svježa snaga s terena, Sandro Kulenović, iskorištava to na najbolji mogući način nadskočivši cijelu obranu za 1:1. Posve zasluženo.

Istra nije imala odgovora na kasnu inicijativu Lokomotive, čini se da im je ponestalo snage za kvalitetnu reakciju, pa je konačnih 1:1 i najrealniji rezultat. Premda, nije remi s kojim će itko biti zadovoljan. Previše prilika za tri boda je ostalo neiskorišteno, a Lokosi će morati pričekati iduće kolo kako bi eventualno prestigli Goricu.

Pokušat će to ostvariti protiv Dinama na Maksimiru, dok će Istra 1961 na Aldo Drosini ugostiti jaki Osijek.


LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 1:1

Stadion: Kranjčevićeva, Zagreb

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) VAR: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 (Beljo 54') 1:1 (Kulenović 80')

Žuti kartoni: Salihu, Cokaj, Aliyu (Lokomotiva) / Galilea, Mahmoud, Perera, Perković (Istra 1961)

Crveni kartoni: Salihu (drugi žuti karton) 43'

Lokomotiva(4-2-3-1): Nevistić – Cipetić, Soldo, Salihu, Milićević – Marić, Cokaj (Maleš 25') – Aliyu (Gopričan 90'), Kačavenda (Kulenović 70'), Pivarić – Dabro

Istra 1961 (4-3-3): Lučić – Silva, Perković, Galilea, Marin – Perera, Mlinar, Mahmoud (Blagojević 70'), Lisica (Serderov 83'), Beljo, Mišković


1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 1:1

Dinamo – Gorica 17:05

Nedelja, 13.veljače

Hajduk – Slaven Belupo 15:00

Osijek – Rijeka 17:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK LokomotivaIstra 1961HNLGonzalo GarciaPrva HNL

Ostale Vijesti