Luka Stanzl / Pixsell
Luka Stanzl / Pixsell

Tužne vijesti iz Njemačke: Junak Kauboja iz polufinala Eura 2020. prekida karijeru s 29 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 12:35

Problemi s ozljedom leđa uzeli su danak.

Iz Njemačke nam stižu loše rukometne vijesti. Jedan od junaka Europskog prvenstva iz 2020. godine, na kojem je Hrvatska osvojila svoje posljednje odličje s velikih natjecanja - Matej Ašanin - prekida svoju profesionalnu karijeru, prenosi njegov klub Ludwigshafen na svojoj službenoj stranici!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ašanina već jako dugo muči ozljeda leđa, a problemi su takvi da je odlučio raskinuti ugovor koji mu je trajao do ljeta 2025. godine. Klub mu je izašao u susret i prekinuo suradnju, a kako njemački mediji navode, Ašanin se vraća u Hrvatsku sa svojom obitelji.

"Više ne mogu igrati rukomet na ovoj razini zbog bolova u leđima. Moram pauzirati, ne znam koliko dugo ili će to biti zauvijek", objašnjava Matej svoju odluku i zahtjev upravi da raskine ugovor 30. lipnja.

29-godišnji vratar vrhunac karijere doživio je na Euru 2020. godine. Sjećamo se legendarne pobjede protiv Norveške u polufinalu nakon produžetaka, a tada nas je, u ključnim trenucima utakmice, prema pobjedi pogurao Matej Ašanin. On je u zadnjih pet minuta regularnog dijela utakmice obranio sedmerce Sanderu Sagosenu i Magnus Jøndalu, a Kauboji su finale izborili golom Željka Muse nekoliko sekundi prije kraja produžetka. Prije toga, Matej je nastupao za hrvatsku kadetsku i juniorsku reprezentaciju, a sa seniorskom izabranom vrstom osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Tarragoni 2018.

U karijeri je, osim za Ludwigshafen, nastupao za portugalski Sporting, njemački Balingen, španjolski Ademar Leon, dok je u Hrvatskoj branio boje PPD Zagreba, Varaždina i Splita.

Da je ovo kraj karijere, sugerira i Ašaninova današnja objava na društvenim mrežama.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaMatej Ašanin

Ostale Vijesti