Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Čestićev nespretni autogol u samoj završnici susreta donio Osijeku vrijednu pobjedu u derbiju, ostaju na -3 od Dinama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 13.02.22. | 19:24

Tvrda utakmica, ali je domaći sastav u konačnici zasluženo slavio

Posljednju, a ujedno i najzanimljiviju utakmicu 23.kola 1.HNL u Gradskom vrtu odigrali su Osijek i Rijeka. Bio je to sudar dvaju momčadi koje su uoči ovog ogleda bile bodovno izjednačene, a domaćin je na kraju stigao do vrijedna tri boda u samoj završnici utakmice. Tragičar je bio Sava Arangel Čestić, stoper Rijeke postigao je autogol u 86.minuti nakon jedne nespretne intervencije, a to je ujedno bio i jedini pogodak na susretu.

Prva dva pokušaja na utakmici bila su potpuno bezopasna. Prvo je Caktaš u 3. minuti dugo vukao loptu kroz sredinu sredinu i onda ju lansirao 10-ak metara od gola, da bi u 5. ,inuti na suprotnoj strani ‘zaprijetio’ Pavičić, ali Ivušić je mogao biti potpuno mira.

U šestoj minuti je Fućak pobjegao riječkoj obrani, tukao lijevom nogom, ali Laborović brani njegov udarac uz dozu nesigurnosti. Dobili su domaćini priliku iz kornera doći do vodstva, ali udarac kapetana Škorića otišao je visoko preko gola

Odmah minute kasnije, ponovo prijete domaćini. Neshvatljivo sam bio je Kleinheisler koji je pokupio jedan ‘odbijanac’, dva središnja veznjaka Rijeke kasne s blokom, ali Labrović sad sjajnom intervencijom spašava svoju momčad.

Bolje je Osjek otvorio utakmicu. Bili su konkretniji te su uzimali svaku ‘drugu’ loptu, što je u derbijima iznimno važno. Igrala se 18.minuta kad je snažno odapeo Žaper, ali je Labrović ponovno dobro intervenirao pa tako promjene na semaforu nije bilo. Da je domaćin furioznije ušao u utakmicu potvrdila je i statistika budući da je omjer udaraca u prvih 20 minuta bio 7-1 u korist domaćina, s tim da su četiri pokušaja išla u okvir gola.

U 27. minuti Lončar je potpuno usamljen u 16-ercu gostiju nakon ubacivanja slobodnog udarca, ali njegov udarac sjajno brani Labrović. Minutu kasnije je Bohar tukao iz daljine, ali je njegov udarac otišao tik iznad gola.

Uslijedilo je zatišje od oko 15-ak minuta, da bi onda na jedan ubačaj Miloša s desne strane lopta odsjela na ruci Krešića, ali Jović nakon podulje stanke i pregleda snimke dolazi do zaključka da kaznenog udarca neće biti. Potesitrala je publika, baš kao i Nino Bule, a pomoćnik Nenada Bjelice očito je pretjerao pa mu je glavni suda pokazao crveni karton.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika pa se tako na predah otišlo s početnih 0:0, s tim da su gosti mogli biti puno sretniji takvim raspletom. Iako su započeli susret bez klasičnog napadača, Osijek je prijetio na svim fronama, pogodak je ‘visio u zraku’, ali mreže su ipak mirovale.

U nastavku su prvi zaprijetili gosti. Akcija je počela na lijevoj strani, Vučkić je onda kratkim dodavanjem tražio Ampema koji lukavo propušta loptu kroz noge, na udarcu je bio Pavičić, ali pokušaj desetke Rijeke Ivica Ivušić obranio bi i zatvorenih očiju.

Igrala se 57.minuta kad je sjevnula jedna kontra domaćina, u konačnici je Bohar lukavo tukao, ali Labrović je dobro pokrio prvu stativu i na taj način onemugućio Slovenca u svojem naumu da dovede Osijek u vodstvo.

Narednih 10-ak minuta Osijek je ponovno malo pretisnuo goste s Kvarnera, ali kao da im je nedostajao onaj zadnje dodavanje kako bi ozbiljnije ugozili Labrovića.

Igralo se čvrsto, bez velikih prilika, a dojam je da su obje momčadi bile primarno koncentrirane na to kako ne primiti pogodak, a tek onda na kako ga zabiti.

Rijeka je mogla do vodstva u 83.minuti susreta. Pavičić je izveo jedan slobodni udarac, Krešić je bio najviši u skoku, ali Ivušićeva sigurna intervencija je spasila domaćina.

I onda, po zakonu velikih brojeva, jedan od svih tih silnih pokušaja domaćina na kraju je morao uroditi plodom. Igrala se 85.minuta, izgledalo je kako je opasnost po gol Rijeke već prošla, ali Čestić je nespretno reagirao i poslao loptu u mrežu – 1:0


Rijeka je do kraja utakmice bacila sve karte u napad, ali do pogotka vrijednog boda nisu mogli. Još je Abass dobio drugi žuti karton 15-ak sekundi prije kraja utakmice, ali i da je ostao na terenu, teško da bi se što promijenilo.

Ovim porazom Rijeka je pala na četvto mjesto, dok su Bijelo-plavi ostali prvi pratitelji Dinama u borbi za naslov prvaka.

U sljedećem kolu Osijek u Gradskom vrtu dočekuje Istru 1961, dok Rijeci u goste stiže Šibenik.

OSIJEK - RIJEKA 1:0 (Čestić autogol 85’)

Stadion: Gradski vrt

Sudac: Fran Jović, VAR: Duje Strukan

Strijelci: 1:0 Čestić (85’ autogol)

Žuti kartoni: Fiolić, Brlek (Osijek) Čestić, Drmić, Abass (Rijeka)

Crveni kartoni: Abass (Rijeka)

OSIJEK (4-1-4-1): Ivušić – Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević – Žaper – Bohar (71’ Brlek), Fiolić (89’ Fiolić), Caktaš (71’ Mance), Kleinheisler (89’ Čeberko) – Fućak (83’ Topčagić)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović – Solano (88’ Bušnja), Čestić, Krešić, Vukčević – Selahi (88’ Obregon), Pavičić – Murić (68’ Abass), Vučkić (68’ Čerin), Ampem – Drmić

1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 1:1

Dinamo – Gorica 2:1

Nedelja, 13.veljače

Hajduk – Slaven Belupo 3:1

Osijek – Rijeka 1:0



Tagovi

HNK RijekaRijekaOsijek

Ostale Vijesti