Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Bugar podijelio dva crvena, Elezi i Teklić ostavili bodove u Varaždinu, Gorica nastavila crni niz

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 20:52

Utakmicu su obilježili prekrasni golovi i prvi strani sudac u HNL-u

Varaždin je u 8. kolu HNL-a slavio s 2:1 protiv Gorice na domaćem terenu.

Utakmicu je obilježio i prvi strani sudac u HNL-u. Naime današnji susret Varaždina i Gorice sudio je bugarski sudac Radoslav Gidženov s pomoćnicima Georgi Minevom i Georgi Stambolzhievom. Četvrti sudac je bio Ante Čuljak iz Zagreba, VAR Ivan Bebek iz Rijeke, a AVAR njegov sugrađanin Robi Kezele.

Sezona je za Varaždin počela kao iz snova. Prošle su izborili povratak u HNL, a od početka su se nametnuli kao jedan od hitova domaćeg prvenstva uz Slaven Belupo. Kako im je počela sezona tako im je počela danas i utakmica protiv Gorice. Sjajno prvo poluvrijeme odigrali su Elezi i Teklić, a ovaj dvojac zaslužan je za vodstvo Varaždina u 10. minuti.

Teklić je probio s desnog krila nekoliko linija Gorice u dubinu za Elezija, a on mirno realizirao za 1:0 Varaždina.

Imala je Gorica nakon toga nekoliko prilika, ali su završavale frustrirajuće po gostujuće igrače bez pronalaska puta u mrežu. Sve ono što su igrači Gorice promašili stiglo je na naplatu u 43. minuti.

Bilo je to malo remek djelo Agona Elezija. Oduzeo je loptu na centru, prošao do ruba kaznenog prostora, namjestio se na desnu nogu i od stative matirao Banića za 2:0. S tim rezultatom otišlo se na odmor u Varaždinu, a za Angelovskog bio je to alarm da nešto mijenja. Odmah na početku drugog poluvremena napravio je dvije izmjene ostavivši u svlačionici Ndockyta i Cruza, a u igru je poslao Prokopa i Jurića.

Jurić je od ulaska postao opasnost za Varaždin, a pritisak na vrata Zelenike stiže na naplatu u 61. minuti. U gužvi je uzeo loptu na desnoj strani kaznenog udarca, namjestio se na udarac iskosa i prekrasno pogodio u suprotni kut za smanjenje za 2:1.

Dodatni problem domaćima pojavio se u 74. minuti. Wagué je faulirao Šegu koji je pao na travnjak nakon duela. Nije se to svidjelo Šegi koji je s poda udario igrača Gorice, a bugarski suda pokazao mu je direktni crveni karton. Bez isključujućeg kartona nije prošla ni Gorica, a od potencijalnog junaka do tragičara je prošao put Jurić. U sudačkoj nadoknadi dobio je drugi žuti i napustio travnjak, a Varaždin je tako došao do prilike da nešto lakše iskontrolira utakmicu do kraja do pobjede.

Gorica nakon ovog poraza drži predzadnje mjesto u HNL-u s pet bodova koliko ima i posljednja Rijeka, a Varaždin je trenutno treći s 12 bodova. (KM)

Varaždin - Gorica 2:1

Stadion: Varaždin. Gledatelja: 5000

Glavni sudac: Radoslav Gidženov (Bugarskka) pomoćnici: Georgi Minev, Georgi Stambolzhiev; četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

VAR: Ivan Bebek (Rijeka); AVAR: Robi Kezele (Rijeka)

Strijelci: Agon Elezi (10') 1:0, Agon Elezi (43') 2:0, Deni Jurić (61') 2:1

Žuti kartoni: Belcar, Pilj, Pellumbi (Varaždin); Fruk, D. Jurić, Steenvoorden (Gorica)

Crveni karton: Michele Šego (Varaždin), Deni Jurić (Gorica)

Varaždin (4-1-4-1): Zelenika – Kolarić(od 76' Stolnik), Jelenić, Pellumbi, Urata – Belcar(od 57' M. Stanić) - Herrera(od 68' J. Stanić), Elezi(od 68' Pilj), Teklić, Šego – Brodić(od 75' Puclin)

Gorica(4-2-3-1): Banić – Raspopović(od 58' Wague), Steenvoorden, Krizmanić, Vojtko – Suk, Golubickas(od 58' Francois) – Ndocykt(od 46' Prokop), Pršir(od 81. A. Jurić), Fruk – Cruz(od 46' D.Jurić)

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 3:1

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 2:1

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HNK GoricaNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti