Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Još jedan Germania derby: Lokomotiva prekinula seriju bez pobjede na gostovanju, golmani obilježili utakmicu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 20:20

U pretposljednjoj utakmici osmog kola HNL-a Lokomotiva je slavila na Aldo Drosini s 2:1 i stigla do treće prvenstvene pobjede, prve gostujuće nakon 21. ožujka.

U prvoj polovici prvog poluvremena utakmice između dva prvoligaša kojima dres krasi logo Germanije, nismo vidjeli praktički ništa i tih prvih 23 minute susreta nisu dale naslutiti da ćemo na Aldo Drosini gledati prilično interesantnu i dinamičnu utakmicu u kojoj je na kraju Lokomotiva slavila s 2:1 i prekinula seriju od tri prvenstvena poraza u nizu te čak devet gostujućih utakmica bez pobjede.

Istra 1961 je u tim početnim minutama susreta imala više vremena loptu u svojim nogama, no prvi udarac na utakmici vidjeli smo tek u 24. minuti, nakon kojeg je Lokomotiva krenula u kontru, Branimir Cipetić je sjajno ubacio s desne strane, pogodio natrčalog Josipa Pivarića koji provlači loptu 'kroz noge' Lovri Majkiću i dovodi Lokomotivu u vodstvo.

Nakon gola, otvorilo se na obje strane. Pivarić je mogao zabiti svoj drugi pogodak, a na suprotnoj strani sjajno je prošao Advan Kadušić, ali je Ivan Milićević na jedvite jade uspio skrenuti loptu u korner. Tu nije bio kraj uzbuđenja, u nastavku akcije, nakon kornera, domaćini su tražili kazneni udarac nakon navodnog igranja rukom Matea Marića, no Dario Bel i VAR soba ostali su nijemi.

Istra je nastavila s napadima. Ante Erceg probao je ponovno zabiti iz slobodnog udarca, ali Nikola Čavlina bio je siguran. Istra je dobila tek novi korner. Nekoliko minuta kasnije, a tek smo na 36., Puljani su zabili, međutim, Vinko Petković našao se u zaleđu. Istri je po petu put ove sezone poništen pogodak jer su se njeni igrači našli u nedozvoljenoj poziciji!

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva pokušaja Lokomotive, ali se rezultat nije mijenjao.

Početkom nastavka Silvijo Čabraja napravio je dvostruku izmjenu, ušli su Silvio Goričan i Marko Vranjković, a izašli Cipetić i Milićević, što je značilo da se Pivarić povukao na poziciju lijevog beka.

Istra 1961 je nastavila s pritiskom, a najveću priliku propustio je ponovno Erceg, koji je pucao glavom iz blizine i pogodio - vratnicu! Činilo se da se Istra 1961 bliži izjednačenju, a onda je Lokomotiva otišla na dva razlike. Ovaj put najveći posao odradio je Ibrahima Alyju koji je probio desnu stranu, poslao povratnu loptu na koju natrčava Goričani i pogađa u praznu mrežu za 2:0 vodstvo zagrebačkog sastava.

Posljednjih 25 minuta igralo se va banque! Istri je suđeno novo zaleđe nakon što je Galilea pucao glavom, a Nikola Čavlina sjajnom reakcijom ponovno sačuvao svoja vrata. Prijetila je i Lokomotiva preko raspoloženog Goričana, a 10 minuta prije isteka 90. Istra je stigla do, treba reći, zasluženog pogotka. Ali, također treba reći, na čudan način. Čavlina, koji je cijelu utakmicu branio sjajno, ispustio je loptu nakon jednog benignog centaršuta iz ruke, Ante Erceg uzeo je loptu, zabio i vratio nadu svojoj momčadi.

Istra se potpuno otvorila te je na suprotnoj strani Majkić dvjema sjajnim reakcijama sačuvao svoja vrata. Ipak, to nije bilo dovoljno jer Puljani do kraja utakmice nisu uspjeli zabiti. Lokomotiva je upisala treću pobjedu sezone i prvu gostujuću nakon devet utakmica, odnosno 11. ožujka 2022.

Golove s utakmice pronađite OVDJE.

U idućem kolu Istra 1961 gostuje kod Slaven Belupa, a Lokomotiva dočekuje Varaždin.

Istra 1961 - Lokomotiva 1:2

Stadion: Aldo Drosina, Pula. Gledatelja: 3500

Glavni sudac: Dario Bel (Osijek) pomoćnici: Marijan Tomas (Osijek), Gora Pataki (Đakovo); četvrti sudac: Antonio Škobić (Osijek)

VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo); AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo)

Strijelci: 0:1 (Pivarić 24., Cipetić), 0:2 (Goričan 66., Alyju), 1:2 (Erceg, 80.)

Žuti kartoni: Perković 55., Galilea 82. (Istra 1961) / Cipetić 32., Cokaj 64., Marić 71. (Lokomotiva)

Crveni karton: -

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Hujber, Galilea, Perković, Rovis (od. 80 Lisica) - Mlinar (od 65. Mumba), Petrusenko (od 74. Blaž Lauš), Caseres - Kadušić (od 79. Marešić), Erceg, Petković (od 74. Bakrar)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Cipetić (od 46. Vranjković), Salihu, De Haas, Milićević (od 46. Goričan) - Cokaj (od 67. Bubanja), Marić (od 74. Smakaj) - Alyju, Vasilj (od 93. Groznica), Pivarić - Kulenović

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 3:1

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 2:1

Osijek – Šibenik 1:1

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 1:2

Hajduk – Slaven Belupo 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

NK LokomotivaLokomotiva ZagrebIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti