Alen Lesički - Biografija

Alen Lesički
Novinar
Alen Lesički

Rođen dvije godine prije slavnog šampionskog pohoda “modrih”. Odrastao na Kozjaku pa djetinjstvo pamti po nedjeljnom huku s Maksimira. I zato ne čudi što mu je Dinamo obilježio život i karijeru.

Prva solo tekma na Maksimiru 1989. protiv Sarajeva kada je debitirao Igor Cvitanović. Od tada je svjedočio, prema vlastitoj procjeni, oko 800 utakmica najdražeg kluba.

Veliki štovatelj lika i djela Marka Mlinarića, Roberta Prosinečkog i Arijana Ademija. Ne nužno tim redoslijedom. I da, nikome ne priznaje da je veći navijač Dinama od njega. Draga mu je i Roma.

Naučio slova uz SN, bibliju sportskog novinarstva, u koji se zaljubio gutajući tekstove Tome Židaka koji mu kasnije postaje mentor, životni učitelj te prije svega prijatelj. I čovjek koji mu je prenio pasiju prema pisanoj riječi.

Dijete Jutarnjeg lista u kojem je stasao i poklonio mu gotovo dva desetljeća. Izvještavao s Eura 2016. i dva finala Lige prvaka. Najproduktivnije godine karijere dao je Dinamu u kojem je bio glasnogovornik s najdužim stažem. Nositelj priznanja Zbora hrvatskih sportskih novinara. Otac djevojčice Tare Anđele. Germanijaku se pridružio na proljeće 2021.


Alen Lesički - Članci