Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Vukoviću i Lovrencsicsu derbi za zaborav, Livaja ne može sam, Kalinića se još čeka

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 26.02.22. | 20:02

Hajduk je danas poražen na Poljudu od Rijeke, a Tomić je Dambrauskusu ukazao na kojim segmentima u igri svoje momčadi mora poraditi još.

Danijel Subašić 5.5 – Vidjeli smo puno bolja izdanja od njega među vratnicama. No treba uvijek uzeti u obzir da je s 38 godina odlučio stati na dispoziciju klubu za koji navija i trenutno mijenja Lovru Kalinića kojeg nema zbog ozljede. Zbog tri primljena gola i situacije u 62. minuti kad je pogrešnim dodavanjem uposlio Vukčića na rubu kaznenog prostora ne možemo ga ocijeniti višom ocjenom.

Gergo Lovrencsics 5 – U nogometnom žargonu zaborvio doći na utakmicu. Daleko je ovo od izdanja koja smo navikli gledati od Hajdukovog Mađara. Dosta problema zadavao mu je Ampem koji mu je nekoliko puta i pobjegao. Naprijed smo očekivali više prodora i njegovih ubačaja koji su izostali danas. Dambrauskas je imao strpljenja za do kraja prvog dijela, a onda se na poluvremenu odlučio u igru uvesti Mikanovića

Od 46. minute Dino Mikanović – Unio je malo živosti kad je ušao u igru.

Dario Melnjak 5.5 – Nije tu bilo nečega što bi mogli istaknuti posebno. Ni za pokudu, ni za pohvalu. Korektno i to je to.

Od 74. minute David Čolina – Bez konkretnog učinka za ocjenu.

Nikola Katić 5.5. – Kad primite tri gola, a dio ste obrambene linije teško možete veću ocjenu dobiti.

Josip Elez 5.5 – Nije bilo situacije zbog koje bi ga posebno pohvalili, kao ni one zbog koje bi ga pokudili. No, dok je on buo u igri primili su dva gola, a i prema naprijed su izostale njegove poznate duge lopte. Zamalo je zabio gol u 51. minuti.

Od 85. minute Stipe Biuk - Bez konkretnog učinka i minuta za ocjenu.

Ferro 5 – Rijeka je ogolila sve njegove mane u defenzivi. Prvo kod gola Drmića za 0:1, a onda i onog Krešića za 1:3. Jednostavno se fizički nije mogao nositi u obje situacije i djelovao je fizički indeferentan. Ono po čemu je poznat, izgradnja napada iz zadnje linije, danas je izostalo.

Josip Vuković 5 – Utakmicu koju će htjeti zaboraviti što prije. Loše reakcije kod oba gola Rijeke, pogotovo kod drugog kad ga je Pavičić s lakoćom okrenuo i asistirao Vukčiću. Prema naprijed nije napravio ništa konretno, ali i u defenzivnom dijelu što se više očekivalo od njega danas. Dosta nesiguran, a Dambrauskas se već na poluvremenu odlučio zamjeniti ga Fossatijem.

Od 46. minute Marco Fossati 5.5 – Djelovao je mrvu bolje od Vukovića, ali nije donio značajniju promjenu. Tek kreaciju više i malo mirnoće u veznom redu.

Lukas Grgić 5.5 – Grizao je, ali ne kako smo navikli od njega otkako je stigao u Hajduk. Mogao je možda bolje reagirati kod situacije u prvom poluvremenu kad je pogodio blok Rijeke, imao je slobodnog Melnjaka malo lijevo. No u svakom slučaju korektna utakmica u kojoj mogao više od prikazanog pa se uklopio u učinak momčadi.

Emir Sahiti 6 – Puno se trudio, driblao, uklizavao, bilo ga je svugdje danas. Na trenutke je njegova trka djelovala kao nepotrebno gubljenje energije, ali u konačnici je asistirao Livaji za gol.

Od 76. minute Jan Mlakar – Bez konkretnog učinka i minuta za ocjenu.

Marko Livaja 6 – Da ne može sve sam znamo odavno, pogotovo ne protiv konkurenata za titulu. Svi znaju koje su njegove opasnosti i zato mu posvećuju najviše vremena u pripremi utakmica. Trebat će još utakmica da on i Kalinić postanu kompaktni, ali pitanje je koliko ga Hajduk ima ako želi do titule. Na kraju jo jedna utakmcia u kojoj je bio strijelac.

Nikola Kalinić 5.5 – Dugo se hrvao sa stoperima Rijeke između kojih bilo teško dobijati duele. Nekoliko puta pokazivao je nervozu i činilo se da bi Dambrauskas mogao posefgnuti za Ljubičićem. U početku je pritiskao zadnju liniju gostiju, ali kako je utakmica odmicala u tome je bio sve slabiji. Ipak klasa je osjetna, a svaka iole opasnija situacija Hajduka išla je preko njega. Kao i ona kod prvog gola kad je primio loptu na rhu šesnaesterca i uposlio Sahitija za asistenciju Livaji. Nedostajea mu još fluidnosti u igri s novom momčadi.

Valdas Dambrauskas 5.5 – Prvi poraz otkako je na klupi Hajduka. Napravio je sve više manje logične poteze s obzirom na kadar koji je imao na raspolaganju što zbog ozljeda i izostanaka. Tomić mu je ipak danas ukazao na kojim segmentima mora poraditi sa svojom momčadi.


 

 


Tagovi

Hajduk

Ostale Vijesti