Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VAR dosudio, a Postonjski presudio Puležanima u skromnoj utakmici na sjeveru Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 21:03

Varaždin je stigao do druge pobjede u sezoni, a Istra 1961 do trećeg poraza.

Treba biti iskren i reći, a složit će se s tim vrlo vjerojatno i glavni akteri, kako ogled Varaždina i Istre 1961 nije bio susret za prste polizati. „Ništa“ – „ništa“ igrala su dva kluba u želji da teren napuste neporaženi sve do 74. minute kada je Igor Postonjski s bijelog kreča smjestio loptu iza vratara Lovre Majkića i potpisao teško izborenu, „rudarsku“ pobjedu domaćina.

A u skladu s tim počeo je i susret, ili možda iza kulisa kuha neki, javnosti nepoznat animozitet između ovih protivnika, budući da smo u početnim minutama svjedočili žustrim i nesmotrenim startovima, a sudac Terzić je bio prisiljen već u 50. sekundi posegnuti u džep. Luka Jelenić je zaradio žuti karton zbog starta na Josipoviću, a onda je i Mitrovski završio na travi, da bi se sve smirilo tek oko deset minute.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva prilika je, pak, zabilježena u 14. minuti – Mitrovski je pucao otprilike metar od Majkićevog gola. Deset minuta kasnije oprobao je svoj udarac i Šego, još uvijek bivši igrač Hajduka se još nije upisao među strijelce u tekućoj HNL kampanji, a ni ovog puta mu to nije pošlo za nogom.

Konačno se publici „javila“ i Istra 1961, probao je Hujber iz veće udaljenosti, prizemni udarac mu je u uz sitne probleme obranio Zelenika.

Nastavio je zatim Varaždin bolje kombinirati, u 32. minuti je Vukušić potražio Brodića u sredini kaznenog prostora, ali obrana Puležana je fino reagirala i izbacila potencijalno veliku opasnost pred svojim vratima.

Odgovorili su i gosti šest minuta kasnije, kada je Josipovićev pokušaj glavom bio neprecizan – centaršutom ga je pronašao Hujber.

Prije poluvremena još je Postonjski ubacio zgodnu loptu u kazneni prostor, a Nekić ipak bio neprecizan.

Nije to bio nikakav spektakl od utakmice u uvodnih 45 minuta, malo toga se događalo pred oba gola, a osjetno sadržajniji je bio drugi dio.

Nakon deset minuta „ničega“, konačno je Istra 1961 složila smislenu akciju, po lijevoj strani je projurio Valinčić i dao povratnu u kazneni prostor. Otprve je potegnuo Hujber, ali otišlo je preko gola Zelenike.

U 72. je Varaždin skuhao ozbiljnu akciju, Belcar je proigrao Drožđeka koji se našao u idealnoj situaciji pred golom Istre –uputio je udarac koji je Majkić uhvatio, a onda je glavni arbitar Terzić krenuo prema VAR monitoru. Nakon kratkog pregleda snimke pokazao je na bijeli kreč, a iako mu je Majkić pogodio stranu, Postonjski se upisao među strijelce.

Razbudila se utakmica nakon toga, a Catala je odmah po primljenom golu reagirao i ubacio Fileta i Lisicu, a s terena opozvao Josipovića i Valinčića.

U 80. minuti je Elezi pokušao užicati novi jedanaestearc, padom u kaznenom prostoru, no sudac Terzić mu je odmah pokazao da nema namjeru dosuditi novi penal.

Do kraja je bilo nekih prilika, od kojih je daleko najbolja bila ona Devetaka iz samog finoša, kada je glavom prebacio prazna vrata, ali rezultat na semaforu je ostao nepromijenjen, Varaždin je stigao do druge pobjede u sezoni, a Istra 1961 do trećeg poraza.

Varaždin – Istra 1961 1-0.

Varaždin. Stadion Varteksa. Gledatelja: 1905.

Sudac: Ante Terzić (Podstrana); pomoćnici: Vice Vidović (Solin) i Dejan Vuković (Zagreb). VAR: Fran Jović (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Postonjski (74., 11m).

Žuti kartoni: Jelenić, Postonsjki (Varaždin), Josipović, Marešić, Blagojević (Istra 1961).

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Jelenić, Nekić, Bručić (od 62. Boršić) - Postonjski, Pilj (od 77. Marina) - Vukušić (od 62. Drožđek), Mitrovski (od 77. Elezi), Brodić - Šego (od 68. Belcar).

 Istra 1961 (4-2-3-1): Majkić - Hujber, Majstorović, Marešić, Devetak - Petrusenko, Mlinar (od 46. Blagojević) - Valinčić (od 75. Lisica), Čuić (od 62. Nebyla), Kadušić (od 62. Ekong) - Josipović (od 75. Filet).



Tagovi

HNLNK VaraždinIstra 1961

Ostale Vijesti