: Igor Soban/PIXSELL
: Igor Soban/PIXSELL

VIDEO Ivanušec: “Uvijek može bolje, na meni je da nastavim kao u Dinamu. Armenija? Nema lakih utakmica, ali jaki smo u glavi”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 08:29

Pobjedom u Jerevanu Hrvatska bi se izjednačila s Turskom na prvome mjestu skupine D uz utakmicu manje

Hrvatska je u petak navečer na Rujevici svladala Latviju 5-0 u kvalifikacijskoj utakmici skupine D za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, a drugi pogodak u mreži gostiju postigao je Luka Ivanušec.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mislim da smo ušli dosta ozbiljno, bili smo koncentrirani, a rani gol nam je otvorio utakmicu i onda je kvaliteta došla do izražaja. Na nama je bilo samo da budemo ozbiljni i onda utakmica ovako ispadne", izjavio je Ivanušec Marku Šepatu s Nove TV nakon utakmice.

Prije utakmice najavljivao se ubojiti trojac Modrić-Brozović-Kovačić, no Matea je ozlijeda spriječila te je u igru ušao Ivanušec.

"Nažalost Mateo se ozlijedio,a ja sam upao. Mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Naravno da uvijek može bolje, ali mislim da je bilo jako dobro. Nadam se da su izbornik i moji suigrači zadovoljni."

Ivanušec je stigao odigrati tek jednu utakmicu za Feyeenoord, no u njoj je odmah asistirao za gol.

"Krenulo je jako dobro u Feyeenoordu. To je jedna velika razlika u odnosu na HNL tako da sam zadovoljan kako je krenulo tamo. Na meni je da tako nastavim i dalje i da tamo nastavim s igrama koje sam imao u Dinamu.”

Dok su Modri ovog ljeta ispali u Konferencijsku ligu, Feyenoord se kao prvak Nizozemske izravno plasirao u skupine Lige prvaka. Ždrijeb je klub iz Rotterdama smjestio u skupinu s madridskim Atleticom, Laziom i Celticom.

“Stepenica više za mene. I način na koji se trenira, organizacija kluba, jedna viša razina. Naravno, da i mi imamo više ciljeve u Ligi prvaka i pokušat ćemo ponovno osvojit nizozemsko prvenstvo", rekao je vezist kluba u kojem je velik obol dao još jedan bivši dinamovac, Mladen Ramljak.

Josip Šutalo i Borna Sosa su u Ajaxu, a 24. rujna slijedi najveći nizozemski derbi.

"Uskoro je derbi. Tu i tamo malo popričamo iz zezancije. Naravno da smo mi prijatelji, ali u toj utakmici ići ćemo jedni protiv drugih maksimalno."

Najavio je Ivanušec, dakako, i utakmicu koja slijedi, protiv Armenije u Jerevanu u ponedjeljak u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu.

"Na nama je da uđemo kao što smo ušli sad protiv Latvije. Da budemo maksimalno ozbiljni. Nema laganih utakmica, ali mislim da smo jaki u glavi, svi smo profesionalci i vjerujem da ćemo dobiti i tu utakmicu", zaključio je Ivanušec, a video intervjua te golove s utakmice protiv Latvije pogledajte OVDJE. (G)



Tagovi

Luka IvanušecHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za Euro 2024Euro 2024Feyenoord

Ostale Vijesti