Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trešnjevačka uspavanka: Dragovoljci i Slaven podbacili na otvaranju 34.kola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 06.05.22. | 19:38

Raspjevani navijač u "ulici pjesnika" je obilježio utakmicu u kojoj smo vidjeli dva gola i malo igre

Uz neprekidno navijanje malobrojnih navijača Slaven Belupa, koji su uz megafon dominirali kroz prozračno prazne tribine stadiona u Kranjčevićevoj, otvoreno je 34.kolo 1.HNL. Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo više nemaju za što igrati osim za nogomet. Dragovoljci su u prošlom kolu porazom od Hajduka i službeno pozdravili 1.HNL, a Slaven Belupo je, dolaskom Zorana Zekića na klupu krajem prošle godine, stabilizirao svoj status.

U takvim, idealnim uvjetima za nogometnu igru, momčadi su stale pred malobrojne gledatelje i pružili partiju od koje smo očekivali više. Pogotovo nakon ranog pogotka Matije Frigana koji je zatresao mrežu u petoj minuti. Konačni rezultat 1:1.

Krenulo je furiozno. Tek što smo ispratili prve dodire s loptom, Jurišić je ubacio loptu s lijeve strane na Matiju Frigana koji je kirurški precizno ispratio centaršut i mirno poslao loptu u mrežu. Iako je VAR dugo pregledavao snimku, sudac Kulušić je vrlo brzo poslao loptu na centar. Posuđenom igraču iz Rijeke ovo je treći pogodak za Crne, koji su danas nastupali u svojoj uobičajenoj tamnoj garnituri

I to je manje više to od kvalitetnog nogometa u prvom dijelu. "Slaven Belupo Ole ole ole" se neumorno orio Kranjčevićevom a mi smo uglavnom gledali isprekidanu igru s puno udaraca i padanja. Uostalom, sudac je u prvom dijelu bio primoran pokazati dva žuta kartona, a mogao je i više. Istina, Belkupo je po primljenom pogotku preuzeo inicijativu i jurnuo po izjednačenje, no mimo pokušaja Zvonareka i centaršuta Brkovića, od Farmaceuta nismo vidjeli previše.

Mogao je Božić dobiti i crveni karton da je sudac bio stroži u 24.minuti. Stoper Slavena je srušio Frigana, mogao je sudac lako posegnuti za kartonom, ali to bi definitivno usmjerilo utakmicu već u prvom dijelu prvog poluvremena.

To je uglavnom bilo to od pokušaja i nazovimo ih uzbuđenja na terenu, eventualno valja još spomenuti Vulikićev blagi start na Mlinariću koji nije okarakteriziran kao vrijedan najstrože kazne.

Drugo poluvrijeme nam je, ako ništa, donijelo još jedan nastup Ivana Krstanovića. Trener Zekić mu je povjerio jedno poluvremena susreta i nije pogriješio, jer je Krstanović za pet minuta aktivne igre donio Slavenu izjednačenje, a sebi 116. po redu pogodak u 1.HNL. Smolčić je u šesnaestercu igrao rukom, Kulušić nije oklijevao i odmah je pokazao na bijelu točku.

Krstanović ovim pogotkom nastavlja svoj golgeterski san. Na pragu 40 godine starosti, Ivan je na 116 pogodaka, fali mu deset kako bi sustigao Cvitanovića, 29 kako bi stigao do prvoplasiranog Vugrineca.

Slaven je s postignutim pogotkom napokon dobio mirnoću ali i dominaciju na sredini igrališta. Upravo je to ključ za otključati vrata momčadi poput Dragovoljce koje se ne libe plitko braniti. Od domaćina smo u takvom novom odnosu snaga vidjeli jako malo, pamtimo jedino minijaturu Matije Frigana iz 76.minute kada su Crni jurnuli u kontru koju nisu iskoristili.

 Spomenimo i kako je Hrvatski dragovoljac posljednjih deset minuta igrao s igračem manje. Karrica je kroz cijelu utakmicu skupljao negativne bodove kod suca Kulušića, pa nije za čuditi da je pocrvenio u 83.minuti nakon udaranja Božića. Prava šteta što se domaćini nisu okuražili zaigrati uz više rizika, mogli su doći i do pobjede.

Ovako, utakmica je završila kako je i krenula - remijem. Tako je uostalom i najpoštenije premda baš i nije pošteno da smo morali gledati ovakav dvoboj. Pogotovo ako znamo da nema rezultatski značaj.

 

Hrvatski dragovoljac – Slaven Belupo 1:1

Stadion: Kranjčevićeva, Zagreb

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) VAR: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Frigan 5’ 1:1 Krstanović 50’

Žuti kartoni: Karrica (Hrvatski dragovoljac)/ Božić, Goda (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: Karrica (Hrvatski dragovoljac)

SASTAVI:

Hrvatski dragovoljac: Šubarić, Markovina, Galešić (Kukoč 46’), Smolčić, Majstorović, Jurišić, Vulikić, Hodža, Braut, Karrica, Frigan (Kuliš 91')

Slaven Belupo: Sušak, Mlinarić (Bogojević 83'), Božić, Soldo, Goda, Marina, Hlevnjak (Bosec 68’), Hoxha (Laušić 59’), Brković (Zapata 59’), Zvonarek, Crnac (Krstanović 46’)

 

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:1

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00


 


  Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



Tagovi

Hrvatski dragovoljacSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti