Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Sopić: „Rekao sam u klubu – nemojte da ja kao Zagrepčanin budem veći optimist od vas Riječana!“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 13:02

Pričao je o ogledu s Lokomotivom te najavio 'utakmicu sezone' protiv Dinama

Dan nakon poraza od Lokomotive trener Rijeke Željko Sopić gostovao je u HRT-ovoj radijskoj emisiji 'Pod stijenama Kantride' u kojoj je s Robertom Ferlinom pričao o nedjeljnom okršaju u Kranjčevićevoj, ali i nadolazećem srazu njegove momčadi protiv Dinama u 'derbiju sezone' koji se igra na Rujevici 5. svibnja s početkom u 19.30 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

 Za početak, Sopić je ispričao kako se osjeća nakon prospavane noći.

„Imao sam u ponedjeljak ujutro kratki sastanak, pet minuta s igračima i rekao sam im 'Gledajte, sami smo se doveli u situaciju da se priča o vama, imamo sve u rukama i da nam je netko to ponudio prije prvenstva, prihvatili bismo objeručke'. Cijela Hrvatska je bila sigurna da ćemo izgubiti. Evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama“, rekao je trener Rijeke pa nastavio:

„Kad sedam utakmica ne primiš pogodak pa dobiješ dva iz dva prekida, samopouzdanje padne. Zamjene su unijele život, zabili smo, krenuli po drugi gol pa iz naše pogreške primili treći. Svejedno je izgubili 2-1 ili 3-1. Dobro, nije baš isto izgubiti 5-1, ali ajde... Ni bod ne bi bio za baciti. Ujutro su me u klubu svi dočekali smrknuti pa si mislim "Ljudi, nemojte da ja, kao Zagrepčanin, budem veći optimist od vas Riječana!" I Arsenal, Liverpool imaju padove, to je bila takva utakmica, Lokomotiva je pobijedila, idemo dalje, nema potrebe za prevelikim stresom.“

Iako Rijeka ove nedjelje nije pobijedila, trener je 'zadaću' obavio…

„Je, počastio sam dečke na benzinskoj kad smo se vraćali.“

Trenera Rijeke posebno boli što je njegova momčad primila pogotke iz prekida, o čemu je pričao i na konferenciji na medije pa je tako nepotrebno ponavljati njegovo razmišljanje koje se od jučer navečer nije promijenilo. Sopić je dodao kako je računica jasna i da će njegova momčad – kad pobijedi, ne ako pobijedi – na kraju sezone biti prva.

Utakmica protiv Dinama odigrat će se pred rasprodanim stadionom, s tim da je i u nedjelju Rijeka imala veliku podršku…

„Lakše je igrati doma nego vani, pohvale svima koji nas neprestano prate i na gostovanjima i kod kuće, puno smo ih puta obradovali, dat ćemo sve od sebe i ovaj put pa ćemo vidjeti u nedjelju od 19.30 sati. Suci? Strani suci će suditi utakmicu, tko bude bolji pobijedit će i to je to, ne znam kaj bih trebao reći. U civiliziranom svijetu ne komentira se suđenje, a suci griješe jednako kao igrači i treneri.“

Rijeka je ove sezone pobijedila sve klubove osim – Dinama! Dosad Sopićeva družina protiv Plavih ima dva remija i dva poraza, je li vrijeme za pobjedu?

„Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti Dinamo i to je to!“

Cijeli razgovor Sopića u HRT-ovoj emisiji 'Pod stijenama Kantride' poslušajte OVDJE. (G)



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLGNK Dinamo

Ostale Vijesti