Igor Kralj/PIXSELL, Grafika
Igor Kralj/PIXSELL, Grafika

Germanijak.hr postava 34. kola: Miks Dinama i Hajduka s Livajom i Petkovićem u vrhu napada (VIDEO/GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 09.05.22. | 16:05

Slažete li se s našim odabirom?

Derbi kolo je za nama, a novog prvaka Hrvatske zasad nemamo. Sve ono što se igralo u petak i subotu bila je samo uvertira za nedjeljne utakmice u kojima su se 'lomila koplja'. Dinamu je za osiguravanje titule trebalo osim pobjede protiv Osijeka i da Rijeka svlada Hajduk. Oni su svoj dio posla odradili, ali su im Livaja i Mikanović poremetili planove pa će se tako na vatromet iznad Maksimira još malo pričekati.

No, krenimo redom.

Kolo su susretom u Kranjčevićevoj otvorili Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo. Bila je to jedna zanimljiva utakmica u kojoj je na kraju svaka momčad osvojila bod, s tim da je zapravo konačan ishod bio praktički nebitan. Frigan je doveo Crne u vodstvo već u trećoj minuti, da bi onda Krstanović u petoj minuti drugog poluvremena zabio za – ispostavit će se konačnih – 1:1. Roko Jurišić je sudjelovao kod oba pogotka, prvo kao asistent, a onda i kao krivac za jedanaesterac. Očekivano, na tribinama nije bilo puno gledatelja, ali sigurno je bilo skauta koji su ovaj ogled popratili. Valja spomenuti i (nespretni) crveni karton Bernarda Karrice koji će dogodine gotovo pa sigurno dobiti priliku u Rijeci, a da su Zapata i Božić u završnici utakmice bili malo precizniji, Famaceuti su se put Koprivnice mogli vratiti sa sva tri boda.

U subotu su pak sjajnu utakmicu odigrali Gorica i Lokomotiva. Šest pogodaka, kazneni udarac u 90. minuti, dva crvena kartona… Zanimljivih situacija uistinu nije nedostajalo! Gorica je vodila 2:0, Lokosi okrenuli na 2:3, da bi onda u samom finišu Kalik zabio za bod. Izjava Samira Toplaka da se nakon ovakve utakmice trener može samo uzeti pušku i ubiti se (naravno, rekao je to u sebi svojstvenom stilu kroz smijeh) najbolje simbolizira kakvu smo utakmicu gledali, s tim da je svaki nepristrani gledatelj u ovog ogledu mogao uživati od prve do posljednje minute.

Od igrača se istaknuo Kalik kod Gorice te Pivarić kod Lokosa, ali obojica nisu mogla naći svoje mjesto u momčadi kola zbog činjenice da utakmica sama po sebi nije imala nikakav značaj, dok su one igrane ove nedjelje bile od krucijalne važnosti za završnicu prvenstva.

Druga utakmica na subotnjem rasporedu bila je ona između Istre 1961 i Šibenika. Iako je domaćin bio favorit, gosti su na kraju slavili. Delić i Ćurić su zabili za goste, na poluvremenu je rezultat bio 0:2, dok je za Istru 1961 zabio Caseres. U 88. minuti je fenomenalnom intervencijom sačuvao svoj gol rezervni vratar Đaković pa su tako bodovi otišli put Šibenika, dok je domaćin propustio priliku pobjedom preskočiti Šibenik na prvenstvenoj ljestvici.

Da kojim slučajem i dalje postoji play-out, ova utakmica bi bila iznimno važna, ovako je ipak spala u sferu onih koje će se brzo zaboraviti. Ne toliko zbog loše igre koliko zbog nevažnosti…

I onda je uslijedila luda nedjelja!

Prvo Jadranski derbi u kojem je Hajduk odigrao sjajnu utakmicu i deklasirao Rijeku usred Rujevice. Gosti su slavili, na semaforu je na kraju bilo 0:3, s tim da je rezultat mogao biti još uvjerljiviji da su 'bili tići' Ljubičić i Biuk bili precizniji.

Drmić je dobio crveni karton zbog šamaranja Simića, a Rijeka je u svakom pogledu bila nadigrana.

Elez je uštopao drugog topnika HNL-a kao od šale, Mikanović je bio opasan u fazi napada (uostalom, zabio je pogodak) i siguran u fazi obrane, Krovinović je odigrao maestranlnu utakmicu i diktirao tempo na utakmici, dok je Livaja još jednom pokazao da je najbolji igrač HNL-a.

Za kraj, tu je i utakmica Dinama i Osijeka u kojoj su Plavi pred najbolje ispunjenim Maksimirom od 2019. godine i utakmice protiv Manchester Cityja svladala Nenada Bjelicu i njegovu momčad s uvjerljivih 3:0.

Dinamo je odigrao fenomenalnu utakmicu, od prve do posljednje minute su dominirali, a na kraju je konačan rezultat i zadovoljavajući za goste. Šutalo je bio neprecizan u obrani, Bočkaj je sjajno asistirao za drugi pogodak na utakmici Špikiću, Oršić je fenomenalno završio akciju nakon još bolje asistencije Petkovića koja je ujedno i potez ovog kola. Dinamo je bio goropadan, Osijeku nisu pružili praktički nikakve šanse, a Dinamo je ovom predstavom potvrdio zašto je glavni kandidat za osvajanjem naslova prvaka.

Potez kola – Bruno Petković

Lošu sezonu odigrao je Bruno Petković, ali kad je bilo najpotrebnije, bio je igrač odluke. Filigranski preciznom loptom pronašao je Mislava Oršića, pokazatelj je to bio i znanja i vizije kakvu Bruno posjeduje, jer takvo dodavanje, još tako kvalitetno, ne može odigrati baš svako. Preciznije, malo tko to može odigrati.

Nitko ne sumnja u njegovu kvalitetu, ali ono što je kod Petkovića upitno je volja. Ove nedjelje, bio je to onaj stari Petko kakvog u Dinamu svi s nestrpljenjem čekaju. Da je bio na ovakvoj razini tijekom cijele sezone, Dinamo bi bio u puno uvjerljivijoj situaciji te se ne bi morao 'bojati' za naslov dva kola prije kraja.


Germanijak.hr postava 34. kola:

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:1

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva 3:3

Istra 1961 - Šibenik 1:2

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk 0:3

Dinamo - Osijek 3:0


1.HNL, 35. kolo

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac – Gorica 18.00

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo – Rijeka 17.00

Hajduk – Istra 1961 19.05

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek – Lokomotiva 17.00

Šibenik – Dinamo 19.05



Tagovi

Germanijak postava kolaGermanijakBruno PetkovićDinamo ZagrebNK Hajduk Split

Ostale Vijesti