Luka Stanzl
Luka Stanzl

Budicin: "Baš i ne pratim nogomet, imam traume, ali Dinamo treba protiv Chelseaja uživati"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 22:16

Rijeka je nastavila s krizom i na Maksimiru

Dinamo je bio bolji od Rijeke u Maksimiru rezultatom 3:1. Strijelci su bili Lauritsen, Špikić i Oršić, a Vlasenko je dodao utješni gol za konačnih 3:1 u 84. minuti. Riječki trener nije bio sretan ni pri najavi ovoga susreta, a teško da je sretan nakon ove predstave svojih igrača. Rezultat doista ne prikazuje realno stanje na terenu. Rijeka je mogla puno ranjenija napustiti Zagreb. S ovim omjerom na semaforu može biti zadovoljna, ali kada pogleda snimku, vjerojatno neće biti.

Unatoč rezultatu, trener Rijeke je dosta raspoložen bio na presici nakon utakmice.

"Zaslužena pobjeda Dinama, bili su bolji od nas, nismo trebali biti toliko defanzivni, a Dinamo je bio dominantan. Nakon izgubljene lopte nismo mogli izaći iz 20-30 metara. S druge strane, dobili smo korisne informacije o igračima koji su tek došli. Danas je nastupila momčad koja nije igrala nikada zajedno, to je isto jedan razlog zašto smo ovako igrali. Ali moramo biti bolji, trebamo se početi dizati, stanje na tablici nije dobro. Moramo izazvati sportsku sreću, biti bolji, pametniji, uložiti više truda. Dinamu želim čestitati i poželjeti svu sreću u Ligi prvaka.", rekao je Budicin.

Situacija oko Selahija?

"Saznao sam to u ponedjeljak navečer ili utorak. Nemam što pametno za komentirati. Znamo da je on bitan igrač, ali netko mu je dozvolio da organizira vjenčanje u tom periodu, a ja bih mu čestitao i njemu i supruzi i poželio sreću."

Dinamo protiv Chelseaja?

"Dinamo treba igrati bez opterećenja, uživati u toj utakmici. Znamo gdje je Chelsea bio prije dvije godine, ja baš nešto i ne pratim nogomet, malo imam traume od nogometa pa gledam druge sportove. Chelsea je dobra ekipa, mora ih se respektirati, ali Dinamo ima pravo nadati se dobrom nastupu. Ako budu pravi, zašto im se ne bi to vratilo."

Zašto Vučkić nije bio u zapisniku?

"Osjetio je neke probleme. Svi su nas otpisali u Maksimiru, rekao bih s razlogom, pa smo ga odlučili poštedjeti uoči niz bitnih utakmica prije reprezentativne pauze."



Tagovi

Fausto BudicinHNK RijekaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti