Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Kakva utakmica: Dva velika kiksa, isključenja, šest golova i veliki povratci (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 07.05.22. | 18:56

Sjajnu utakmicu gledali smo u Turopolju

Borba tko će osvojiti peto mjesto u HNL-u čini se da će pripasti Lokomotivi na kraju sezone. Danas je Gorica u sjajnoj utakmici povela s 2:0 kod kuće, ali na kraju je završilo remijem od 3:3 između ova dva kluba.

Možda na samom početku nije mirisalo na to da bi mogli vidjeti golove demantiralo nas je brzo. Gorica je otvorila bolje u prvom dijelu pa je samim tim i došla do vodstva s dva lijepa gola, od kojih prvi ide na dušu vrataru gostiju Nevistiću. Do kraja prvog dijela je Lokomotiva uspjela odgovoriti i smanjiti vodstvo domaćih. Nakon tri komada u prvom dijelu nadali smo se da je to samo uvertira za ono što će uslijediti u drugom poluvremenu.

Kiksao je Nevistić u prošlom kolu protiv Dinama, a slična sudbina ga je zadesila i ovog puta. Gorica je u vodstvo došla u 24. minuti kad je zabio Atiemwen. Bio je to na prvi pogled udarac iz daljine koji nije trebao zadati većih problema Nevistiću, ali lopta je vrataru Lokomotive prošla kroz ruke i noge te završila u mreži.

Povećanje vodstva Gorice dogodilo se u 40. minuti kad su jednostavnu akciju odigrali Matar i Kalik. Matar je proigrao Kalika na 15 metara, a ovaj precizno između dva braniča gađa lijevi kut i zabija za 2:0.


Samo tri minute kasnije od zgoditka za 2:0 trgnuli su se i Lokosi. Aliyu je probio po desnoj strani, servirao loptu Cokaju na vrh kaznenog prostora, a veznjak Lokomotive sjajno proigrao Pivarića na lijevoj strani koji je bio neometan. Pivarić je imao vremena namjestiti se na udarac i precizno pogađa za smanjenje na 2:1.

Nagoviještaj iz prvog dijela bio je dobar. Buđenje nakon gola za smanjenje vodstva domaćih nastavilo se u redovima Lokosa i u drugom dijelu. Pritiskali su i slagali prilike ispred Kotarskog jednu za drugom, sve opasnije i opasnije.

A onda u 63. minuti sve se vraća u egal. Vasilj je petom ostavio za Pivarića na lijevoj strani koji prebacuje na drugu stranu, a tamo iz prve volejom loptu u mrežu posprema Aliyu za 2:2.

Tek što su izjednačili u redovima gostiju šok. Nakon jednog naočigled bezazlenog duela Pivarića i Mitrovića, deblji kraj je izvukao Mitrović. Pukla mu je arkada, a sudac Pejin odlučio se na drugi žuti karton za Pivarića i ostavio Lokomotivu s igračem manje.

Ali ne i do kraja susreta. Nije dugo Lokomotiva bila s igračem manje, a za to se pobrinuo Keita. Srušio je Aliyua i zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona.

Osim velikog broja kartona ovaj susret obilježili su i kiksevi. Prvo onaj Nevistićev koji su kasnije poništili njegovi suigrači. Goricu je 'utopio' Steenvoorden kiksom koji je Kulenović pretvorio u gol za vodstvo Lokomotive 3:2.

Ipak, Gorica za novi egal dobiva priliku u samom kraju utakmice. Igrao je Vranjković rukom u 89. minuti, a Pejin odmah pokazao na bijelu točku. Izbođenje najstrože kazne preuzeo je Kalik koji je poslao Nevistića u jednu stranu i pogodio u drugu za 3:3

 

Gorica – Lokomotiva 3:3

Stadion: Radnik, Velika Gorica

Sudac: Tihomir Pejin

VAR: Duje Strukan

Strijelci: Atiemwen 24' 1:0, Kalik 40' 2:0, Pivarić 43' 2:1, Aliyu 63' 2:2, Kulenović 85' 2:3, Kalik 90'-11m 3:3

Žuti kartoni: Pršir, Keita x2, Jovičić, Mitrović, Kalik (Gorica); Cokaj, Pivarić x2 (Lokomotiva)

Crveni kartoni: Josip Pivarić (Lokomotiva); Keita (Gorica)

SASTAVI:

Gorica: Kotarski - Mitrović, Steenvoorden, Jovičić, Keita - Pršir, Babec - Fruk, Kalik, Atiemwen – Matar(od 61' Golubickas)

Lokomotiva: Nevistić - Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević - Cokaj, Vasilj - Aliyu, Stojković(od 46' Smakaj), Pivarić - Kulenović

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:1

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, u tijeku

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00

 



Ostale Vijesti