Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Koprivnički paraceptamol: Brković premijernim pogotkom za Slaven umirio ambicije Dragovoljcima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 25.02.22. | 19:31

25. kolo 1. HNL je otvoreno uz čvrstu utakmicu bez puno pravih prilika

Nismo očekivali spektakl, ali smo očekivali ipak više od onoga što su nam igrači Slavena i Dragovoljca priredili u sklopu prve utakmice 25. kola 1. HNL. Pretjerano povučeni, isključivo na obranu koncentrirani Dragovoljac je dozvolio malo ili ništa domaćinu koji se dugo mučio slomiti goste s Kajzerice. Na kraju, pobjeda je ipak stigla u ruke momčadi Zorana Zekića. Disciplinirani gosti su dugo odolijevali napadima, a pobjednika je presudio tek jedan pregrubi start u šesnaestercu. Konačni rezultat 1:0

Prvo poluvrijeme je, bez pretjerivanja, bilo među najmirnijima ove sezone. Tek pokoji udarac je izmamio uzdah gledatelja na stadionu u Koprivnici. Dragovoljac s novim trenerom Draganom Tadićem želi ostaviti što bolji dojam, pa nije bilo srljanja prema naprijed premda situacija na tablici jasno pokazuje da se Dragovoljci moraju maksimalno trgnuti i preuzeti rizik misle li imati šansu za ostanakom u društvu najboljih.

Slaven s druge strane ima rezultatski mir jer su pobjegli s dna donjega doma tablice, a i njihova momčad, barem na papiru garantira nešto bolju igru na terenu. Tako je i bilo, ali ne možemo reći da je Slaven pokazao previše htjenja u prvom dijelu. Posjed je po inerciji iz minute u minutu rastao do 60% u korist Slavena, ali možemo izdvojiti svega nekoliko situacija iz prvog dijela koje su vrijedne spomena.

U prvih pola sata igre koji je uglavnom prošao bez pravog sadržaja, sve najbitnije se dogodilo u prvih deset minuta. Izdvajamo pokušaj Brkovića iz slobodnog udarca koji je fijuknuo kraj vratnice, te potom i udarac sve boljeg Zapate koji je zaustavio Šubarić. I to je manje više bilo to. Pucao je i Laušić nakon prekršaja ali u živi zid, a pokušaj Božića nakon ubačaja jedva da je vrijedan spomena.

Najveća prilika prvog poluvremena je stigla u 30. minuti. Nevidljivi Dragovoljci su se sa svih 11 igrača povukli na svoju polovicu, no nisu dobro reagirali nakon ubačaja iz kuta što je ostavilo Caimacova samog pred Šubarićem. Njegov udarac glavom hvata vratar gostiju čime su okončana i sva uzbuđenja do odmora.

Srećom po gledatelje, drugi dio susreta je krenuo kudikamo življe. Već smo nakon pet minuta igre vidjeli akciju pred golom Slavena, Paracki s leđa ruši napada Dragovoljaca, sudac svira jedanaesterac, no VAR provjera je na kraju pokazala da se prekršaj dogodio izvan šesnaesterca pa je tako gost ostao uz utješnu nagradu – slobodni udarac. Pucao je Bristrić, lopta je imala zanimljivu putanju ali ipak odlazi desetak centimetara iznad vratnice.

Uslijedio je novi period stagnacije na utakmici, a prva velika prilika koja je uslijedila donijela je jedanaesterac domaćinu. Zapata je pobjegao Galešiću koji ga ruši u pokušaju da mu oduzme loptu. Sudac je pokazao na bijelu točku, a gosti su polagali nade da Kolumbijac bio u zaleđu. Na kraju se ispostavilo da je Zapata bio u dozvoljenoj poziciji. Odgovornost realizacije udarca s bijele točke je pripala Brkoviću koji puca visoko u lijevu stranu, Šubarić je to pročitao ali je udarac jednostavno bio presnažan.

Srećom, po postignutom pogotku je utakmica je živnula. Čvrste i disciplinirane obrane su malo popustile u koncentraciji, pa je tako friški i odmorni Crnac mogao brzo podebljati na 2:0 no Šubarić je ostao miran i koncentriran. S druge strane je priprijetio Bristrić, ali i njegov pokušaj zaustavlja vratar domaćih Šušak. Koju minutu kasnije priprijetio je opet Caimacov, Rezultat je ostao isti.

Zaključno, očekivana pobjeda domaćina koji je pokazao da je taman za taj jedan gol bolji od gostiju. Teška tri boda, ali sve što su danas zaradili, zaradili su pošteno. Dragovoljac je pak ostao na deset bodova i u idućem kolu mora u goste Gorici. Slaven također gostuje i to na Rujevici.


Slaven Belupo – Hrvatski dragovoljac 1:0

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek-Apaš

Sudac: Jakov Titlić (Hrvace), VAR: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: Brković (jedanaesterac 64')

Žuti kartoni: Paracki, Hokxha. Liklin (Slaven Belupo) / Karrica, Jurišić (Hrvatski Dragovoljac)

Crveni kartoni:

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Sušak - Božić, Paracki (Liklin 69’), Soldo – Brković (Crnac 69’), Kvržić (Tepšić 87'), Caimacov, Goda - Bogojević, Laušić (Hoxha 69’), Zapata (Bosec 90')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (5-4-1): Šubarić – Majstorović (Perić 83'), Smolčić, Galešić, Vulikić, Jurišić – Bristrić, Hodža, Bašić (Kukoč 68’), Čirjak (Braut 68’) - Karrica (Kuliš 89')

1.HNL, 25. kolo

Petak, 25. veljače

Slaven Belupo - Hrvatski Dragovoljac 1:0

Subota, 26. veljače

Lokomotiva - Gorica 15:00

Hajduk - Rijeka 18:00

Nedjelja, 27. veljače

Šibenik - Istra 1961 15:00

Osijek - Dinamo 18:00

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

Slaven BelupoHrvatski dragovoljacHNL

Ostale Vijesti