Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Gotovo je! Livaković odlazi iz Dinama!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 00:10

Livaković se od Dinama oprašta sa stilom. Bio je najbolji igrač "modrih" u obje utakmice s AEK-om a u Istanbulu ga čekaju kao "ozebli sunce"

Čini se kako je u nedjelju navečer stavljena točka na još jedan maksimirski transfer. Dominik Livaković definitivno napušta Dinamo i odlazi u turski Fenerbahçe. Prvi vratar reprezentacije Hrvatske i kapetan Dinama u srijedu bi trebao odletjeti u Istanbul, podvrgnuti se liječničkom pregledu i potpisati ugovor sa slavnim turskim klubom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako Germanijak doznaje, Livaković je dogovorio uvjete, ostaje za riješiti par sitnica, ali obzirom koliko ga silno žele u Istanbulu - bilo bi senzacija da zapne na tome. Što se klubova tiče, tu je stvar sasvim riješena. Neslužbeno saznajemo kako će Fener Dinamu platiti devet milijuna eura, odnosno još milijun u bonusima. To u konačnici zadovoljava klauzulu koju Dominik Livaković ima u svom ugovoru.

I tako će Livi nakon sedam godina napustiti Dinamo. Gotovo smo sigurni da će to biti s knedlom u grlu, ali svjestan je i sam kako je sazrio trenutak da napravi korak dalje u karijeri. Da naplati status i reputaciju koju je stekao u dresu Dinama i reprezentacije Hrvatske. Turska je novi izazov za njega.

A Fenerbahçe je bio konstanta tijekom cijelog prijelaznog roka. Od početka su mu dali do znanja da im je prva opcija i bili su spremni čekati koliko treba. Uostalom, u Turskoj je završeno drugo kolo, a oni su još uvijek imali rezerviranu “jedinicu” za Livija. Bilo je to još nekih opcija. Imao je Livaković čvrstu ponudu iz Španjolske, te jak interes klubova iz Engleske i Francuske. Prije nekoliko dana pojavila se Sevilla, postojali su određeni kontakti ali oni su se na koncu odlučili da neće plaćati odštetu za vratara te su uzeli Ørjan Nylanda iz RB Leipziga bez odštete, samo za plaću. A to ne bi prošlo s Dinamom...

Na koncu je Livaković presjekao te odlučio kimnuti Turcima u znak potvrde. Tako će Atena i velemajstorska partija protiv AEK-a biti njegova posljednja utakmica u dresu Dinama. Doduše, s tragičnim završetkom ali on je svoje odradio besprijekorno. Bio je najbolji pojedinac u redovima momčadi Igora Bišćana u obje utakmice i sa stilom se oprostio od najdražeg dresa. Barem za sada…

Livaković je, nakon Šutala, drugi reprezentativac koji će u svega nekoliko dana napustiti Maksimir. Ozbiljan je to udarac jer osim igračke kvalitete, Dinamo gubi kapetana i lidera svlačionice koji je u Maskimiru proveo punih sedam godina i dao velik obol silnim uspjesima Dinama. Izvjesno je da će priliku već protiv Sparte iz Praga u četvrtak dobiti Ivan Nevistić koji figurira kao njegova prva zamjena u Dinamu. Iako, tu je i Danijel Zagorac koji strpljivo čeka svoju šansu. Nismo sigurni da bi Bišćan pogriješio kada bi mu je konačno dao… Upravo suprotno! A što se kapetanske trake tiče - ona ide na ruku Josipa Mišića!



Tagovi

Dominik LivakovićFenerbahçeGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti