Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Jutro s izbornikom nakon Latvije: "Perišić je pokazao moć, igrao je kao da je na SP-u! Petko ne smije opet nestati na dva mjeseca"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 10:17

Vatreni će danas odletjeti prema Armeniji gdje ih u ponedjeljak čeka domaćin u drugoj rundi rujanskog kvalifikacijskog izazova

Nakon prospavane noći, reprezentativci se pozdravljaju s Rijekom. Odradit će jutarnji regeneracijski trening pa nešto prije 14 sati poletjeti s Krka prema Armeniji gdje ih već u ponedjeljak čeka druga runda rujanskog kvalifikacijskog izazova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Nakon one prve, zadovoljstvo je prisutno na sve strane. Izbornik Zlatko Dalić ovako je dan poslije Latvije zborio o prekrasnoj večeri na Rujevici:

“Odigrali smo ozbiljnu, dobru i discipliniranu utakmicu. I to je dobar trening i priprema za Armeniju. Veselim me efikasnost, no pred nama je teži protivnik. Zadovoljan sam onime što smo pokazali, ali i kako smo igrali”, rekao je izbornik Dalić. Osvrnuvši se na pojedince. Prije svega, otkrio je kako će Majer i Kovačić putovati u Armeniju, da bi njihovo stavljanje u igru protiv Latvije bio nepotreban rizik ali da se nada kako će dobiti minutažu protiv Armenije.

Nakon izlaska Brozovića na mjesto “šestice” došao je Luka Ivanušec.

“Imao je dvije izgubljene lopte i višak dodira. Zadnji vezni mora igrati s dva dodira kao Brozović, ali odigrao je korektnu utakmicu”, smatra izbornik koji dijeli zadovoljstvo javnosti predstavom Ivana Perišića.

“Vidjela se velika želja i fizička superiornost. Igrao je kao da je SP a ne kvalifikacijska utakmica. Željan je igre jer nije igrao puno u klubu. Pokazao je moć, brzinu i veseli ta snaga. Svaka mu čast”.

Bornu Sosu je izbornik stavio jer mu nedostaje igre. Nada se kako će biti na još većoj razini i konstatirao kako je Hrvatska dobila širinu i brzinu na toj lijevoj strani.

“I kasnije s Barišićem je bilo jako dobro”.

Čini se da je Hrvatska u Bruni Petkoviću dobila tu “devetku” koja se tražila…

“Rekao sam mu na sastanku da ne dolazi u sredinu, da je to beskorisno i da gubi snagu. Mora još više biti na lopti, odgovorniji i agresivniji. Dao je dva fantastična gola i to se od njega kao napadača očekuje. Lijepo je kad asistiraš, ali ti si prvi napadač i golovi su ti prvi posao. Kod njega je potreban kontinuitet, uvijek padne pa ga nema dva mjeseca”, rekao je izbornik Dalić otkrivši kako su reprezentativci otišli na večeru poslije utakmice, da ih je kapetan Modrić počastio.

Pred Vatrenima je Armenija, a oni su na pravom putu da osvoje skupinu...

“Idemo korak po korak. Da se plasiramo kao prvi pa da budemo nositelji u ždrijebu. Tome se nadam i vjerujem u to. Pet godina smo igrali jake utakmice, imali smo malo susreta sa slabijim reprezentacijama i teže nam se naviknuti na takve suparnike”, završio je Dalić.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024LatvijaZlatko DalićBruno PetkovićIvan PerišićLuka IvanušecBorna SosaBorna Barišić

Ostale Vijesti