Germanijak.hr postava 8. kola: Dinamu i Rijeci napad, Gorici i Lokomotivi obrana, Pjaci potez kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 16:00

Osmo kolo HNL-a bilo je fenomenalno za domaćine.

Pet utakmica, pet pobjeda domaćina. To je rezime 8. kola HNL-a, s time da su Dinamo, Lokomotiva i Varaždin upisali pobjede bez primljenog gola, a u dvije najzanimljivije utakmice kola, Rijeka i Gorica svladali su Osijek i Hajduk s 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Najviše igrača u postavi kola, po tri, imaju Dinamo i Rijeka koji su, možemo napisati, i najviše profitirali u ovom kolu budući da je Hajduk izgubio u Velikoj Gorici te su se Plavi i Riječki bijeli približili Splićanima koji i dalje drže čelno mjesto ljestvice. Dinamo i Rijeka su zauzeli gotovo cijeli 'napad' naše postave osmog kola. Bruno Petković je s golom i asistencijom zaslužio to mjesto u utakmici protiv Slaven Belupa (3-0), Toni Fruk bio je sjajan na poziciji polušpice u 2-1 pobijedi Rijeke protiv Osijeka. Marko Pjaca je, naravno, morao biti uvršten u ovu postavu kola, jer, onakve dvije majstorije kakve je napravio protiv Osijeka, uz sve što je do tog trenutka napravio na terenu, rijetko se viđaju na terenima HNL-a. No, što onda napraviti s Gabrielom Vidovićem koji je bio ponajbolji Dinamov igrač protiv Rijeke, posebno u prvom dijelu u kojem je zabio sjajan pogodak? Odlučili smo ga, za potrebe ove formacije, staviti na desno krilo, odnosno na poziciju na kojoj je znao igrati (i zabijati) pod Igorom Bišćanom u kvalifikacijama za Euro 2023., a onda i pod Draganom Skočićem na samom prvenstvu.

Dinamo i Rijeka dali su po jednog igrača i za defenzivni segment momčadi. Ivan Smolčić odigrao je jako dobru utakmicu za Rijeku na poziciji desnog beka, često se priključivao napadu, što je omogućilo Marcu Pašaliću da ulazi u sredinu i radi dodatnu pomutnju u obrani Osijeka, a za najboljeg golmana izabrali smo - Ivana Nevistića. Nije Đakovčanin protiv Slaven Belupa imao previše posla, ali je obranio tri udarca Farmaceuta, od čega jedan prilično opasni pri rezultatu 0-0. Uz to, imao je više posla od Nikole Čavline i Olivera Zelenike koji su također zabilježili 'clean sheetove' ovo kolo.

U obrambenoj liniji ovog kola dominiraju igrači Gorice. Krešimir Krizmanić bio je jedan od najboljih Bikova u velikom preokretu i pobjedi nad Hajdukom, a u ključnom trenutku, pri rezultatu 0-0, blokirao je udarac Emira Sahitija sa same gol linije.

Iskusni Dino Štiglec u nedjelju je zabio svoj prvijenac za Goricu. I to kakav! U 87. minuti utakmice ispratio je nered u Hajdukovom kaznenom prostoru i lijepim udarcem matirao Ivana Lučića za poravnanje, samim time i početak preokreta od kojeg su najviše, osim dakako Gorice, profitirali Dinamo i Rijeka.

Ovu postavu popunili smo s još jednim igračem Lokomotive, Jonom Mersinajom koji je odigrao jako dobru utakmicu protiv Rudeša te Igorom Postonjskim koji je realizirao kazneni udarac i zabio jedini pogodak na utakmici između Varaždina i Istre 1961 u Varaždinu.

Potez kola - drugi gol Marka Pjace

U petak smo rekli - već imamo potez kola! Tucijev slobodnjak protiv Rudeša bio je perfektan, a još je Lokomotivi donio tri boda. Onda je Gabriel Vidović nakon lijepe akcije i efektnog udarca zabio u svojem debiju u Dinamovom dresu. Koji sat kasnije, Marko Pjaca primio je loptu, piruetom se oslobodo Petra Pušića i 'torpedom' s 25 metara matirao Malenicu za 1-0 vodstvo Rijeke. Ok, to je sada bio definitivno gol kola. No, svega osam minuta kasnije vidjeli smo još veću majstoriju povratnika u HNL. . Primio je loptu na lijevoj strani, ušao je u kazneni prostor, driblingom na minijaturnom prostoru oslobodio se dvojice čuvara i neobranjivo pogodio za 2-0. U moru majstorskih poteza, ovaj je bio nekako 'najmajstorskiji'.

Germanijak.hr postava 8. kola (4-1-4-1)



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukOsijekHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebHNK GoricaNK VaraždinIvan NevistićIvan SmolčićJon MersinajKrešimir KrizmanićDino ŠtiglecIgor PostonjskiGabriel VidovićToni FrukIndrit TuciMarko PjacaBruno Petković

Ostale Vijesti