Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Mišković: “Lokomotiva je bila bolja i čestitam! Naslov? Ako tučemo sve do kraja…”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 12:00

Zanimljivo je bilo u hodnicima Kranjčevićeve nakon utakmice. Lokosi su slavili, Riječani nisu umirali u tuzi i očaju, u Dinamu su trljali ruke a neki su se i izbjegavali…

I nije bilo previše tuge kod Riječana nakon utakmice poslije koje su prepustili tron Dinamu. Svjesni kako su u nedjelju bodovi otišli na stranu boljih, pošteno su stisnuli ruku domaćinima, pojeli rižoto koji ih je čekao u svlačionici, malo pričekali da policija “odradi” svoj posao malo dalje s usijanim glavama te se pokupili na Kvarner.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Izjava? U zadnje vrijeme iskačem iz paštete. Nemam što za reći osim da je Lokomotiva bila bolja i pobijedila. Što drugo da kažem?”, bio je jasan Damir Mišković koji se vratio u Hrvatsku nakon dužeg izbivanja pa postao maler svojoj Rijeci. Iako moramo priznati kako nam Mišković nije djelovao previše razočaran epilogom utakmice u Kranjčevićevoj.

“Gledaj, ako želimo biti prvaci - moramo dobiti sve četiri do kraja. Matematika je jednostavna”, pričao je malo kasnije svojim igračima koji su čekali da se krene put Rijeke.

Nešto ranije bio je u loži okružen svojim suradnicima, svega dva, tri metra od Sergeja Jakirovića koji je bio na utakmici u društvu Marka Marića i Velimira Zajeca. Živo nas je zanimao eventualni susret trenera Dinama i predsjednika Rijeke ali on se nije dogodio. Spretno su se izbjegavali tijekom utakmice i u poluvremenu da bi na kraju svaki otišao svojim putem. Jakir puno zadovoljniji jer je konačno prespavao na prvom mjestu; nešto što je bila rutina njegovih prethodnika - Jakir je čekao osam mjeseci. U međuvremenu prošao “scile i haribde”, nekoliko sasvim izvjesnih smjena, nepovjerenje javnosti i zvižduke. Bacali su mu klipove pod noge znani i neznani.

No, strpljen - spašen! Jakirović je sve okrenuo na svoj mlin i zasluženo je tu gdje jest. Na vrhu! Samo o njemu ovisi hoće li ostati na njemu. Kao što Rijeka ima sve u svojim rukama, tako ima i Dinamo. S bitnom razlikom koja sugerira da je u slučaju identičnog broja bodova prvak - Dinamo!

“Što ste nam uzeli, to ste nam vratili”, gurao je teoriju jedan od navijača Dinama u hodnicima Kranjčevićeve ulice Božidaru Šikiću.

“Igramo za sebe”, kratko mu je poručio alfa i omega Lokosa koji se ozbiljno spominje u kombinacijama oko Dinama od sljedeće sezone. Reference za preuzeti sportski sektor svakako ima i dalo bi se Šiku nagovoriti. Pitanje je zapravo što u Maksimiru žele i kakvi su im planovi…

I dok smo slušali reakcije nakon utakmice, Željko Sopić odrađivao je medijske obaveze.

“Bio je normalan”, otelo se kolegi u jednom trenutku koji se spustio s press konferencije trenera Rijeke. Pomalo razočarano. Jer isti taj je prije tjedan, dva prosipao pamet i prozivao trenera Rijeke zbog njegova osebujnog stila komuniciranja. Iako je dobro znao da je Sopa potpuno isti pred kamerama i na pressu kakav je na kavi na njegovu Kukuljevićevu trgu u Španskom. Ima čovjek svoj stil i pravo je osvježenje. I pomalo je licemjerno u jednom trenutku prozivati Sopića pa u onom drugom žaliti što nije nešto “bubnuo” za naslovnice!

Kako bilo, pred Rijekom je sada puno veći pritisak. Četiri utakmice do kraja - četiri pobjede im donose naslov dok Dinamo može kalkulirati. Iako, svi u Maksimiru svjesni su da nikakvo igranje “pod ručnom” nije prihvatljivo. Tu su. Pred vratima raja. U sezoni u kojoj su ozbiljno bili pred ponorom - Dinamo ima veliku priliku završiti je trijumfalno i rezultatski ponajboljom u novijoj povijesti. Za to će trebati trijumf na Rujevici. Zapravo, i najpoštenije je da se Dinamo i Rijeka na koncu međusobno potuku za tu “kantu”!



Tagovi

HNLHNK RijekaLokomotiva ZagrebGNK DinamoDamir Mišković

Ostale Vijesti