Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Drama na Drosini: Mance spasio Osijek u zadnjim sekundama

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 18:49

Šampionske ambicije Osijeka bile su na ozbiljnoj kušnji do 4. minute sudačke nadoknade na stadionu Aldo Drosina

Mijo Caktaš i Mihael Žaper ponijeli su glavne uloge u Osijekovu bodovnom trokoraku u Puli ove subote, dok je status junaka dvoboja pripao Antoniju Manceu koji je donio trijumf Osijeku u sudačkoj nadoknadi.

Nakon što su koncem kolovoza naletjeli na minu na stadionu Aldo Drosina, ovoga puta izabranici Nenada Bjelice nešto su ozbiljnije shvatili gostovanje kod Istre. I činilo se da su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu s obzirom na to da su na odmor otišli s 2-0 prednošću. Ipak, nešto se pitalo i domaćina koji se vratio iz ponora, izjednačio i imao nekoliko prilika da režira potpuni preokret. Međutim, sreća još je jednom pomazila Osijek. Na koncu s 3-2 pobjedom, trećom u nizu nakon uvodnog posrtaja od Slaven Belupa, mogu mirno krenuti prema pripremi derbija koji ih sljedeće nedjelje čeka na Gradskom vrtu gdje će gostovati lider Dinamo.

Od prvog trenutka Osijek se postavio autoritativno i u skladu sa statusom favorita. Iako se Istra svojski trudila, pa i zaprijetila preko Bandea odmah u uvodu dvoboja, u ovom dvoboju je sve ovisilo samo i isključivo o Osijeku.

Uvod u zanimljivo i sadržajno prvo poluvrijeme imao je Kleinheisler koji je pogodio stativu. Nakon što korner Caktaša nije iskoristio Čeberko, Osijek je otvorio obranu domaćina u 27. minuti. Čeberko je izbacio Miereza dugačkim pasom a ovaj je nesebično poslužio Caktaša povratnom loptom. Još jedna HNL egzekucija prinove u dresu Osijeka. Desetak minuta kasnije gosti su stekli ozbiljniju prednost nakon kornera Caktaša u kojem je Fućak prebacio loptu na drugu stativu a Žaper uz asistenciju domaćeg Marina zabio za 2-0.

Sjajno prvo poluvrijeme činilo se da će biti dovoljno za lagani hod Osijeka, ali neshvatljiv pad gostujuće momčadi utakmice donio je pravu dramu na Aldu Drosini. Prvo je napadač Osijeka na posudbi u Istri Drena Beljo smanjio na 2-1 u 57. minuti da bi pet minuta prije isteka regularnog vremena Galileo vratio utakmicu na početak. Bio je to nebeski skok nakon udarca iz kuta i klasično zakucavanje glavom. VAR je nekoliko minuta pregledavao detalj, ali nije pronašao ništa neregularno i Osijek je morao s centra.

Nenad Bjelica je iskoristio priliku pa izvukao Kleinheislera iz igre i ponudio priliku povratniku Manceu. Bila je to ključna odluka u utakmici.

Mogla je Istra potpuno okrenuti utakmicu da je Kapitanović imao smisla za suradnju pa servirao loptu Belji ili da je Lisica malo kasnije bolje naciljao, no onda je stigla kazna. Ponovno je Žaper imao glavnu ulogu u situaciji u kojoj je lopta dugo lutala u kaznenom prostoru Istre da bi je veznjak Osijeka ubacio na prvu stativu gdje je Mance šalje pod gredu za provalu veselja gostujuće ekspedicije. I vrijedna tri boda kojima su preskočili Hajduk na ligaškoj ljestvici te u dobroj atmosferi čekaju derbi sljedećeg vikenda.


1.HNL 24. kolo

Istra 1961 – Osijek

Pula, stadion Aldo Drosina

Sudac: Duje Strukan (Split) VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 0:1 Caktaš (27.), 0:2 Žaper (40.), 1:2 Beljo (57'), 2:2 Galilea (84.), 2:3 Mance (90+)

Žuti kartoni: Silva (Istra) Mierez, Jurčević, Čeberko, Žaper(Osijek)

Istra 1961 (4-3-3): Lučić - Lisica, Silva, Galilea, Marin - Mlinar, Calderon, Caseres (od 74. Mahmoud) - Mišković (od 74. Kapitanović), Beljo, Bande (od 68. Ivančić)

Osijek (4-4-1-1): Ivušić - Miloš, Lončar, Čeberko, Jurčević - Bohar (od 67. Brlek), Kleinheisler, Žaper, Fućak (od 76. Hiroš) - Caktaš (od 75. Jugović) - Mierez (od 67. Topčagić)


1. HNL, 24. kolo

Petak, 18. veljače

Gorica – Slaven Belupo 0:3

Subota, 19. veljače

Hrvatski dragovoljac – Hajduk 0:3

Istra 1961 – Osijek 2-3

Nedjelja, 20. veljače

Rijeka – Šibenik (15.00)

Dinamo – Lokomotiva (17.05)



Tagovi

Istra 1961OsijekHNL

Ostale Vijesti