Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Ovo su 10 najčitanijih tekstova na Germanijaku u 2023. godini

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 31.12.23. | 08:05

Najčitaniji članak nije bio nogometni, a još se jedan rukomet probio među prvih 10

Kraj je godine, na Silvestrovo se rezimira učinjeno, poglavito što se 31. prosinca 2023. poklapa s nedjeljom, dakle nova 2024. počinje u ponedjeljak, novim radnim tjednom. Pa kad nam je već dan ovakav simboličan kraj i početak, da vidimo što su nam rekle brojke…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Germanijak se u proteklih godinu dana etablirao kao neizbježan portal svakom pokloniku sporta, ne samo nogometa, iako njega pratimo daleko najviše. Imali smo sjajnih intervjua, reportaža, komentara, osvrta, analiza, statističkih zanimljivosti, mnoge smo vijesti prvi doznali, pa pogledajte što je privuklo najveću pozornost vas, naših dragih čitatelja:

1. Problemi s ozljedom leđa uzeli su danak

Jedan od junaka Europskog prvenstva iz 2020. godine, na kojem je Hrvatska osvojila svoje posljednje odličje s velikih natjecanja - Matej Ašanin - prekida svoju profesionalnu karijeru i vraća se u Hrvatsku sa svojom obitelji.

Piše: Ivan Mušlek

2. Lista za otpis mogla bi biti vrlo bogata

Donedavno napadač, koji je trebao premostiti rupu nastalu Petkovićevom ozljedom, nije se našao niti među 23 igrača za derbi!? Jasna je to poruku Sergeja Jakirovića, Dinamov trener na bivšeg švicarskog reprezentativca više ne računa ozbiljno. Tu sad više nema nikakve dvojbe.

Piše: Tomo Ničota

3. "Mamića nisam vidio od 2007., a Slaven Bilić imao je muda"

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva progovorio je o svojoj karijeri, ali i životu nakon što je objesio kopačke o klin.

Piše: Niko Rukavina

4. Gotovo je, Livaković odlazi iz Dinama!

Dominik Livaković se od Dinama oprašta sa stilom. Bio je najbolji igrač Modrih u obje utakmice s AEK-om, a u Istanbulu ga čekaju kao "ozebli sunce".

Piše: Alen Lesički

5. "Prišao sam Perišiću i prenio mu poruku, odgovorio je uz osmijeh"

Vratar armenske reprezentacije Ognjen Čančarević, inače rodom iz Užica u Srbiji, sudjelovao je u podcastu 'Dribler' u kojemu je dobio poseban zadatak. Odazvao se Germanijaku i ispričao nam što je bilo nakon utakmice kada se pozdravljao s Perišićem.

Piše: Dražen Kuzmanić

6. "Zaslužili smo poraz, ovo je nedopustivo!"

Potpuna konsternacija u Dinamu nakon ispadanja u Konferencijsku ligu. Nitko od čelnika Modrih nije želio ništa pričati, predsjednica Uprave Vlatka Peras hodala je gore-dolje u suzama, ni od koga dosad nismo čuli niti riječ samokritike za ono što se dogodilo klubu zadnjih mjeseci.

Piše: Tomo Ničota

7. Zaboravite Haalanda i Livaju, ovaj napadač vodi momčad prema Ligi prvaka

Iako je Erling Haaland najefikasniji strijelac, postoji jedan napadač koji imponira ne samo golovima, već i asistencijama, a nestvarna statistika od 28 golova i 25 asistencija u samo 27 odigranih prvenstvenih utakmica zaslužuje da ga istaknemo kao možda i najučinkovitijeg igrača Europe.

Piše: Ivan Mušlek

8. Nakon pet godina vratio u reprezentaciju zaboravljenog asa

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije objavio je novi popis kandidata za okupljanje Kauboja. Bit će to kontrolno okupljanje, što je novitet kod naših, a Goran Perkovac pozvao je igrače koji su ili bili članovi nacionalne seniorske selekcije, ili su na pragu ulaska u reprezentaciju pa ih izbornik želi vidjeti na jednom mjestu i polako početi pripremati za moguće nastupe u budućnosti.

Piše: Ivan Mušlek

9. "Pola igrača razbija svlačionicu, a on u boksericama priča na telefon!"

Sergej Jakirović u intervjuu za Germanijak otvoreno je govorio o mnogim temama, od svog crnog niza na Dinamovoj klupi do planova za prijelazni rok, a prvi je put objasnio zašto je jednog igrača izbacio iz momčadi.

Piše: Tomo Ničota

10. Jakirović za Hajdukom zaostaje samo bod, uz utakmicu manje

Dinamo je Koprivnici, zaključili smo, došao do jedne od svojih najvećih, najvažnijih pobjeda ove sezone. Jer, to je bila utakmica puna zamki, od užasnog terena, ozljede Zagorca prije početka susreta, iznenadne viroze Baturine, s teretom od 12 bodova minusa na leđima. I sve to nakon teškog tjedna, u kojem je Dinamo proveo gotovo tri dana na putu do Astane i nazad, odigrao zahtjevnu europsku utakmicu. Zato tih 2-0 s koprivničkog Apaša ima dodatnu vrijednost, a napokon je Dinamo spojio i tri pobjede, dvije utakmice bez primljenog gola...

Piše: Tomo Ničota

Sve najbolje, živjeli i čitajte nas i u 2024. godini!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GermanijakMatej AšaninJosip DrmićEduardo da SilvaDominik LivakovićOgnjen ČančarevićIvan PerišićErling HaalandMarko LivajaGoran PerkovacSergej JakirovićBohdan Mihajličenko

Ostale Vijesti