Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

OCJENE – Rijeka: Čestić tragičar, Labrović ne može spašavati iz utakmice u utakmicu

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 13.02.22. | 19:48

Drugim porazom u proljetnom dijelu sezone Rijeka je pala na četvrto mjesto, a u posljednje četiri utakmice protiv Osijeka nisu postigli nijedan pogodak.

Nediljko Labrović – 6.5

Ponovno sjajan. Bio je nesiguran samo na početku utakmice kad je tukao Fućak, ostalo je sve odradio na vrhunskoj razini. Jako dobro postavljanje, da ima refleks znamo odavno. S njim je Rijeka puno jača momčad, ali obrana mu nije pretjerano pomogla danas.

Andres Solano - 6

Izgleda da prva utakmica protiv Lokomtive nije bila izuzetak. Solano je opet bio na visini zadatka, dobar defenzivno, s tek pokojom ofenzivnom akcijom. Španjolac, kad se malo ‘opusti’, bi mogao biti ozbiljno pojačanje Rijeke.

Od 89. minute Denis Bušnja - /

Igrao premalo za ocjenu.

Sava Arangel Čestić – 5

Čvrsto i beskompromisno. Odigrao je veoma dobrih 85 minuta, ali se onda u samoj završnici prometnuo u tragičara susreta zabivši autogol. Nesretno i nespretno, ali taj pogodak na kraju je prelomio utakmicu i bacio Rijeku na četvrto mjesto.

Anton Krešić – 5.5

Do 43.minute bio je korektan, da bi onda postavio svoje ruke u položaj kao da se sprema na skok na glavu u more. Jovića je dugo gledao na VAR-u tu situaciju, da bi onda ipak zaključio da nije bilo ničeg spornog. Dojam je da su Rijeka i Krešić u toj situaciji dobro prošli…

Andrija Vukčević – 5.5

Nismo ga puno vidjeli prema naprijed. Pristojno je odradio fazu obrane, s tim da su ga Fiolić i Bohar dosta umarali. Korektno, ništa više od toga. Njegova sreća je ta što Tomić nema adekvatnu zamjenu na poziciji lijevog beka, jer da ima, za sljedeći ogled bi Šibenčanin imao pravo razmisliti o promjeni.

Lindon Selahi – 6

Radilica. Pokrivao je cijeli teren, gore – dolje, lijevo – desno, Selahija je bilo svugdje. Imao je jako puno presječenih lopti, s dodavanjima nije ‘izmišljao toplu vodu’ te je Tomić sigurno zadovoljan njegovom izvedbom. Iako bi se mnogima učinilo da on danas nije mnogo napravio jer mu ime nije bilo često u prvom planu, Selahi je odigrao sjajno te je bio jedan od ponajboljih igrača Rijeke danas.

Od 89. minute Jorge Obregon - /

Igrao premalo za ocjenu.

Domagoj Pavičić – 6

Još jednan majstor nogometne igre. Po svakom njegovom potezu jasno je da kuži igru, svako dodavanje ima smisla, a posebno je impresivan kad krene osvajati proctor okomitim prolaskom kroz sredinu terena. Od hrvatskih nogometaša, jedini bolji od njega u tom segmentu igre je Mateo Kovačić, a kad Pavičić krene, naniže nekoliko igrača i osvoji 10+ metara okomitim trkom s loptom u nogama, odmah postaje opasno. Mogao je bolje šutirati na početku drugog poluvremena, ostalo korektno.

Robert Murić – 6

Jurčervić praktički nije odlazio na suparničku polovicu, dok je tu cijelo vrijeme bio i Lončar koju je nerijetko duplirao ponjaboljeg igrača Rijeke koji je protiv Lokosa praktički sam osigurao Rijeci pobjedu. Opasan je Murić, svaki njegov potez može prelomiti utakmicu, ali danas mu kompaktna obrana Osijeka nije dala puno prilika.

Od 68. minute Issah Abass – 5

Dva žuta kartona u 22 minute na terenu. Gdje je nestao onaj Issah Abass s početka sezone?

Haris Vučkić – 5.5

Na trenutke bi uneredio Osječane, ali konkretniji učinak je izostao. Vidi se kod Slovenca da je s nogometom ‘na ti’, da razumije igru i da ima sjajan osjećaj za proctor, ali dojam je da zbog svoje konstitucije (i možda kilograma do dva viška) ne može uvijek biti tamo gdje bi trebao, iako i sam zna da se to od njega očekuje. Na kraju mu je malo ponestalo snage, puno je danas radio i u defenzivi, pa je Tomić za posljednjih 20-ak minuta potražio neka nova rješenja.

Od 68. minute Gnezda Čerin – 5.5

Nije donio impuls kakav je Tomić priželjkivao. Pristojno, ali ništa više od toga. Čak je ovih pola ocjene više ‘nategnuto’ u odnosu na ono što smo od njega vidjeli danas, s tim da bi preciznije bilo napisati u odnosnu na ono što nismo vidjeli…

Prince Ampem – 6

Opasan. Miloš ga je dobro ‘uštopao’, Ganac je tražio igru, nije se skrivao, ali jednostavno mu danas nije puno toga pošlo za nogom. Par puta je uspio pobjeći, ali ništa konkretno nije napravio. Nudio se, otvarao i kontinuirano kretao, a stigao je pomoći i u obrani. U prošlom kolu je uspio asistirati, dok danas nije bio te sreće.

Josip Drmić – 5.5

Njegova je klasa neupitna, ali Lončar i Škorić danas su odradili veoma dobar posao. Pretrpio je podosta prekršaja, dobrim kretnjama usmjeravao napade Rijeke, ali nije to bila njegova utakmica. Da se igralo još 90 minuta, teško da bi zabio, jer Osječani su ga odlično uštopali, a za svaki dobar start na njega imali su veliku potporu publike koja je najboljeg igrača Rijeke od prve do posljednje minute imala ‘na piku’.

Goran Tomić – 5.5

Sve se odvijalo kako treba, ali onda je došla ta 85. minuta. Da je Rijeka ‘izvukla’ nulu, onda bi se o Tomiću pričalo u superlativima, ali budući da to nije slučaj, trener Rijeke ne može dobiti pozitivnu ocjenu. Bjelica ga je danas nadmudrio, Osijek je u svim segmetnima bio bolji pa tako pobjeda domaćina nije toliko veliko iznenađenje.

1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 1:1

Dinamo – Gorica 2:1

Nedelja, 13.veljače

Hajduk – Slaven Belupo 3:1

Osijek – Rijeka 1:0



Tagovi

HNK RijekaRijekaHNLPrva HNL

Ostale Vijesti