Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Derbi della Germania: Šibenik spretniji od Istre 1961, junak pobjede je vratar Đaković (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 07.05.22. | 20:45

Posljednja utakmica subotnje HNL akcije donijela nam je tri pogotka, pregršt prilika i najvažnije..dobar nogomet.

Napokon se otvorilo.

Cijelo proljeće čekamo da se rasterećene momčadi donjeg doma HNL-a opuste do kraja i pruže nam svoj najbolji nogomet, i čini se da smo to i dočekali. Nakon nekoliko razočaranja, današnji susreti HNL-a su napokon opravdali svoj status i donijeli nam uzbuđenja i golove. Nakon 3:3 na stadionu Velikoj Gorici gdje su se peta i šesta momčad prvenstva dobrano “potukli” za bod uz čak dva crvena kartona, u kasnijem terminu na teren su izašli igrači Istre 1961 i Šibenika.

Osma i deveta momčad prvenstva mogu zahvaliti Hrvatskom dragovoljcu koji se zakucao za samo dno tablice, bojazni nekoliko tjedana već nema. Upravo zato su danas posve rasterećeno istrčali na teren i pružili nam pomalo kaotičnu ali svakako zanimljivu utakmicu. Konačni rezultat 1:2

Šibenik je bolje ušao u utakmicu. Domaćini u svojoj poznatoj zeleno-žutoj garnituri nisu pronašli tempo na otvaranju, Šibenik je uzeo posjed, a s posjedom i prve velike prilike. Krenulo je preko Dinamovog Marina koji je već u trećoj minuti imao izglednu poziciju ali nije se najbolje snašao u šesnaestercu pa je ovaj pokušaj propao. Pucao je i Delić odmah nakon, ali danas je rezervni Collao pokazao da je sasvim solidna zamjena za Lučića.

Istra se othrvala od početnog pritiska i malo stabilizirala igru nakon dvadesetak minuta osjetne dominacije Narančastih, no novi problemi su stigli kada se ozljedio Lisica koji ionako nije bio dostupan treneru posljednjih tjedana. Umjesto njega je ušao Mišković. I upravo se u tim trenucima po prvi put probudila Istra 1961. Luka Hujber se okuražio zapucati iz daljine, Šibenikov Đaković je to jedva odbio a Mišković, pomalo iznenađen poklonom, ne uspijeva zabiti iz velike blizine.

A onda – kazna. Krenulo je preko Grezde, nastavilo se preko Šimunovića ,a centaršut je na kraju realizirao tko drugi već Ivan Delić za deveti pogodak sezone. Na svom kontu ima i devet asistencija pa možemo slobodno reći da se mladi napadač odlično snalazi na Šubićevcu.

Kako je pao pogodak tako su se i intenzivirale aktivnosti na terenu. Prvo je Perera dobio svoj 16. žuti karton sezone, čime je izjednačio rekord Marija Marine. Potom je Antonio Marin iz velike udaljenosti pokušao ugroziti Collaoa, ali Čileanac se neda smesti. A onda, kazna broj dva. Mali Rovis je platio danak neiskustvu. Grezda se strovalio u šesnaesterac, mladi bek ga ruši a sudac nema potrebe provjeravati ovu situaciju.

Odgovornost je pala na kapetana Ćurića, a on siguran zabija za 2:0

S tim rezultatom smo otišli na poluvrijeme. Osjetilo se da je drugi gol u potpunosti “potopio” domaćina koji je pognute glave napustio teren. Šibenik je sa svojim riskantnim rješenjima profitirao, i posve zasluženo uzeo komotno vodstvo na odmor.

Drugi dio susreta, iako bez konkretnih prilika u prvih petnaestak minuta, definitivno je pripado Istri. Čini se da je Garcia odlučio iskoristiti svoje često visoko postavljene bekove. Probali su domaćini centaršutevima otvoriti utakmicu, no danas preciznosti nije bilo.

Iako je Šibenik to skoro kaznio jer je Grezda skoro zabio gol plasiranim udarcem u 61.minuti utakmice, Istra se ipak vraća u susret petnaestak minuta prije kraja. Ubacio je Hujber, Caseres je na pravom mjestu i greške nema. 2:1

Od postignutog pogotka, sve do samog kraja susreta, opsada Đakovićevog gola. On se pak sjajno snašao s obzirom da su mu ovo prve debitantske minute ove sezone. Branio je Perkoviću, branio je Caseresu, ali i Perkoviću. Apsolutni junak pobjede gostiju.

Ne može se ništa zamjeriti ni domaćinu. Opet su pokazali da mogu napraviti dobar posao i biti konkurentni, no samo ih je letargija sa Sigeta ove sezone spasila od ispadanja. S ovakvom realizacijom će teško ostati prvoligaši iduće sezone.

 

Istra 1961 – Šibenik 1:2

Stadion: Aldo Drosina, Pula

Sudac: Ante Čulina

VAR: Mario Zebec

Strijelci: 0:1 Delić 6’, Ćurić 0:2 45’, 1:2 Caseres 73’

Žuti kartoni: Perera, Rovis, Mišković (Istra 1961) / Računica, Šimunović, Marin, Asanović (Šibenik)

Crveni kartoni:

SASTAVI:

Istra 1961: Collao - Silva, Einar, Perković - Hujber, Mlinar, Perera, Rovis (Moura 64’) – Lisica (Mišković 19’), Abdallahi (Caseres 65’), Ivančić

Šibenik: Đaković, Mesa, Perić (Asanović 52’), Ćurić, Grezda (Sahiti 79’), Mina, Vidović, Delić (Kvesić 80’), Marin, Šimunović, Skorup

 

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:1

Subota, 7. svibnja

Gorica – Lokomotiva 3:3

Istra 1961 – Šibenik 1:2

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+




Tagovi

Istra 1961NK Šibenik

Ostale Vijesti