Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Tuci majstorijom iz slobodnjaka nanio sedmi poraz i dalje slabom Rudešu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.09.23. | 19:36

Lokomotivi je ovo drugo slavlje u tekućoj sezoni.

Niti nakon osam odigranih kola Rudeš ne zna za pobjedu. Ovog puta su Rudešani morali stisnuti ruku Lokomotivi koja je majstorijom Indrita Tucija iz slobodnjaka uzela pobjedu protiv neuvjerljivih gostiju. Osam kola, dakle, bez pobjede, a u narednom kolu slijedi Dinamo na Kranjčevićevoj. Nastavljaju se teški dani za klub iz zapadnog dijela Zagreba...

U 13. minuti je odsjela prva prava prilika na utakmici. Kanižaj je izbjegao zaleđe (Bašić je prekasno izašao u pokušaj hvatanja u zamku), u prostor druge stative je utrčavao Bulatović, ali lopta je bila loša i odlična prilika je okončana gol-autom.

Tri minute kasnije stvorila se gužva u kaznenom prostoru lokosa, imali su gosti dvije zgodne prilike pred Čavlinom, no ništa značajnije se nije dogodilo.

U 23. minuti su domaći brzo stvorili višak na desnoj strani, Šotiček je pronašao Marića paralelnom loptom, a ovaj iz prve dodao za Tucija na lijevoj strani. Desetka lokosa je probala gađati suprotne rašlje, putanja lopte je u prvi mah djelovala idealno, no lopta je prošla pored desne vratnice.

U 29. minuti Bašić je dao loptu u prostor za Petkovića, preko domaće obrane, Petković je utrčao u kazneni prostor, a Petkoviću je u posljednji tren u duel ušao Kalaica, zbog čega je igrač Rudeša promašio cijelu loptu.

U 39. minuti je najbolji igrač na terenu potpisao play of the day. Izvođenja slobodnog udarca se prihvatio Indrit Tuci, a na tribini je neki znalac dobacio kako nema šanse da Tuci prebaci živi zid, budući da je Rudešov vratar Kralj u živi zid postavio tornjeve.

No spomenuti znalac je ubrzo potonuo u svojoj sjedalici rumenih obraza, nakon što je Tuci majstorski prebacio živi zid i smjestio loptu u donji lijevi kut. Majstorija.

Konačno smo dočekali i nešto od Rudeša, doduše individualnu akciju Pešića – sedmica Rudeša se izborila za udarac s vrha kaznenog prostora, ali malo preko gola je završio taj udarac.

Rezime poluvremena nije bio nešto pretjerano sadržajan. Lokomotiva bila ta koja je imala terensku inicijativu, više od igre, a na koncu je Tuci donio vodstvo iz slobodnjaka. Rudeš se, pak, postavio u niski blok u kojemu se branio s petoricom igrača, a ideja igre je bila da se u što manje dodira pronalaze prazni džepovi terena. Problem za trenera Golemog je bio taj što su njegovi igrači premalo puta dolazili u takve prilike i na koncu ostali bez pravog pokušaja.

Odmah na startu drugog dijela Golem je odradio dvije zamjene, kako bi razdrmao malodušnu momčad. Izašli su Petković i Campos, a ušli Kovačević i Pavlović.

Malo toga se odvijalo na terenu u uvodnih 15 minuta drugog dijela. Doduše, Rudeš je bio malo aktivniji na terenu, dok je momčad Silvija Čabraje malo usporila ritam. Ali rezultatski je to malo značilo za igrače u žutim dresovima.

A bit će to, ispostavit će se, lajtmotiv drugog dijela u kojemu je ogled u Kranjčevićevoj bio uistinu skroman sadržajem.

Nakon dugog perioda bez nekog uzbuđenja, konačno je Pasariček razbudio publiku, odapevši bombu s 20-ak metara, doduše, neprecizno.

Miličević je zatim uputio upotrebljiv centaršut u 83. minuti, a Tuci glavom tukao pored gola.

No to je bilo to od ogleda u Kranjčevićevoj.

Lokomotiva – Rudeš 1-0

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 529.

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo); pomoćnici: Kristijan Novosel (Gat) i Ivan Janić (Ilok). VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

Strijelci: 1-0 Tuci (39.).

Žuti kartoni: Campos, Bašić, Pasariček (Rudeš).

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Vranjković, Mersinaj, Kalaica, Milićević - Bubanja, Marić – Kanižaj (68., Goričan), Tuci, Šotiček (89. Mudražija) – Bulatović (78. Feta).

Rudeš (4-2-3-1): Kralj - Šehić, Camara, Campos (46., Pavlović), Tomečak - Bašić, Vukmanović (81., Rešetar) - Pasariček, Latković (75., Špeljak), Petković (46., Kovačević) – Pešić (68., Lazarov).



Tagovi

HNLNK LokomotivaNK Rudeš

Ostale Vijesti