Igor Šoban/PIXSELL
Igor Šoban/PIXSELL

“Drugo lice Dalmacije” sada mora igrati za Hajduk

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 22:29

Evo prilike da Dean Računica konkretno pomogne Hajduku kojem je nakon poraza na Poljudu poželio da osvoji naslov prvaka države

Piše: Alen Lesički

Dvije runde prije kraja, Osijek je mahnuo posljednji pozdrav utrci za naslov; Hajduk malo proslavio pa shvatio da će mu ipak trebati čudo da ode do kraja, a Dinamo se na milimetar primakao obrani naslova! Baš kao što se Livaja primakao tronu najboljeg strijelca HNL-a. I u direktnom srazu pokazao Drmiću tko je golgeterski gazda lige. I to je kratak rezime “dana D”, najuzbudljivijeg kola u prvenstvu.

Dinamo u sljedećem kolu ide na “svoj” Šubićevac. Ide na Šibenik koji je već tjednima na odmoru. Od trenutka kada su ostali u ligi, oni su tek fizički prisutni. Tri boda bit će dovoljna da u posljednjem kolu pozove Hajduk za statista i bude ukrasna kulisa na svečarskoj atmosferi u Maksimiru prilikom dodjele pehara i pobjedničkih medalja. Osim ako “drugo lice Dalmacije” ne iznenadi i pomrsi račune Čačiću i društvu. No, to je i prilika Deanu Računici da na djelu pokaže odanost Hajduku. Podsjetimo se, nakon poraza od Splićana, trener Šibenika rekao je: "Nadam se da će ih ih ovaj gol konačno na kraju dovesti do titule". Evo šanse da Dejo konkretno pomogne.

Dinamo je ove večeri bio Dinamo! Kakav se dugo čekao. Ozbiljan ulazak u utakmicu, gol u idealnom trenutku i isključenje Čeberka usmjerili su utakmicu u rutinsko odrađivanje posla u kojem Osijek nije mogao ama baš ništa.

Posebno je bila dojmljiva predstava “desetke”. Čekao se Bruno Petković cijelu polusezonu. Fino su ga gazili, cipelarku udarali tko je stigao i tko nije. Izmišljali mu pozicije na travnjaku, pratili i snimali po kafićima. Neki koji su ga htjeli i suspendirati u jednom trenutku jer su mu zamjerili što je u avionu za Sevillu samo glasno prenio ono što većina igrača ionako misli o sastavu putnika…

I Ante Čačić ga je u debiju smjestio na klupu protiv Gorice i Lokomotive da bi mu protiv Osijeka neočekivano dao priliku od prve minute. I Petko je vratio dodavanjem iz podruma. Dijagonalu je potegao okružen s trojicom i servirao loptu Oršiću koju ovaj ne može promašiti. Potom i Menalu u nastavku. Da je Petković bio na ovoj razini, ova nedjeljna utakmica bila bi revijalna. Odavno bi “modri” bili prvaci, a sada bi bila tek borba za pozicije iza Dinama

Što se Osijeka tiče, nije ovo bila niti sjena momčadi koja je bila u igri za naslov prvaka sve do tri kola prije kraja. Pukli su “lege” u finišu prvenstva i na dva stadiona na kojima su trebali dokazati da zaslužuju biti prvaci - oni su inkasirali po tri komada. U zimu su doveli dva pojačanja s kojima su se trebali upustiti u utrku s Dinamom. Caktaša nije bilo danas na derbiju, a Lovrić, kako je igrao, bolje da ga nije bilo.

Malo su se svi skupa potrošili u toj lošoj atmosferi koja se posljednjih tjedana nadvila nad Gradskim vrtom. Iako, ruku na srce, ova utakmica mogla bi biti lakmus za ono što Nenad Bjelica priča… Ne tvrdimo da su kartoni Čeberka neopravdani, ali pitanje bi li se oni dosudili Dinamu ili Hajduku. E to je taj status o kojem Bjelica trubi cijelu sezonu, a Čohar će o tome pričati “nakon što sezona završi”. Kada ionako ništa neće imati smisla… I dok se Dinamo polako priprema za slavljeničku utakmicu, Osijek ulazi u turbulentno razdoblje i čini se u potragu za novim trenerom!


Tagovi

GNK DinamoOsijekHNLHajdukNK OsijekPrva HNLDinamo ZagrebNK Hajduk Split

Ostale Vijesti