Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Kolovođe sa zapada grada: Gorica opet poražena, Lokosi čvrsto zauzeli petu poziciju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 26.02.22. | 16:28

Gorica iz kola u kolo sve više pada u ponor gotovo nepostojeće forme

Iako je vjetar dobrano propuhao zapad Zagreba spustivši ionako neugodne temperature, susret Lokomotive i Gorice je prošao uz buku i ritam bunjeva gostujućih navijača koji su danas došli pružiti podršku svojim ljubimcima. Uz nekoliko desetaka prisutnih gledatelja, Lokosi su na svojem stadionu odigrali susret koji je usmjerio nagradu za utješno, peto mjesto. Iako je ostalo još puno za igrati do kraja sezone, čini se da je Gorica u ozbiljnim problemima jer su po šesti put zaredom poraženi. Lokomotiva je odigrala koliko je trebalo i mirno iskoristila sve manjkavosti u igri gostiju. Konačni rezultat 2:0.

Okrutno se poigrao nogomet s Goricom u prvih 20 minuta susreta. Toni Fruk se nametnuo kao prvo ime gostiju u ulozi kreatora neprilika u protivničkom šesnaestercu i brzo zaprijetio vrataru Nevistiću u nekoliko navrata. Sigurno nije odmogao ni Atiemwen koji je zajedno s Frukom pružao podršku centralno pozicioniranom Kaliku. Činilo se da se Gorica, nakon pet uzastopnih poraza nakon presložila u kompaktnu cjelinu, ali sve je palo u vodu nakon jednog kratkog trenutka nepažnje.

Branimir Cipetić je, po tko zna koji put ove sezone, probio desnu stranu igrališta budnim okom ciljajući Sandra Kulenovića koji se poput brzog vlaka sjurio u peterac pokraj Steenvoordena i potom pogodio u lijevu stranu mreže. Prva prava prilika i Lokomotiva je povela. Navijanje je nažalost po gostujuće igrače – utihnulo.

Kako je pao gol tako je i utakmica živnula. Gorica se silom morala rano otvoriti kako bi što prije poravnala rezultat što im je umalo i prošlo za rukom no udarsc Tonija Fruka s otprilike 16 metara od gola ide visoko preko vratnice. Gorica ulazi u šanse s velikim brojem igrača, ali kao da fali koordinacije u posljednjoj trećini igrališta i u šresnaestercu. Primjerice, uz 27. minuti je Dieye zakasnio na jednu korisnu loptu, bio bi to čisti pogodak da je samo dodirnuo loptu svojom kopačkom.

Bilo je tu i nešto grublje igre. Sudac Kulušić je izdržao preko pola sata bez kartona iako je u više navrata mogao kazniti i jedne i druge zbog pregrubih faulova uglavnom na sredini igrališta. Koju minutu kasnije opet iskosa puca Dieye ali lopta se kotrlja paralelno s gol crtom, a pošto nitko nije ispratio akciju, rezultat je ostsao isti.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, a ono što je svakako zadalo nove brige trenerima je činjenica da je kvaliteta igre strmoglavo pala posljednjih desetak minuta prvog dijela. Previše je to izgubljenih ili pak krivo poslanih lopti i nepotrebno prosutih šansi, treneri su imali što za reći svojim igračima u svlačionici.

Drugi dio susreta je počeo, iznenađujuće, boljom igrom Lokomotive koja je priprijetila preko Kačavende koji je slabašno zapucao iz slobodnog udarca, samo da bi koju minutu kasnije sudac Kulušić imao pune ruke posla s potencijalnim udarcem s bijele točke. Pršir je u gužvi srušio Dabru, gledatelji su poskočili, ali ne i Dario Kulušić koji je prvo pričekao VAR, a potom potvrdio svima na igralištu kako je njegova odluka u skladu s prvotnom procjenom. Od jedanaesterca nije bilo ništa, igra se nastavila dalje.

Doduše, samo kratko. Nakon mira u prvih 45 minuta, VAR je u prvih deset minuta nastavka morao dva puta intervenirati. Naime, ovog puta nije bilo suglasnosti između glavnog suca i VAR sobe. Kulušić je sudar Kotarskog i Dabre izignorirao pokazujući da je bilo riječ o zaleđu, no duga provjera u sobi kod suca Zdenka Lovrića je ipak ukazala da je riječ o najstrožoj kazni. Kotarski je svoj prekršaj dobio žuti karton, a odgovornost za povećanje prednosti je pala na Josipa Pivarića. On je u duhu današnje utakmice ostao neprecizan. Kotarski je pročitao stranu i obranio te tako ostavio nadu gostima da se mogu izvući iz negativnog niza i upisati barem jedan bod.

Često iz ovakvih situacija momčad koja ne iskoristi svoje šanse bude okrutno kažnjena pogotkom ili čak potpunim preokretom. No, Gorica nije imala koncentracije za povratak. Bilo je tu želje i htjenja da se napravi dobar posao, Gorica je hrabro izlazila s većim brojem igrača na protivničku polovicu kako bi imali što je više moguće opcija s lijeve i desne strane gdje su operirali Mitrović i Atiemwen, ali bez uspjeha.Bilo je dovoljno prostora, Cipetić je uredno izlazio previsoko, a nismo mogli ne primijetiti kako se trener Čabraja najčešće obraćao Nigerijcu Aliyu koji je odradio akumulirane žute kartone.

Gol je na kraju ipak pao, ali na žalost po Rendulića i malobrojne ali glasne navijače Gorice, u mreži Dominika Kotarskog. Ovog puta je sve sam zakuhao i realizirao Marko Dabro oslobodivši se dvojice čuvara prije nego li je sam izbio pred golmana i sigurno poentirao za 2:0

Iako smo ispratili još punih 20 minuta nogometa od Dabrine majstorije, Gorica je pokazalo malo ili ništa i moramo zaključiti kako je Lokomotiva ovu utakmicu posve zasluženo pobijedila

Lokomotiva – Gorica 2:0

Zagreb, Kranjčevićeva

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik), VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo)

Strijelci: 1:0 (Kulenović 18'), 2:0 (Dabro 72')

Žuti kartoni: Smakaj, (Lokomotiva) / Kotarski, Atiemwen (Gorica)

Crveni kartoni:

Lokomotiva (4-2-3-1): Nevistić, Cipetić, Mersinaj, Soldo, Pivarić, Marić (Goričan 45’), Smakaj (Vranjković 45’), Aliyu (Stojković 90'), Dabro, Kačavenda, Kulenović

Goriuca (4-2-3-1): Kotarski, Mitrović, Steenvoorden, Krizmanić, Keita, Pršir (Babec 65’), Suk (Golubickas 74'), Fruk (Benito 80'), Kalik (Stojanovski 80'), Atiemwen, Dieye (Cruz 73')


1.HNL, 25. kolo

Petak, 25. veljače

Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 1:0

Subota, 26. veljače

Lokomotiva - Gorica 2:0

Hajduk - Rijeka 18:00

Nedjelja, 27. veljače

Šibenik - Istra 1961 15:00

Osijek - Dinamo 18:00



Tagovi

NK LokomotivaHNK GoricaHNLBranimir Cipetić

Ostale Vijesti