Screenshot
Screenshot

Germanijak.hr postava 8.kola: Varaždinska vezna linija, Dinamov napad i Burguijev lažnjak 'za prste polizat' (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 05.09.22. | 17:12

Još jedno sjajno i uzbudljivo kolo u HNL-u je za nama, a najefikasnije utakmice bile su prva i posljednja.

18 pogodaka, 26 žutih kartona i tri crvena kartona šturi je presjek još jednog HNL kola. Izuzev remija Osijeka i Šibenika, većih iznenađenja nije bilo, a najatraktivnija utakmica kola, usprkos tome što je to bio sudar prve i posljednje momčadi prvenstva, bio je onaj između Dinama i Rijeke u kojem su Plavi slavili rezultatom 3:1.

Sam rezultat ne oslikava dominaciju Dinama i inertnost Riječana. Realnije bi bilo da je Dinamo došao do dvoznamenkastog broja pogodaka nego Rijeka do remija, a ovaj ogled ujedno je bio i oproštaj Fausta Budicina od klupe Rijeke budući da je Serse Cosmi već imenovan za novog trenera Rijeke. Legendarni Talijan imat će puno posla, dok je Ante Čačić mogao biti i više nego zadovoljan izvedbom svojih igrača uoči velike utakmice protiv Chelseaja u Ligi prvaka.

Ne zna se u kojem je segmentu igre Dinamo bio opasniji. Kontrolirali su posjed, bili dobri u tranziciji, Labrović je u svakom trenutku morao biti na oprezu jer je svatko bio u stanu 'potegnuti' izvana, vidjela se i kombinatorika, kratka dodavanja, izvrsna kretnja u međuprostoru… Rijeka jednostavno, u ovom trenutku, nije ta 'liga'. Ali, ne samo Rijeka, većina klubova iz HNL-a.

Petkoviću je nedostajao gol da upotpuni sjajnu utakmicu, Oršić je još jednom pokazao kako je majstor, a Josip Šutalo… Vratiti se nakon mjesec i pol dana pa odigrati 45 minuta bez ijedne pogreške mogu samo ozbiljni igrači. A Josip to je. Uostalom, ne zove ga RB Leipzig bez razloga…

Špikić je od 'otpisanog' pod vodstvom Ante Čačića postao netko tko – nije nimalo tendenciozno – itekako mora biti 'na oku' Zlatka Dalića. Istina, konkurencija je na tim mjestima ogromna, ali Špikić je svakom novom utakmicom sve bolji i bolji.

Subotnja utakmica između Varaždina i Gorice ostat će zapamćena po nekoliko stvari, ali ponajviše po bugarskim sucima vođenim 'Playboyom' Radoslavom Gidženovom. Podijelio je Bugarin dva crvena kartona, vidjeli smo i jedan eurogol Denija Jurića, ali fenomenalno dodavanje Teklića za prvi pogodak na utakmici koji je bio u konkurenciji za potez kola. Prvo ime utakmice je svakako Agon Elezi, dvostruki strijelac u kojeg Kovačević ima veliko povjerenje, a za isto mu je Makedonac uzvratio osiguravši Varaždinu nova tri boda.

Varaždin je trenutno četvrta momčad prvenstva dok je Gorica bodovno izjednačena s Rijekom koja se nalazi na začelju.

Ogled Osijeka i Šibenika bio je itekako iščekivan budući da je to bila prva utakmica otkako je Nenad Bjelica dobio otkaz. Iako rezultati nisu bili najbolji, jasno je kako isti nisu bili presudni u odluci mađarskih vlasnika da razriješe Bjelicu svih dužnosti u klubu budući da je otišao nakon što su Bijelo-plavi svladali Hajduk. Njegov nasljednik trebao je postati Goran Tomić, u konačnici je to postao njegov bivši pomoćnik Rene Poms, a iako je Osijek veći dio utakmice bio u potpunoj kontroli, Šibenčani su se na kraju iz Slavonije na svoj Šubićevac vratili s jednim bodom.

Laszlo Kleinheisler je sjajno zabio za vodstvo domaćina, a Osijek nikako nije uspijevao doći do drugog pogotka koji bi im dao na sigurnosti. A onda, na scenu stupa staro i nepisano nogometno pravilo 'ne zabiješ, dobiješ'. Ivan Delić je u 78. minuti kratko uposlio Burguija, on se sjajnim lažnjakom riješio svojeg čuvara pa mirno poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Ivušića. Bio je to debi Španjolca u HNL-u, a za pogodak mu je trebalo tek šest minuta…

Posljednje dvije utakmice 8. kola igrale su se u nedjelju. Prvi ogled, onaj između Istre 1961 i Lokomotive, otišao je na stanu gostiju koji su slavili rezultatom 2:1, da bi onda Hajduk zaključio kolo s uvjerljivih 5:1 iako su Farmaceuti stigli do vodstva preko Hoxhe.

Kapetan Lokosa Josip Pivarić zabio je u 24. minuti na asistenciju Cipetića za vodstvo, a 12 minuta kasnije, u 36. minuti, pogodak Vinka Petkovića poništio je VAR. U nastavku je Goričan, koji je na poluvremenu zamijenio Miličevića, povisio vodstvo Zagrepčana, da bi onda u 81. minuti drugo kolo zaredom za Zeleno-žute precizan bio Erceg, ali domaćin ipak nije uspio doći do preokreta ili poravnanja.

Posljednja utakmica kola bila je ona između Hajduka i Slaven Belupa. Gleda li se prvenstvena tablica, taj ogled je bio 'derbi kola', a isti na kraju nije razočarao budući da smo vidjeli veliki preokret domaćeg sastava i čak šest pogodaka na utakmici.

Hoxha je utišao splitsku publiku te su gosti s minimalnom prednošću otišli na predah, da bi onda u nastavku domaćin zabio čak pet pogodaka Farmaceutima koji su se pokisli vratili u Koprivnicu. Nikola Kalinić zabio je dva pogotka, precizni su bili još Mlakar, Čolina i Atanasov, a Hoxha je u 56. minuti, pri rezultatu 1:1, zaradio drugi žuti karton nakon čega je utakmica postala jednosmjerna ulica. Hoxha dao, Hoxha uzeo, a Hajduk profitirao…

POTEZ KOLA – Burgui

Devetka Narančastih je u klubu od veljače, a tek je u nedjelju prvi put debitirao. No, isplatilo ga se čekati, Alaves sigurno nije bez razloga za njegove usluge prije pet godina Real Madridu uplatio tri milijuna eura. Španjolac je izmakao pažnji domaće obrane, prihvatio je jedno kratko dodavanje Delića, potom sjajnim lažnjakom poslao Bartoleca u šetnju tvrđom pa rutinski zabio kraj Ivušića.

Pogodak 28-godišnjeg Španjolca u HNL debiju pogledajte OVDJE

Germanijak.hr postava 8. kola

 HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 3:1

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 2:1

Osijek – Šibenik 1:1

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 1:2

Hajduk – Slaven Belupo 5:1

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk, 20.00

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HNLGermanijakGermanijak postava kola

Ostale Vijesti