Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Šibenik u Gradskom vrtu potvrdio status kralja remija HNL-a

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 23:00

Rene Poms u svom debiju na klupi Osijeka odigrao je 1:1 sa Šibenkom

Novi trener Osijeka Rene Poms nije uspio u namjeri da pobjedom debitira u Gradskom vrtu. Nakon 90 minuta Osijek je s 1:1 remizirao sa Šibenikom koji je tako u svom četvrtom gostovanju ostvario i četvrtu podjelu bodova te potvrdio status "Kralja remija"



Prva promjena koja je stigla s novim trenerom je ona u formaciji. Osijek je istrčao u sustavu 4-4-2, s Mierezom i Beljom u napadu ali bez Lovrića i Caktaša koji su priliku vrebali s klupe. Početak dvoboja obilježilo je skandiranje navijača Mariju Mihiću, glasnogovorniku Osijeka, novinaru i vjernom navijaču koji godinama nije propustio utakmicu najdražeg kluba. Naime, popularni Miha bori se s bolešću, u ponedjeljak ide na operativni zahvat pa su tako tribine Gradskog vrta dale potporu ovoj uistinu velikoj legendi Osijeka kojoj se pridružuje i redakcija Germanijaka.

Osijek je u utakmicu ušao autoritativno. Permanentno je napadao, imao loptu u posjedu i gradio svoju igru. Mogli su do vodstva već u samom početku utakmice kada je Mierez ubacio a loptu ispred Belje odnio Rogić pravodobnom intervencijom.

Iako je Osijek imao dominaciju, nije to bilo niti blizu onome što sugerira kvaliteta koju Osijek ima u svom rosteru. Kao da je nedostajao srednji red, ali Šibenik nije znao iskoristiti taj među prostor koji se nudio u Gradskom vrtu. Nisu se veznjaci Osijeka vraćali previše ostavljajući užu obranu da reagira. Tako je nekoliko puta Čeberko spašavao stvar, jednom i vratar Ivušić. Međutim, na koncu ih je do vodstva dovela individualna kvaliteta. Jednu nabačenu loptu u kazneni prostor gostiju, vratar Rogić pomalo nespretno izbija ravno na nogu Laszle Kleinheislera koji iz prve tuče i pogađa nebranjeni dio Rogićevih vratiju. Dovoljno da se na odmor ode s prednošću Osijeka od 1:0.

U nastavku slična slika. Osijek je ubacio u brzinu više i nastavio s igrom pred kaznenim prostorom gostiju s ciljem da zabije drugi gol i odvede utakmicu u mirne vode. Međutim, nisu računali da Mierez nije zabio već desetak mjeseci… A nije niti u ovoj. I nizali su prilike Osječani, najbolju je propustio Kleinheisler ali nikako da svladaju Rogića.

I kada je već utakmica išla svoj završnici, proradio je Šibenik. Burgui je ušao u igru u 72. minuti a samo šest kasnije na semaforu je bilo 1:1. Ivan Delić je iščeprkao jednu loptu u prostoru ispred Ivušića, poslužio spomenutog Burguija koji hladnokrvno zabija za izjednačenje… Malo kasnije Delić ponovno stavlja Ivušića na kušnje, ali vratar Osijeka uz dosta napora sprečava potpuni preokret.

Poms je odgovorio s trostrukom zamjenom u kojoj nije bilo Lovrića i Caktaša. Ušli su Mance, Barri i Gržan. Međutim, nije pomoglo. Osijek do kraja nije imao izrazite prilike da se vrati u utakmicu i odnese tri boda… U sljedećem kolu Osijek ide na Rujevicu, dok će Šibenik dočekati Hajduk na svom Šubićevcu.

Osijek - Šibenik 1:1

Stadion: Gradski vrt. Gledatelja: 5000

Glavni sudac: Duje Strukan (Split) pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Solin); četvrti sudac: Marino Majstorović (Solin)

VAR: Mario Zebec (Cestica); AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec)

Strijelci: 1:0 Kleinheisler (38.), 1:1 Burgui (78. as. Delić)

Žuti kartoni: Lončar, Barri (Osijek); Perić, Mina, Matić (Šibenik)

Osijek (4-4-2): Ivušić - Bartolec, Čeberko, Lončar, Leovac (od 70. Jurčević) - Fiolić (od 87. Gržan), Nejašmić (od 70. Brlek), Žaper (od 87. Barri), Kleinheisler - Mieraz (od 87. Mance), Beljo

Šibenik (3-4-3): Rogić - Perić, M. Matić (od 72. Kvesić), Mesa - Salamon, Rak (od 57. Skorup), B. Matić, Mina (od 90. Kreković) - Čanadi (od 72. Burgui), Delić, Arai (od 90. Pajić)

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 3:1

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 2:1

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05



Tagovi

NK OsijekNK ŠibenikHNLRene PomsDion Drena BeljoLaszlo Kleinheisler

Ostale Vijesti