Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Slabi Hajduk imao sve pa u nadoknadi ostao bez ičega! Gorički junak s klupe bacio Split u očaj, umjesto sigurnih šest, Bijeli osvojili nula!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 17.09.23. | 18:50

Nakon Istre Hajduk je u nadoknadi izgubio u Velikoj Gorici (2-1) i potpuno kompromitirao uspješan start sezone. Dinamo je na minus dva, uz utakmicu manje od Hajduka

Igrao je Hajduk slabo, daleko od šampionskog izdanja, ali imao je do sam završnice sva tri boda u rukama, važna tri boda iz Velike Gorice. No, nakon što su na Poljudu pali od Istre u nadoknadi (0-1), prosuli su Bijeli prednost i ove nedjelje. Štiglec i Jurić, veliki su gorički junaci, dva pogotka za veliku pobjedu (2-1), koja je Hajduk bacila u očaj. U samo dva tjedna Hajduk je dvaput kiksao tamo gdje nije planirao, umjesto šest bodova, nije uzeo nijedan i hod prema naslova naišao je na ozbiljne prepreke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prekrasno, ljetno poslijepodne, prepune tribine u Velikoj Gorici, među više od 4500 gledatelja primijetili smo dvojicu bivših trenera Gorice, danas stratega najvećih Hajdukovih rivala. Sergeja Jakirovića i Željka Sopića. Dinamo za dva tjedna gostuje na Poljudu, potom s Hajdukom igra i Rijeka, iako ne sumnjamo da sve znaju od Splićanima i njihovim tajnama, Jakirović i Sopić došli su se i uživo uvjeriti u snagu 'Bijelih'. Sumnjamo, odnosno, sigurni smo da Ivan Leko u svojoj povratničkoj utakmici nakon suspenzije, nije razmišljao kako njih zavarati, ali ipak je iznenadio jednim potezom. Od prve je minute u vatru gurnuo 18-godišnjeg Roka Brajkovića na lijevo krilo. Dolček je završio na klupi, Dajaku nije bio u konkurenciji, u pitanju je navodno ozljeda.

I, premda su svi uvjeti za odličnu nogometnu predstavu bili ispunjeni, premda, uvijek se akteri mogu požaliti na vrućinu, nogometa je u prvih sat vremena bilo vrlo malo. Hajduk je, istina, mogao na odmor s prednošću, darivali su Goričani 'Bijele', pružili im na pladnju dvije velike prilike. Prvo je Soldo vraćao loptu Baniću, on je istrčao, ali je Sahiti bio brži, prešao Banića i očekivao se siguran pogodak. No, Sahiti je loše pucao, a pred praznom mrežom u zadnji se tren stvorio Krizmanić i izbacio loptu. Koju minutu kasnije opet je pogriješio Soldo, izgubio loptu, a onda je i Krizmanić loše uklizao, lopta je došla do Livaje, koji je bio u matnoj situaciji. Puno Hajdukovih navijača na glavnoj, zapadnoj tribini, već je ustalo sa svojih mjesta, no, Maloča je uspio uklizati i omesti Livaju, čiji je udarac završio visoko preko grede. Gorica je zaprijetila tek u zadnjim minutama prvog dijela, udarac Štigleca s 25 metara prošao je malo kraj vratnice. Puno krivih dodavanja, grešaka, loših poteza, time je obilovalo prvih 45 minuta velikogoričkog sraza.

Ivan Leko odmah je na poluvremena Brajkovića zamijenio Čuić i zaigrao, zapravo, s dvije špice, ali prve su šanse imali domaćini. Soldo se nakon kornera mogao iskupiti za one velike greške iz prvog dijela, glavom je nakon kornera pucao preko gola. Onda je 'potegnuo' Majstorović, vrlo razigrani i za Splićane neugodni Majstorović, s maskom na licu, gađao je suprotne rašlje s 15-ak metara, ali promašio. I onda, nakon sat vremena igre, kad je Sunce pomalo zašlo, a sparina nestala, Hajduk je poveo. Raspopović je napravio nepotreban i neoprezan prekršaj na Melnjaku na lijevoj strani, Benrahou je ubacio pred gol, Maloča je bio kratak u skoku, ali je na mjestu bio Šarlija. Zabio je glavom, za veliko slavlje Hajdukovih igrača i navijača. Činilo se da neće zabiti do sutra, ali, eto, uspjeli su, a Šarlija se uskoro nominirao za velikog Hajdukovog junaka. Bio bi to, sigurno, da je Hajduk pobijedio.

Naime, Gorica je krenula po izjednačenje, Pršir je pucao na povratnu loptu, a Šarlija s gol-crte ispucao loptu i spasio Hajduk. Očekivalo se da će 'Bijeli' nakon toga ipak preuzeti kontrolu, privesti utakmicu kraju, međutim, zadnje minute opet su bile kobne za Leku i njegovu momčad. Malo toga je napravio Hajduk u Velikoj Gorici, blijed je bio i Marko Livaja, ali imao je do samog kraja pobjedu u rukama. A onda...Prvo je nakon kornera i još jednog ubacivanja u šesnaesterac, Štiglec pogodio iz voleja, ljevicom pogodio za izjednačenje. Hajduk je potpuno potonuo, Goričani se razgoropadili i drugoj minuti nadoknade stigli do pobjede. Dvojac koji je ušao s klupe, Tim Matavž i Ante Matej Jurić oduzeli su Hajduku i taj jedan bod. Prvi je bio asistent, drugi strijelac! Za novi šok u Splitu, Hajdukova se prednost topi, Dinamo je na minus dva. 'Bijeli' nisu iskoristili krizu u kojoj se nalazio Dinamo, nisu iskoristili povoljan raspored u zadnjim kolima i prosuli su veliku prednost. S time da Dinamo ima i utakmicu manje od Hajduka.

Gorica - Hajduk 2-1

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Gledatelja: 4514. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Marjan Tomas (Vladislavci). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Ivan Vučković (Zagreb).

GORICA: Banić - Raspopović (od 80. Nielsen), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Mrzljak, Soldo - Majstorović (od 71.Ilečić), Pršir (od 71. Matavž), Mitrović (od 80.Kapulica) - Vujnović (od 86.Jurić). Trener: Dinko Jeličić.

HAJDUK: Lučić - Moufi, Šarlija, Uremović, Melnjak - Sigur (od 90.Lauš), Krovinović - Sahiti (od 77.Dolček), Odjidja (od 58. Benrahou), Brajković (od 46.Čuić) - Livaja. Trener: Ivan Leko.

Strijelci: 0-1 - Šarlija (62., Benrahou), 1-1 - Štiglec (87., Krizmanić), 2-1 - Jurić (90.+2, Matavž)

Žuti kartoni: Pršir, Raspopović (Gorica); Šarlija

Crveni kartoni: -



Tagovi

HNK GoricaHajdukHNLIvan LekoZvonimir ŠarlijaDinko Jeličić

Ostale Vijesti