Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Nepoznati detalj: Latvijska 'desetka' nosila je dres Dinama. U debiju Danija Olma!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 09:30

Bio je na probi u Maksimiru, odigrao jednu utakmicu, baš onu u kojoj je sjajni Španjolac prvi put zaigrao za Modre

Skromno su djelovali latvijski nogometaši pod nogama goropadne Hrvatske, malo koga od njih ćemo dulje pamtiti, malotko je ostavio neki zapažen trag. Hrvatska se okreće Armeniji, Latvija nadi u bolje dane, jer u ovom je trenutku ta reprezentacija uistinu blizu samom dnu europskog poretka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

No, jedan detalj iz rujevičke utakmice vezna za Latvijce ipak ćemo istaknuti kao zanimljiv, neočekivan. Naime, latvijski igrač Janis Ikaunieks, s brojem 10 na leđima, malo je poznato, nosio je svojevremeno dres zagrebačkog Dinama! Njemu je danas 28 godina, igra za latvijski RFS, no, prije devet godina, dok je još bio tinejdžer, stigao je na probu u Maksimir i trenirao s Dinamom II. Bila je to tada ustaljena praksa u Dinamu, puno je igrača prolazilo kroz trenažni proces, rijetki su se zadržali. Ikaunieks je jedan od onih koji nisu zadovoljili, iako se može pohvaliti da je kasnije igrao za Metz, odigrao i nekoliko utakmica u Ligue 1, bio je i grčkoj Larissi, norveškom Stromsgodsetu i uglavnom u finskim i latvijskim klubovima.

Ali, ostat će zapisano da je jedinu utakmicu za Modre odigrao u Sisku protiv Segeste u ljeto 2014., a u toj je utakmici za Dinamo debitirao - Dani Olmo. Ušao je Olmo u samoj završnici, trener Sreten Ćuk dao mu je nekoliko minuta, a Dinamo je slavio 1-0. Eto, latvijska 'desetka' može se pohvaliti da je dijelio svlačionicu i trenirao neko vrijeme s Olmom, putevi su im se u tih devet godina razdvojili, jedan nikad nije ostavio trag u Maksimiru, drugi je postao Dinamova ikona.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Latvija

Ostale Vijesti