Matija Habljak  Pixsell
Matija Habljak Pixsell

Kopić: Utakmica u Sevilli uzela je danak, Čabraja: Očekivao sam i više

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 20:00

Gradski derbi Dinama i Lokomotive završio je bez pogodaka, što znači još uzbudljiviju borbu za vrh uslijed topljenja Dinamove prednosti nad Osijekom, Hajdukom i Rijekom.

Nakon susreta Dinama i Lokomotive u Maksimiru koji je završen rezultatom 0:0 svoje viđenje dvoboja dali su treneri Željko Kopić i Silvijo Čabraja. Kopić čija je momčad sada samo bod ispred Osijeka itri boda ispred Hajduka nije krio razočaranje:

“Bitne bodove smo izgubili, nakon europske utakmice napravili smo sve da regenerirani dočekamo Lokomotivu i da balansiramo između standardnih igrača i nekih koji bi mogli dobiti priliku. Na kraju smo ipak morali rotirati, a izgubili smo dva važna boda. Napravili smo te neke promjene, ali generalno nismo bili pravi, bili smo spori u reakcijama. Odigrali smo intenzivan susret u Sevilli i to je sigurno uzelo svoj danak. Što se susreta protiv Seville tiče, mislim da smo dobro funkcionirali unutar sustava, ali imali smo jedan blackout kad smo primili onaj gol što nas je kasnije odredilo. Međutim, mislim da ćemo biti pravi u četvrtak. Danas nismo bili dobri kako individualno, tako ni timski. Nakon Seville čeka nas Osijek. Do četvrtka trebamo dobro kadrirati, a zatim se okrenuti HNL-u.”

Stanje Arijana Ademija još je nepoznato, kako Kopić kaže Dinamov kapetan dobio je bolan udarac u kvadriceps.

Silvijo Čabraja čak je istaknuo kako je nakon vrlo dobrog prvog poluvremena Lokosa očekivao i više od boda:

“Bod na Maksimiru vrijedi. Nakon prvoga poluvremena očekivao sam i više. Pivarić je imao mrtvu šansu, Cipetić je imao izrazito dobru priliku, ali zadnjih 20 minuta Dinamo nas je stisnuo tako da je remi realan rezultat. Dabro je odigrao 'desetku' u sustavu koji ja preferiram, od tog sustava ja ne odustajem, ali fali nam taj završni pas. Nedostaje nam mirnoća, momčad je mlada, treba nam gol-igrač. No, čitava je sezona zasad dobra i mislim da pokazujemo dobar nogomet. Slijedi Gorica, svaka utakmica je bitna, mi u svaku utakmicu ulazimo da je pobijedimo, svejedno igramo li na Poljudu ili na Maksimiru. Izlazimo samouvjereni, ali ja nisam Vidoviti Milan da znam na koga sve možemo računati.” 


1. HNL, 24. kolo

Petak, 18. veljače

Gorica – Slaven Belupo 0:3

Subota, 19. veljače

Hrvatski dragovoljac – Hajduk 0:3

Istra 1961 – Osijek 2-3

Nedjelja, 20. veljače

Rijeka – Šibenik 4:2

Dinamo – Lokomotiva 0:0



Tagovi

Željko KopićSilvijo ČabrajaLokomotiva ZagrebDinamo ZagrebHNL

Ostale Vijesti