Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduku 'uplovio' u krizu, a Dinamo je stigao preblizu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 08:52

Dva bolna poraza splitskog kluba u nizu u prvenstvu

Hajduk je poražen u Gorici u samoj završnici, u utakmici u kojoj je imao sve do 87. minute, a onda prosuo prednost pa su domaćini u samo pet minuta došli do velike pobjede. Je li presudila Hajdukova konfuznost u finišu ili zakon velikih brojeva, jer Gorica nije znala za pobjedu nad Splićanima punih deset utakmica, dat će se razgovarati…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Činjenica je da je Hajduk upao u krizu rezultata s dva neplanirana poraza od Istre 1961 i sad od Gorice, a do tada je sve izgledalo savršeno za splitski klub koji je prvenstvo otvorio s pet pobjeda u nizu, imao veliku razliku na vrhu, a sada su Rijeka i Dinamo stigli na samo dva boda zaostatka.

Trener Ivan Leko iznenadio je postavljanjem mladoga Roka Brajkovića od početka na krilo umjesto Ivana Dolčeka, ali ga je već na poluvremenu izvadio jer mladić je bio impresioniran, treba mu dati kredita zbog godina, ali je Hajduk ipak uspio pogotkom Zvonimira Šarlije doći u vodstvo i činilo se pobjede. Šarlija je bio najbolji u redovima Hajduka, imao je gol i nekoliko uspješnih intervencija u obrani, spašavao je svoj gol, ali ni on nije mogao sačuvati mrežu u infarktnoj završnici.

Hajdukov stoper dao je i zanimljivu izjavu nakon susreta rekavši da je poraz težak pogotovo domaćim igračima koji u odnosu na strance malo više osjećaju klub, ali je ponudio optimizam da se moraju dignuti, dobiti Lokomotivu i tri derbija koja slijede što se čini gotovo nemoguće, ali dok postoji nada valja vjerovati.

Činjenica je da je Hajduk i nekompletiran postizao odlične rezultate, istina, ispao je iz Europe, ali je na domaćoj sceni odlično brodio, a sada se sve iskompromitiralo s dva posljednja poraza koja su donijela nemir u redove Bijelih. Nije pomoglo ni to što se Leko vratio na klupu, njemu je bilo posebno teško gledati kako bodovi odlaze u završnoj fazi susreta i sad mora pripremiti utakmicu s Lokomotivom u kojoj Bijeli ne mogu računati na Šarliju koji je dobio treći žuti karton. Nije bilo Leona Dajakua koji može donijeti nešto na krilu, dugo i puno već Hajduku nedostaje Rokas Pukštas koji donosi golove i energiju, a Mihael Žaper očito još nije spreman za veću minutažu budući da u Osijeku prije transfera nije trenirao.

Vadis Odjidja-Ofoe nije još došao na optimalnu razinu, a utakmicu koju neće pamtiti odigrao je i Marko Livaja koji nije uspio riješiti susret, premda je otvarao drugima situacije. Vidjet ćemo hoće li Aleksandar Trajkovski koji je posljednji stigao u Hajduk moći konkurirati za nešto ozbiljnije u susretu s Lokomotivom, pa da ga se pripremi za derbi s Dinamom na Poljudu koji slijedio nakon toga.

Uglavnom, na Leki i stručnom stožeru je da pokušaju dignuti momčad kako bi ponovno počela pobjeđivati. Lokomotiva se čini idealna prilika za to, no kako je Hajduk sada poljuljan, neće to biti nimalo laka utakmica, premda će se igrati uz ogromnu podršku s tribina. Na Hajduku je da se sada pokaže, jer iskazao je šampionske ambicije, no dva poraza umjesto dvije pobjede i karte su se ponovno promiješale. Bijeli se moraju trgnuti nakon dva razočaravajuća rezultata.



Tagovi

HajdukHNK GoricaIvan LekoZvonimir ŠarlijaMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti