Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Debakl Gorice: Slaven nanio Bikovima peti poraz u nizu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 19:38

Slaven Belupo već je u 10. minuti imao prednost od 2:0, a sve je bilo riješeno nakon penala i crvenog kartona Jovičića početkom nastavka.

Slaven Belupo uvjerljivo je svladao Goricu u prvoj utakmici 24. kola 1.HNL koja se odigrala na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Farmaceuti su susret otvorili furiozno i već u 10. minuti imali prednost od 2:0 pogocima Mihala Caimacova i mladog Lovre Zvonareka. Konačnih 3:0 postavio je Marko Marina udarcem s 11 metara u 56. minuti, nakon što je Gorica ostala bez isključenog Aleksandra Jovičića koji je skrivio kazneni udarac.

Ovo je peti uzastopni poraz Goirce u prvenstvu, najviše od kada igraju u 1.HNL, a momčad Krunoslava Rendulića ne zna za domaću pobjedu u prvenstvu od 21. kolovoza kada je u Velikoj Gorici pao Slaven Belupo s 1:0. Farmaceuti su, pak, s četvrtom pobjedom u posljednjih sedam prvenstvenih susreta došli na tek tri boda zaostatka za Bikovima.

Gosti su utakmicu otvorili pravim 'blitzkriegom', već u drugoj minuti Caimacov je opalio s oko 25 metara i matirao iznenađenog Dominika Kotarskog za rano vodstvo Koprivničanaca.

Probala je Gorica brzo uzvratiti preko Anthonyja Kalika, no do gola je stigao Slaven. Bruno Goda ubacio je s lijeve strane, pucao je Hansel Zapata, a lopta se odbila do mladog Zvonareka koji sigurno poentira za drugi pogodak svoje momčadi na utakmici i njegov drugi prvenstveni pogodak.

Gosti su potom potpuno prepustili loptu domaćinima koji su imali posjet lopte, ali nisu stvorili konkretne prigode. Dapače, do kraja prvog dijela zaprijetio je na drugoj strani opasni Zapata, ali je pucao kraj gola.

Odmah na početku nastavka Zvonarek je mogao zabiti i treći za Slaven, ali je pucao ravno u Kotarskog da bi mladi igrač bayerna ubrzo napustio teren zbog ozljede. U 56. minuti pitanje pobjednika bilo je riješeno. Jovičić je s leđa srušio Sandra Bogojevića, Ivan Bebek pokazao je braniču Bikova put u svlačionicu, a Slavenu dodijelio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao Marko Marina za konačnih 3:0.

Do kraja utakmice nismo vidjeli pretjeranih šansi. Slaven Belupo sigurno je priveo utakmicu kraju, a u samoj završnici dvoboja Arber Hoxha promašio je matnu šansu da Slavenu donese još uvjerljiviju pobjedu. Slaven Belupo okreće se domaćem dvoboju protiv Hrvatskog dragovoljca, a Gorica će seriju od pet uzastopnih poraza pokušati prekinuti protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. S Rendulićem na klupi ili ne, ostaje za vidjeti...

GORICA - SLAVEN BELUPO 0:3 (Caimacov 2', Zvonarek 10', Marina 56'-11m)

GORICA: Kotarski - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 46' Keita) - Babec, Pršir (od 62' Suk) - Mitrović (od 73' Fruk), Kalik, Atiemwen (od 76' Benito) - Cruz (od 46' Stojanovski)

S. BELUPO: Sušak - Božić (od 85. Tepšić, Paracki, Soldo - Kvržić, Caimacov, Marina (od 80. Liklin), Goda - Zvonarek (od 53' Bogojević), Laušić (od 53' Brković) - Zapata (od 80. Hoxha)

Žuti kartoni: Pršir (Gorica) / Marina (Slaven Belupo

Crveni kartoni: Jovičić (Gorica)

1. HNL, 24. kolo

Petak, 18. veljače

Gorica – Slaven Belupo 0:3

Subota, 19. veljače

Hrvatski dragovoljac – Hajduk (15.00)

Istra 1961 – Osijek (17.05)

Nedjelja, 20. veljače

Rijeka – Šibenik (15.00)

Dinamo – Lokomotiva (17.05)



Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaPrva HNL

Ostale Vijesti