Dominik Livaković @Pixsell - Football User
Dominik Livaković @Pixsell - Football User

Germanijak.hr postava 24. kola: Samo Livaja od Hajduka, Lokosi dominiraju, čopor iz Rijeke

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 21.02.22. | 15:00

Još jedno zanimljivo kolo u domaćem nogometnom prvenstvu je za nama.

Iz kola u kolo, HNL postaje sve zanimljiviji. I ptice na grani znaju da više ne prolazi ona teza o lakim utakmicama i unaprijed upisanim bodovima, a to su u nedjelju navečer najbolje na svojoj koži osjetili nogometaši Dinama koji su izgubili dva važna boda u borbi za naslov prvaka odigravši utakmicu bez pogodaka protiv 'gradskog rivala' s Kajzerice.

24. kolo započelo je u petak ogledom Gorice i Slaven Belupa. Bila je to prva utakmica Goričana otkako je posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka klub napustio Kristijan Lovrić, dugogodišnja prva zvijezda kluba, koja je u transferu nešto manjem od dva milijuna eura preselila u Osijek.

U Turopolju nije sve 'sjajno i bajno'. Porazom od Slaven Belupa, koji je s uvjerljivih 3:0 promarširao Goricom, upisali su svoj peti uzastopni poraz u 1. HNL, a to je ujedno i njihova najgora serija u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Iako su mnogi isticali kako se Renduliću trese klupa, Črnko je svjestan da ni klub nije napravio previše kako bi se treneru olakšao posao.

Farmaceuti su bili odlični, a Gorica neprepoznatljiva. Konačnih 0:3 je čak i realan pokazatelj trenutnog stanja, naročito kad se u obzir uzmu neki drugi faktori koji se posljednje vrijeme daju čuti u kuloarskim krugovima oko Gorice. No, prodaja Kristijana Lovrića to bi trebala promijeniti…

U subotu je Hrvatski dragovoljac na Kranjčevićevoj dočekao Hajduk koji je taj susret odradio – i to drugi put ove sezone – u domaćinskoj atmosferi. Livaja je bio čovjek odluke, hrvatski reprezentativac ima status božanstva među simpatizerima Hajduka, a da je kvalitetom iznad HNL-a dokazao je novim hat-trickom. Dva pogotka postigao je s bijele točke, jednog nakon dobre asistencije Biuka, ali i da nije bilo Marka, Hajduk bi vjerojatno došao do nova tri boda.

Bili igraju sjajan nogomet pod Dambrauskasom. Litavac ima devet pobjeda i dva remija na klupi Hajduka, o tituli se više ne šapuće, već priča glasno i očito. Osim odlične prve postave, Bijele krasi i poprilična širina, s tim da je tu sad i Nikola Kalinić koji praktički garantira određeni broj golova do kraja sezone. Nije Kale u najboljim igračkim godinama, ali isti igrač koji je prije dva tjedna radio probleme obrani Juventusa je sigurno odlučujući faktor u HNL-u. Odnosno, to će tek postati…

Nakon toga smo imali prilike uživati u sjajnom ogledu na Aldo Drosini gdje već 'po defaultu' vidimo popriličan broj pogodaka. Istra 1961 je ove sezone već jednom iznenadila Bijelo-plave, a da se nije ukazao povratnik u Gradski vrt Antonio Mance, u tome bi uspjeli i drugi put ove sezone te na taj način Bjeličinim izabranicima izbili pet bodova iz džepa.

Mance je, kao i popriličan broj igrača koji trenutno zovu Gradski vrt svojim drugim domom, svojevremeno igrao za Istru 1961, a ovaj pogodak bio je prava odlika i sreće (u pravom mjestu na pravo vrijeme) i znanja (sjajna završnica) te bi baš zbog njega mogao u nastavku sezone dobiti još više minuta.

Nedjelja je također bila bogata i sadržajna. Prvi su na teren izašli Riječani i Šibenčani, a Goran Tomić nije imao milosti prema 'svojima'. Slavili su Plavo-bijeli rezultatom 4:2, s tim da su pomalo jeftino primili dva pogotka na kraju. Čopor riječkih nogometaša (Vuk, Vučkić, Vukčević) je bio jako dobar, s tim da je povremeni slovenski reprezentativac s dva pogotka doma ponio titulu najboljeg igrača utakmice.

Za kraj, od utakmice Dinama i Lokomotive se očekivalo puno, a dobilo relativno malo. Po pitanju pogodaka, nije se dobilo ništa, jer na susretu nije bilo pogodaka, a kakav je to ogled bio najbolje svjedoči da se u postavi kola Germanijaka našao reprezentativni vratar Dominik Livaković koji je upisao dvije fenomenalne obrane na susretu (Pivarić, Cipetić). Na drugoj strani, odličan je bio Nevistić, izvukao je goste u posljednjim trenucima utakmice (Šutalo), ali su Livakovićeve obrane ipak bile nešto značajnije.

U redovima gostiju valja pohvaliti i Matu Maleša koji je odigrao sjajnu utakmicu te pokazao kako nije 'za staro željezo', baš kao i nekadašnji kapetan Dinama Josip Pivarić koji u Lokomotivi igra nešto bliže suparničkom golu.

Suđenje u 24. kolu 1. HNL nije bilo naročito zahtjevno, ukupno svom vidjeli 20 žutih kartona i jedan crveni (Jovičić), ali će se kolo pamtiti po komično dugoj kalVARiji na Rujevici kad se pregledavao pogodak Stipe Bačelića Grgića koji je u konačnici (opravdano ili ne, možemo samo, baš kao i suci, nagađati) poništen.

POTEZ KOLA – Antonio Mance

Bilo je i drugih kandidata, kao primjerice Lindon Selahi koji je poslao jednu raketu u gol Lovre Rogić nakon 15-ak minuta utakmice između Rijeke i Šibenika, ali pogodak trećeg najskupljeg pojačanja u povijesti Osijeka, i to u šestoj minuti sudačke nadoknade, bio je iznimno važan za ambicije Osijeka da ove sezone budu do posljednjeg kola u borbi za naslov prvaka. Mance je imao sreće da mu lopta dođe ravno na nogu, ali u njegovom se udarcu vidjelo znanje.


Germanijak.hr postava 24. kola


1. HNL, 24. kolo

Petak, 18. veljače

Gorica – Slaven Belupo 0:3

Subota, 19. veljače

Hrvatski dragovoljac – Hajduk 0:3

Istra 1961 – Osijek 2:3

Nedjelja, 20. veljače

Rijeka – Šibenik 4:2

Dinamo – Lokomotiva 0:0

 

1. HNL, 25. kolo

Petak, 25. veljače

Slaven Belupo – Hrvatski dragovoljac (18.00)

Subota, 26. veljače

Lokomotiva – Gorica (15.00)

Hajduk – Rijeka (18.00)

Nedjelja, 27. veljače

Šibenik – Istra 1961 (15.00)

Osijek – Dinamo (18.00)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HNLGermanijak postava kolaGermanijakMarko LivajaDominik LivakovićBranimir CipetićBranimir CipetićJon MersinajYehven ČeberkoMario MarinaMihael ŽaperHaris VučkićAndrija VukčevićLovro Zvonarek

Ostale Vijesti