PIXSELL
PIXSELL

OCJENE – Rijeka: Krešićeva utakmica života, Drmić je lisac, a Pavičić španer kakvih u HNL-u nema previše!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 26.02.22. | 20:24

Nogometaši Rijeke slavili su u Jadranskom derbiju s uvjerljivih 3:1, a Tomić je u svakom pogledu nadmudrio Dambrauskasa.

Nediljko Labrović 7 - Fenomenalnim refleksom obranio je udarac Eleza u 50.minuti. To većini vratara u 1. HNL ne bi pošlo za rukom, a pitanje je kako bi se utakmica odvijala da je Sinjanin taj pokuašaj devetke Hajduka nije uspio ukrotiti. Jako dobra utakmica, Labrović je velika snaga Rijeke, a to je pokazao i danas. Kod pogotka nije mogao ništa.

Anton Krešić 7.5 - Njegova uvjerljivo najbolja utakmica otkako je došao u Rijeku. U zraku je sve nosio kao od šale, a upisao je i asistenciju za prvi pogodak. Njegova reakcija u 53. minuti kad je blokirao udarac Kalinića bila je maestralna. Doduše, mogao je bolje reagirati kod gola Livaje, jer da nije Livaja poentirao, vjerojatno bi Jović pokazao na bijelu točku budući da je Krešić igrao rukom. U nastavku je imao više posla, ali u svakom slučaju je odradio jedan fenomenalan ogled. Postigao je pogodak kojeg će pamtiti za života, a jasno je da je potpuno opravdano zaradio epitet igrača utakmice.

Darko Velkovski 7 - Odlična utakmica makedonskog braniča. Kad obrana stoji plitko, on je na razini. Njegov problem je široki prostor, a njega danas nigdje nije bilo. Odlično se kretao i preuzimao, a u nekoliko navrata i sjajno iznosio loptu. Tehnički najbolje potkovan stoper Rijeke u eri Damira Miškovića (uz Josipa Eleza), a danas je bio praktički bezgrešan. Obrana Rijeke bila je fenomenalna, a svakako da komplimente za to mora primiti onaj središnji od trojca koji je odigrao utakmicu kao da je na playstationu!

Hrvoje Smolčić 7 - Lavovski posao odradio je kapetan Rijeke. Cijelo vrijeme se hrvao s Kalinićem, igračem koji je donedavno igrao protiv najboljih braniča svijeta u Serie A, a Smolčić mu je zadavao iste probleme kao da je jedan od njih. ‘Potukao se’, odigrao kapetanski i dokazao da Eintracht nije bez razloga došao po njega.

Andres Solano 7.5 - Prva utakmica bila je dobra, druga malo bolja, u trećoj je prvi put asistirao i pokazao da je pravo pojačanje, a u četvrtoj, ovoj danas, bio je izvanredan. Jedini kiks na utakmici imao je u petoj minuti dodanog vremena kad ga je prevario vjetar, ali sve to je manje bitno. Solano je pokazao da nije slučajno bio igrač Barcelone i Atletica, a ako ovako nastavi kako je krenuo, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da klubovi iz La Lige okrenu broj njegovog agenta u neko skorije vrijeme.

Adam Gnezda Čerin 6.5 - Sveprisutan. Jako dobra utakmica slovenskog reprezetativca. Puno se potrošio, ali je i ‘pojeo’ veznjake Hajduka sredini terena. Njegova je kvaliteta neupitna, Rijeka je još jednom pogodila u svojem skautingu kad su ga odlučili dovesti te ne bi bilo nikakvo iznenađenja da ga na ljeto otkupi pa preproda, jer interesa za njegovim uslugama ne bi trebalo nedostajati.

