Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

OCJENE - Hrvatska: Doktor Petković, sjajni Perija i Dalić koji je pogodio s izmjenama

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.09.23. | 22:45

Petković je u dresu reprezentacije potvrdio dobru formu koja ga krasi cijelu jesen i zabio 10. gol za Vatrene. Perišić da je velika snaga Hrvatske, a igrači s klupe donijeli su gol i dvije asistencije.

Evo kako smo mi vidjeli Hrvatsku protiv Latvije. Tko je po vama bio dobar, a tko možda podbacio?

Dominik LivakovićVratar
Nije bilo puno posla za vratara Vatrenih, ali ono malo je odradio besprijekorno. Kao onda kada je skinuo “zicer” Uldrikisa u prvom poluvremenu.
Ocjena
7.5
Josip JuranovićObrana
Zadnja linija i vratar iznjedrili su “clean sheet” protiv Latvije što sugerira kako je Juranović s društvom odradio svoj zadatak besprijekorno. Dosta je sudjelovao prema naprijed, Korektna izvedba desnog beka.
Ocjena
7
Josip ŠutaloObrana
Prvu ozbiljnu priliku Latvija je kreirala nakon njegove krive procjene, ali kada imaš Livakovića iza sebe onda si ponekad možeš priuštiti luksuz da kiksaš.
Ocjena
6.5
Joško GvardiolObrana
Izborio je prekršaj nakon kojeg je Petković probio obranu Latvije. U obrambenim zadacima besprijekoran, naprijed opasan u prekidima. U poluvremenu je prepustio svoje mjesto Vidi.
Ocjena
7
Borna SosaObrana
Istrčao je zbog rotacije na koju je bio primoran Dalić zbog izostanka Kovačića. Međutim, fino je Sosa kombinirao s Perišićem po toj lijevoj strani. Bili su puno aktivniji nego ona suprotna strana. Dobra partija novog beka Ajaxa.
Ocjena
7
Luka ModrićVezni red
Rutinski je kapetan doveo Hrvatsku do nova tri boda i približio nam EURO koje bi trebalo biti posljednje natjecanje najboljeg Hrvata u kopačkama. Sama njegova pojava ulijeva samopouzdanje kod suigrača a silan respekt kod protivnika. A publika? Dovoljno je reći da je ustala kada je izlazio iz igre…
Ocjena
7
Marcelo BrozovićVezni red
Bio je razigran, gladan lopte kao i uvijek, ali nije napravio ništa vrijedno spomena. Naravno, osim silnog broja pretrčanih metara.… Standardna poza i mahanje rukama ovoga puta je prolazilo kod mladog suca s Malte. Neko iskusnije lice s kartonima bi mogao to kazniti.
Ocjena
6.5
Andrej KramarićNapad
Uvijek je posebno inspiriran na toj Rujevici. To je njegov stadion… Vidjelo se koliko je motiviran, ali lopta nije slušala sve tamo do 67. minute kada je rutinski spremio ubačaj Perišića za novi pogodak u dresu reprezentacije. Drugi dio utakmice zamijenio strane s Perišićem pa završio na lijevom krilu.
Ocjena
7.5
Luka IvanušecVezni red
Potvrdio je dobru formu koja ga prati. Sjajno se snašao u kaznenom prostoru gostiju za gol s kojim je Hrvatska povela 2:0. Šteta za “rolicu” Petkovića, pogotovo za pokušaj u 52. minuti. Mogao se proslaviti na Rujevici.
Ocjena
7.5
Ivan PerišićNapad
Biciklima je lomio suparničke igrače, pa kreirao akciju iz koje je Ivanušec zabio za 2-0. Onda se pobrinuo da se na odmor ode s laganih 3-0 kada je servirao loptu kao na pladnju Petkoviću! Sjajna partija Perije koji se vratio na krilo nakon što je u Rotterdamu igrao beka.
Ocjena
7.5
Bruno PetkovićNapad
Plan je bio da se što prije razbije blok gostiju. Dovoljno da Petko stavi loptu na dvadesetak metara i podere mrežu! Ako i to nije bilo dosta, onda je prisnažio pogotkom u finišu prvog poluvremena za 3-0. Petković je klasa za sebe! I napadač koji je ovom partijom otklonio dvojbe tko je prva špica Vatrenih!
Ocjena
8
Domagoj VidaObrana
U poluvremenu je zaigrao i odradio sve što se od njega očekivalo. Bez greške. Za malo ostao kratak u završnici nakon ubačaja.
Ocjena
7
Nikola VlašićVezni red
Ušao je umjesto Luke zadnjih pola sata. Trud je bio evidentan, a to mu se vratilo suradnjom s Pašalićem za peti gol Hrvatske. Opravdao povjerenje izbornika Dalića.
Ocjena
6
Mario PašalićVezni red
U nekim opcijama je trebao krenuti od prve minute. Međutim, Paša je ušao umjesto Brozovića i dobio pola sata u kojem je pokazao zašto su njegove dionice u Vatrenima postigle snažan rast još u Rotterdamu. Sjajan gol, onaj peti u mreži Latvije.
Ocjena
7
Borna BarišićObrana
Dobro je ušao u utakmicu i pokazao kako je ona sitna ozljeda stvar prošlosti. Perfektno dodavanje za Andreja Kramarića i četvrti gol Hrvatske na Rujevici. Vatreni su jaki po toj lijevoj strani…
Ocjena
7
Petar MusaNapad
Dobio je posljednjih dvadesetak minuta, ali bez konkretnog učinka!
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Dobio je što je htio. Rano vodstvo koje je pomoglo da se utakmica privede kraju s “pola gasa”. Logična postava u izostanku Matea Kovačića, logične su bile i izmjene. Iako, nadali smo se da će izbornik osjetiti situaciju i dati Friganu da debitira pred svojom publikom. No, nije…
Ocjena
7

Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za Euro 2024Zlatko DalićBruno PetkovićLuka IvanušecIvan PerišićAndrej Kramarić

Ostale Vijesti