Josip Drmić @Pixsell
Josip Drmić @Pixsell

Germanijak.hr postava 25. kola: Apsolutna dominacija Rijeke, Marin 'uljez' (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 28.02.22. | 15:19

Sjajna izvedba Riječana u Jadranskom derbiju osigurala im je čak šest igrača u momčadi kola.

Kolo derbija nije razočaralo! Štoviše, na HNL travnjacima gledali smo fenomenalan nogomet ovog vikenda, usprkos tome što smo na otvaranju kola gledali jednu relativno mirnu utakmicu između Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca.

Igralo se u Koprivnici, na stadionu na kojem su Crni ostvarili jednu od svoje dvije pobjede ove sezone u 1. HNL, ali ovog puta nisu uspjeli ponoviti Miočevu 'lijevu' te su se u Siget vratili praznih džepova.

Farmaceuti su slavili, jedini pogodak na utakmici zabio je Brković s bijele točke, a kazneni udarac skrivio je posuđeni igrač Rijeke Niko Galešić koji je naivno srušio Zapatu pa tako Titlić nije bio prisiljen na tešku odluku. Nije sucu iz Hrvaca bilo teško svirati najstrožu kaznu, a istu je je onda rutinski realizirao 21-godišnji veznjak rodom iz Vukovara kojem je ovo bio prvijenac u 1. HNL.

Ako ste se kojim slučajem pitali, Arijan nema nikakve veze s Ahmetom, njegovim prezimenjakom koji je u karijeri skupio uvjerljivo najviše od svih Hrvata u engleskom nogometu. Igrao je, između ostalih, za klubove poput Lutona, Millwalla i Leyton Orienta, dok je u 1. HNL Ahmet Brković upisao 41 nastup (četiri pogotka) za dva različita kluba – Dubrovnik i Varteks.

Prije Jadranskog derbija, na teren su izašli igrač Lokomotive i Gorice. Gosti iz Turopolja nisu uspjeli prekinuti svoju crnu seriju, Čabraja je sigurno zadovoljan što su njegovi napadači bili iznimno raspoloženi, a to posebice vrijedi za Marka Dabru koji je postigao prekrasan pogodak za konačnih 2:0.

Taj pogodak ujedno je je i potez kola, iako treba reći da zbog velike konkurencije Dabro ipak nije pronašao svoje mjesto u momčadi kola.

Nakon tog veoma dobrog ogleda igranog u Kranjčevićevoj na teren su izišli nogometaši Hajduka i Rijeke. Nažalost, zbog epidemioloških mjera stadion nije mogao biti ispunjen do posljednjeg mjesta, ali prema svemu onome što smo vidjeli na terenu, možda je tako i bolje po domaće navijače. Rijeka je odigrala sjajnu utakmicu, konačan rezultat bio je 1:3, a zbog važnosti ogleda, baš kao i njihovih izvrsnih predstava, u momčadi kola našlo se čak šest igrača Rijeke, a to su Labrović, Krešić, Smolčić, Solano, Pavičić i Drmić.

Rijeka je pobjedom prestigla Hajduk na prvenstvenoj ljestvici, s tim da je važno naglasiti da Bijeli imaju utakmicu manje (protiv Dinama).

U nedjelju smo očekivali novi festival nogometa, ali ispostavilo se da smo najboljih 45 minuta vidjeli u nastavku susreta između Šibenika i Istre 1961 gdje su Narančasti preokrenuli utakmicu nakon što je goste u vodstvo doveo (a tko drugi) nego Dion Drena Beljo. Prvo ime utakmice bio je Antonio Marin koji je prvo zabio, a onda i asistirao, te je tokom cijele utakmice bio iznimno opasan po gol Lučića.

Posljednja utakmica kola bio je derbi dvije momčadi s vrha prvenstvenog poretka. Osijek je slavio minimalnim rezultatom, a opet je prvo ime u redovima Bijelo-plavih, i to drugu utakmicu zaredom, bio Riječanin Antonio Mance. Vratio se u klub na mala vrata nakon neuspješne posudbe u njemačkom Aueu, ali je pokazao još jednom kako nije za otpis. Uostalom, Vahid Halilhodžić ga je doveo u Nantes, a svi znaju da bivši trener Dinama zna prepoznati talentiranog igrača.

Lacika je bio fenomenalan, dok je Škorić, nakon slaba dva izdanja u prve dvije utakmice proljetnog dijela sezone, odigrao pravu kapetansku rolu te je tokom cijele utakmice bio izvrstan. Osim kapetana, u postavi kola mogao se jedanko tako naći i Lončar, koji je vodio pravu malu bitku s Petkovićem kojeg je u konačnici uspio neutralizirati. A to nije mala stvar, jer povremeni Vatreni, usprkos nešto slabijoj formi posljednje vrijeme, je i dalje fenomenalan igrač.

Potez kola – Marko Dabro

Dabro je rasni golgeter. Mnogi su sumnjali hoće li se uklopiti u momčad i može li zabijati u 1. HNL baš kao i u 2. HNL. Odgovor je jasan – može! Dabro je zabio drugi gol na utakmici, a iako je završnica bila veoma dobra, sve ono što je prethodilo pogotku bilo je fenomenalno. Primanje, dribling, smirenost… Fenomenalno!


Germanijak.hr postava 25.kola:

 

1.HNL, 25. kolo

Petak, 25. veljače

Slaven Belupo – Hrvatski dragovoljac 1:0

Subota, 26. veljače

Lokomotiva – Gorica 2:0

Hajduk – Rijeka 1:3

Nedjelja, 27. veljače

Šibenik – Istra 1961

Osijek – Dinamo 1:0

 1.HNL, 26. kolo

Petak, 4. ožujka

Lokomotiva – Osijek (18.00)

Subota, 5. ožujka

Dinamo – Šibenik (15.00)

Rijeka – Slaven Belupo (17.05)

Nedjelja, 6. ožujka

Gorica – Hrvatski dragovoljac (15.00)

Istra 1961 – Hajduk (17.05)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GermanijakGermanijak postava kolaHNLHNK RijekaRijekaAntonio Marin

Ostale Vijesti