Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

OCJENE – Dinamo: Sva trojica stopera pogriješila kod pogotka, Oršić ovaj put 'u ništa', Petković i Andrić također

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 27.02.22. | 20:38

Treneri rodom iz Osijeka nadmudrivali su se gotovo istovjenim formacijama u taktičkoj šahovsokj partiji do 73. minute, mirisalo je na 'majstorski remi', no Kopiću je ponestalo rješenja s klupe, morao je vaditi Tolića, Oršića i Bočkaja, a za razliku od utakmice sa Sevillom u četvrtak, pokazao se hendikepom izostanak ozlijeđenih Ademija i Ivanušeca

Dominik Livaković – 5,5

Rutinski hvatao dalekometne šuteve, uglavnom imao posla s povratnim loptama svojih stopera, koje nije želio daleko napucavati, nego razigravati suigrače, da lopta ide po zemlji. Pogodak je primio iz blizine, kroz noge.

Kevin Theophile-Catherine – 5

Uglavnom preuzimao Caktaša, dok je ovaj bio na terenu, u završnici se ozlijedio i morao izaći. U fazi napada domaći su ga puštali da iznosi loptu, uspio je iznuditi prekršaj Kleinheislera u opasnoj zoni. U većini situacija tražio dugim loptama Petkovića ili okretao dijagonale za Oršića i kasije Štefulja. Nespretno reagirao na Kleinheislerovu oštru loptu u akciji za pogodak, pogodio Šutala, što je Mance iskoristio.

Josip Šutalo – 5

Da je ostalo 0-0 vjerojatno bi bio igrač utakmice, izvrsno je kontrolirao Miereza, bio miran s loptom u nogama, dobro anticipirao. Ovako je ispao tragičar, loše je reagirao pri Kleinheislerovom dodavanju za Mancea, prevarila ga je niska lopta s boka, odbijena od Theophilea, blok mu nije uspio.

Bartol Franjić – 5

I on je imao posla s Mierezom kad bi se Argentinac izvukao na njegovu stranu po loptu. U akciji kod pogotka bio je nepažljiv, ostao u raskoraku, nadmudrio ga je Kleinheisler, pa ubacio za Mancea. Ovaj put nije ništa napravio u igri prema naprijed, dobro zatvaran.

Stefan Ristovski – 5,5

Nadmudrivao se s Jurčevićem po cijelom boku, neke situacije iskusno riješio iznuđivanjem prekršaja, no sve u svemu, nije se nametnuo, kao da je i njemu nedostajalo snage, baterija mu se previše ispraznila u nadmetanju sa Sevillom.

 Amer Gojak – 6

Borio se sa Žaperom u fazi napada i Caktašem u fazi obrane, u drugom poluvremenu imao je dvoboje s Kleinheislerom, malo je pao sa snagom u završnici i počeo griješiti, no nije više Kopić imao mogućnost zamjene.

Josip Mišić – 6,5

Bio je pravovremen većinu utakmice, osvajao druge lopte, presijecao, bio je i čvrst i oštar, dobro je kontrolirao Caktaša, dijelom i Kleinheislera, u prvom poluvremenu. Držao ravnotežu u igri momčadi gostiju, da je ostalo 0-0 bio bi u uskoj konkurenciji za igrača utakmice.

Marko Tolić – 6

Igrao polulijevo, za razliku od ogleda protiv Seville, pokušavao i čak uspijevao minijaturama napraviti bišak, akcija na početku kad je ušao u 16-erac otišla je u vjetar jer ga suigrači nisu ispratili. Nadmudrivao se s Fiolićem, u 1. minuti ga zaustavio oštrim prekršajem na rubu žutog kartona.

Od 71. Marko Bulat –

Igrao premalo za ocjenu, nije uspio napraviti ništa vrijedno spomena.

Petar Bočkaj – 6

Nije mu uspio samo prvi centaršut, potom je pronalazio Petkovićevu glavu i s lijevog boka i iz prekida, koje je sve izvodio sa svih strana dok je bio na terenu.

Od 58. Komnen Andrić – 5

Ušao umjesto lijevog bočnog, ali u napad, a na Bočkajevo mjesto pomaknuo se Oršić. Nije uspio zahvatiti odbijanac nakon Oršićeva slobodnjaka kao ni još jedan dubinski ubačaj, kasnije nije imao upotrebljivih lopti s bokova, domaći su sve te pokušaje dobro zatvarali jer bilo je predvidivo što će Dinamo pokušati.

Bruno Petković – 5

Najviše se borio s Lončarom, dok nije ušao Andrić. Nije uspio pogoditi glavom na Bočkajev centaršut u 20. minuti, također ni nogom, lijevom, prije toga. Izvlačio se duboko po loptu, kako voli, no ništa to Dinamu nije donijelo.

Mislav Oršić – 5,5

Iznudio javnu opoenu Braliću u 43. minuti, zaprijetio iz slobodnog udarca u 70. minuti, kojeg mu je obranio Ivušić. Dobro su mu zatvarali desnu nogu u njegovoj zoni polulijevo, a prodori driblinzima nisu mu uspijevali. Od 58. minute i ulaska Andrića bio je lijevi bočni, daleko od vratiju, nije to donijelo Dinamu ništa dobroga i nakon 17 minuta prepustio je svoje mjesto 'pravom bočnom', Štefulju.

Od 75. Danijel Štefulj –

Igrao premalo za ocjenu, nije uspio centrirati za priliku za izjednačenje.

Trener Željko Kopić – 5,5

Napravio je samo jednu izmjenu u odnosu na Sevillu (Bočkaj/Štefulj), opredijelio se za kontrolu lopte i iznuđivanje prekida, igru bez rizika. Uveo drugog napadača kako bi Bjelici poremetio odluku davadi jednog svog stopera u završnici, no trener Osijeka je svejedno izvadio Bralića, a Petković i Andrić u paru pokazali su se promašenom odlukom. Potrošio tri dopuštena prekida za zamjene za po jednu zamjenu, pa mu je ponestala jedna u završnici, kad se ozlijedio Theophile i morao napustiti igru, no pitanje je bi li nekog uopće uveo i potrošio vrijeme sudačke nadoknade. Pokušao igrati na 0-0, nije uspio. 


 

 


Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebDominik LivakovićKevin Theophile-CatherineJosip ŠutaloBartol FranjićStefan RistovskiAmer GojakJosip MišićMarko TolićPetar BočkajBruno PetkovićMislav OršićMarko BulatDaniel ŠtefuljKomnen AndrićŽeljko Kopić

Ostale Vijesti