Nikola Lipovac - Biografija

Nikola Lipovac
Urednik
Nikola Lipovac

Nikola Lipovac prošao je novinarsku „školicu“ doajena Žarka Susića u Vjesniku 1993., gdje je pisao o mnogim sportovima, a od prvog broja 1998. radio je kao novinar i urednik u Jutarnjem listu, gdje se specijalizirao za nogomet, posebno taktičke analize.

Izvještavao je s oba Svjetska prvenstva na kojima je Hrvatska osvojila medalje (bronca 1998. i srebro 2018). Pratio je reprezentaciju i na tužnom Euru 2008. Lipovac je bio svjedok senzacionalnih uspjeha Janice Kostelić na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju, povijesnog boksačkog dvoboja Mavrović-Lewis u Uncasvilleu a izvještavao je i sa četiri finala Lige prvaka.

Urednik sportske redakcije Jutarnjeg lista bio je u zlatno doba printa na prijelazu stoljeća kad su se naklade mjerile u stotinama tisuća primjeraka. Za predan rad dobio je najveće moguće priznanje lani, kada je izabran za Sportskog novinara 2020. godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Portal Germanijak teži kreiranju sportskog sadržaja što veće kvalitete, a dolazak Nikole Lipovca za urednika svakako ide tome u prilog.


Nikola Lipovac - Članci