Domagoj Pavičić 7 - Kad bismo pričali isključiovo o talentu, on u Rijeci nema premca. Njegov problem je taj što se ponekad izgubi, što ga nekad nema za vidjeti. Danas to nije bio slučaj. Jak na lopti, prvovremen u odlukama, siguran u dodavanju. Njegov slalom u stilu Ivice Kostelića prije nego li je kratkim dodavanjem uposlio Vučkića koji je potom zabio za 2:0 ne bi mogli napraviti ni neki puno ‘razvikaniji’ igrači. Kad se Rijeka brani, on ne može doći do izražaja, ali kad kroz pas igru grade napade te kontroliraju posjed, tad će Pavičić gotovo pa sigurno biti jedan od najboljih igrača na terenu. Na kraju sezone će vjerojatno otići iz Rijeke, a to će za momčad s Kvarnera biti veliki udarac. Desetka, znalac i pravi španer. Tko ne voli takve igrače?

Lindon Selahi 6.5 - Još jedna dobra utakmica. Posebno je kvalitetan bio u prvom dijelu utakmice, standradno ga je bilo po cijelom terenu. Tipičan box to box veznjak koji će rijetko kada razočarati. Goran Tomić u njega ima veliko povjerenje, a Albanac mu na tome uzvraća bespoštednom borbom i požrtvovnošću.

Od 73. minute Adrian Liber / - Igrao premalo za ocjenu

Prince Ampem 6 - ‘Giljao’ je Ganac. Danas je njegova uloga bila poprilično defenzivnija no inače, ali nije razočarao. Imao je puno posla, izostao je njegov doprinos prema naprijed, ali Tomić je sigurno zadovoljan njegovom izvedbom. Ponestalo mu je snage pa je posljednjih 20-ak minuta na terenu proveo Vukčević, ali Ampem je još jedan u nizu igrača s čijim je dovođenjem Rijeka pogodila.

Od 73.minute Andrija Vukčević / - Igrao premalo za ocjenu.

Haris Vučkić 7 - Znanje nikada nije bilo upitno. Tehnički je sjajno potkovan, njegove su odluke lucidne, a da razumije igru vidjelo se i kod samog pogotka. Mnogi bi tada očekivali udarac na drugu stranu, ali Vučkić je sve iznenadio, kako stopere u bloku, tako i Subašića na golu. Radio je problema obrani Hajduka, kretao se u međulinijama, veznjaci i stoperi kao da se nisu mogli dogovoriti tko će ga pokriti. Sjajan igrač.

Od 83. minute Ivan Lepinjica / - Igrao premalo za ocjenu.

Josip Drmić 7.5 - Fox in the box. Drmić je znalac, golgeter, igrač s istančanim osjećajem za gol. Ne može se to naučiti, s tim se naprosto rađaš. Kad je Krešić prebacio loptu s prve vratnice, Drmić je napravio samo jedan korak prema naprijed kako bi se riješio svojeg čuvara. Lopta mu je sletjela ravno na nogu, bilo je tu i malo sreće, ali da Drmić nije napravio taj jedan mali koračić šansa bi vjerojatno otišla u nepovrat. Nadalje, ono što je posebno upadalo u oko je to da je Drmić, usprkos tome što je konstantno bio okružen s trojicom stopera Hajduka, uvijek djelovao iznimno opasno. Iako su se sedam dana pripremali na njega, Drmić ih je iznenadio. Ponajviše kretnjama, kalazirianjem napada, svojim izvrsnim odlukama. On je jackpot Rijeke!

Goran Tomić 7.5 - Nadmudrio je Valdasa Dambrauskasa, pogodio ostavljanjem Roberta Murića na klupi što je svakako hrabar potez te prebacivanjem Ampema na mjesto lijevog beka. Naučio se u porazu protiv Dinama na otvaranju proljetnog dijela sezone da u ovakvim utakmicama treba pojačati sredinu vezne linije, jer baš taj dio momčadi je bio odličan. Rijeka je odigrala upravo onako kako Tomić to zahtjeva, a golovi su bili samo plod kvalitetne igre. Tek u 73. minuti je napravio prvu zamjenu, ali pokazalo se kako zna što radi. Uostalom, i sam je poslije utakmice rekao kako se ‘ne mijenja tek tako ono što dobro funkcionira’, a njegova Rijeka je danas baš dobro funkcionirala. I to u svim segmentima.


Tagovi

HNK RijekaRijekaJadranski derbiHNLDerbi

Ostale Vijesti