Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ovacije Ademiju, Maksimir prvi put klicao Petkoviću, Vidovićev debi iz snova. Jakire, ima li još koji 'Švabo'?

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 16.09.23. | 18:50

Dinamo se nakon reprezentativne stanke vratio bolji, stabilniji, dominantan, Slaven Belupo bi je samo promatrač (3-0)

Malo je bilo takvih Dinamovih utakmica ove sezone, gdje navijači ne strepe do zadnjeg trena, gdje je sve jasno nakon najviše sat vremena. I to je, iako ima još puno prostora za poboljšanja, put kojim želi ići Sergej Jakirović. Slaven Belupo, pokazalo se, bio je idealan suparnik za početak ovog novog perioda, možda i najzahtjevnijeg dijela (polu)sezone, trebala je Modrima baš ovakva utakmica. U kojoj će Maksimir pljeskati, a ne zviždati i gunđati, u kojoj će do pobjede lagano, bez stresa i patnje. Konačnih 3-0 je s obzirom na stanje na terenu dovoljno, ali, da je bilo i više, ne bi bilo nezasluženo.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Možda je Roy Ferenčina u debiju na klupi Slavena očekivao više, ali Slaven je u Maksimiru bio uglavnom promatrač. I, da, mogao je Šakota zabiti u prvom dijelu, bila je to neočekivana prilika u intermezzu između Dinamovih pokušaja, Nevistić je obranio taj udarac. Ali, i da je zabio, ne bismo imali dojam da je utakmica mogla otići u drugom smjeru. Toj nogometnoj frazi ove večeri nije bilo mjesta. Došlo je, inače, na Maksimir preko šest tisuća ljudi, što je, generalno gledajući, malo. Ali, kad gledamo utakmice protiv Slavena Belupa zadnjih godina onda je ovo, možda, i svojevrsno rekord. Koprivničani su već poslovično najslabije gledana momčad u Zagrebu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Dio tih navijača došlo je vidjeti i povratak Arijana Ademija, koji je na predstavljanju dobio ovacije. A tek kakve je ovacije dobio kad je u 84.minuti ušao u igru, Sjever i Zapad unisono su mu klicali ime. No, to se i očekivalo, da će Maksimir prigrliti Ademija, kao da nikad nije ni otišao, čak je ovako i slađe. Međutim, u subotu je Maksimir prvi put klicao Bruni Petkoviću. Nevjerojatno je da je Petković trebao čekati punih pet godina da doživi konsenzus ovog stadiona, koji uvijek ginta i kad ne treba. Toliko je toga napravio, toliko golova zabio, toliko utakmica odlučio. Iako će Zlatko Dalić reći da nikad nije dosta. I nije! Petković je protiv Slaven Belupa odigrao nekoliko puta petom, a onda i zabio za 2-0, baš onako kako bi izbornik želio. Kao golgeter, bio je baš tamo gdje treba biti na povratnoj lopti Bulata.

"Petković Bruno!", orilo se s tribina, napokon je Petković dočekao da bude maksimirski junak. A to bi tek trebao postati Gabriel Vidović. Dao mu je Sergej Jakirović priliku od prve minute i mladić je zabio u debiju. Lijepa je to bila akcija, Petković mu je ostavio loptu, Vidović je pogodio s lijeve strane, desnom nogom u suprotan kut. Vratio se među zadnjima s reprezentativne akcije, ali Jakirovića to nije smetalo, pokazao se Vidović, Naravno, treba još pričekati s lovorikama, sjećamo se kakvu je utakmicu u debiju odigrao zaboravljeni Said Husejinović, ili nešto manje zaboravljeni Endri Cekici (spominjemo ih, jer su igrali istu poziciju), kasnije se nisu pokazali. Ali, Vidović valjda nije taj, više vuče na još jednog 'Švabu' iz Jakirovićeva gastarbajterskog kontingenta. U Rijeci Pašalić i Ivanović, sad Vidović. Jakire, ima li u Njemačkoj još koji takav?

Petković je, dakle, zabio za 2-0, nesretni Štefulj, dinamovac na posudbi autogol za 3-0 i tu je priča ove utakmice bila završena. Iz Dinamova kuta idealno, bez komplikacija, dao je Jakirović šansu i Gabrielu Rukavini, dok, recimo, Mihajličenko nije bio niti na klupi. Nije bilo niti novopridošlog Sose. Zanimljivo je i da je nakon ulaska Ademija sve do kraja utakmice kapetan bio Ristovski (Petković je tada bio na klupi). Ali, to su tek fusnote ove utakmice, u kojoj je Dinamo napravio sve što je želio. I miran, optimističan, samouvjeren čeka Astanu u četvrtak!

Dinamo - Slaven Belupo 3-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 6404. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Alen Jakšić (Split). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić - Bulat (od 84. Ademi), Mišić - Špikić (od 46. Emreli), Baturina (od 75. Rukavina), Vidović (od 65. Menalo) - Petković (od 75.Drmić). Trener: Sergej Jakirović.

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec (od 85. Hlevnjak), Božić (od 74. Boras), Međimorec, Štefulj - Mioč, Lepinjica, Liber (od 60. Agbekpornu) - Šakota (od 46. Ortiz), Štrkalj (od 85. mađarić), Hoxha. Trener: Roy Ferenčina.

Strijelci: 1-0 - Vidović (25., Petković), 2-0 - Petković (50., Bulat), 3-0 - Štefulj (67.-ag, Perić)

Žuti kartoni: Vidović, Mišić (Dinamo); Agbekpornu (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHNLSergej JakirovićGabriel VidovićBruno Petković

Ostale Vijesti