Pixsell
Pixsell

Junak derbija izvučen iz 'naftalina': Hvala šefu što me vratio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 21:10

Osijek je na čelo ljestvice doveo do prije mjesec dana zaboravljeni Antonio Mance.

Igrala se 91. minuta utakmice na Aldro Drosini, na semaforu je stajao rezultat 2:2, kada je u igru ušao Antonio Mance, igrač koji se Osijek vratio na kraju prijelaznog roka nakon što ga je 'otpustio' njemački drugoligaš Erzgebirge Aue. Nenad Bjelica je 'otpisanog' Mancea vratio u kadar, a sada mu je u sudačkoj nadoknadi utakmice u Puli dao i priliku s nadom da će uspjeti stići do pobjede koja bi Osijek ostavila na dva boda zaostatka za Dinamom pred derbi.

I uspio je. Žaper je ubacio na prvu stativu, a Mace je zakucao loptu pod gredu za vrijedna tri boda svoje momčadi.

Bjelica ga je izvukao iz 'naftalina', a junak Mance donio mu je priliku da u derbiju na Gradskom vrtu protiv Dinama, na 75. rođendan kluba i 1000. utakmicu Osijeka u 1.HNL, Bijelo plavima donese vrh ljestvice.

Igrala se 73. minuta, neki će reći nogometne utakmice, a drugi šahovske partije. Dvoboj Osijeka i Dinama nije obilovao prilikama, igralo se s puno trke, duela i dupliranja ključnih igrača na obje strane. Praktički bez prave prigode na cijeloj utakmici. Nenad Bjelica 'osjetio' je energetski pad Dinama koji je tri dana ranije igrao strahovito tešku utakmicu protiv Seville u Europskoj ligi. I pobijedio.

Strateg Bijelo-plavih napravio je tri izmjene, ubacio je veznjaka Petra Brleka, krilnog-napadača (i debitanta) Kristijana Lovrića i čistog napadača Antonija Mancea.

Četiri minute kasnije, najbolji igrač utakmice Laszlo Kleinheisler uzeo je Franjiću loptu i dodao Manceu koji je primio loptu između Šutala i Theophilea i 26-godišnji Riječanin zabio za novu pobjedu u smiraj dvoboja i Osijekovim navijačima donio najbolji mogući poklon za 75. rođendan kluba.

Mance je nakon utakmice bio 'skroman'. "Hvala šefu što me vratio u ekipu kad sam raskinuo s klubom u Njemačkoj. Samo je on vjerovao u mene. Dečki su odigrali jako dobro, čestitam svima na tome. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Stvarno teška utakmica, borili smo se kao lavovi".

Osijek je 11 kola prije kraja prvi. Reakcija? 

"Ne zvuči loše, prvi smo, ali ima još dosta utakmica do kraja. Treba raditi i fokusirati se na iduću utakmicu koji su pred nama. "



Tagovi

Dinamo ZagrebOsijekGNK DinamoAntonio Mance

Ostale Vijesti