Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

KOMENTAR: Rujevica je svjedočila još jednoj velikoj večeri Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 23:59

Da je Zlatko Dalić imao priliku skicirati scenarij kako se odvijala utakmica na Rujevici, sigurni smo da se ona ne bi previše razlikovala od ovoga čemu smo svjedočili.

“Nogomet je strast, nogomet je život, nogomet je sve” - citat je riječkog maga pisane riječi Orlanda Rivettija koji stoji otisnut na zidu press dvorane na Rujevici.

A nogomet koji su pružili izabranici Zlatka Dalića na Rujevici samo potpiruje tu strast. Bila je ovo velemajstorska partija u utakmici koje je zapravo najteže igrati. Dvoboji su to u kojima su unaprijed upisani bodova. Pa kad nešto ne krene željenim smjerom stigne nervoza, pa prvi zvižduk, drugi… No, Rivetti bi bio ponosan. I sretan. Bio bi gušt čitati te metafore nakon rapsodije koju su Vatreni pokazali na njegovoj Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

A to je uistinu bila rapsodija. Od prve do posljednje minute Vatreni su izgarali u želji da se dokažu. I izborniku i publici. A najviše sami sebi… Bili su gladni i željni. I lopta im je vratila…

I dok u Dinamu nema prilike pokazati svoje oružje iz slobodnjaka, u reprezentaciji Bruno Petković nema svog “Bulata” pa se nekako izborio - i zabio! I ispunio želje Zlatka Dalića da Hrvatska ranim golom probije Latviju i odvede utakmicu u jednosmjernu ulicu. Nakon tog gola, sve je bilo rutina…

Do kraja su zabili još četiri komada, sačuvali neke igrače, dali priliku nekim novima. Da je Zlatko Dalić imao priliku skicirati scenarij s kojim će se odvijati utakmica s Latvijom, sigurni smo kako se on ne bi previše razlikovao od onog čemu smo svjedočili na punoj Rujevici.

Bila je to rutinska izvedba u kojoj nije bilo slabe točke. Od Livakovića na golu do Kramarića u napadu - svi su svoj posao odradili besprijekorno. Čak i izmjene koje su participirale u ukupnom rezultatu s pogotkom (Pašalić) te s dvije asistencije.

Osim Petkovića, svakako trebamo izdvojiti Ivana Perišića. Bila je ovo njegova večer. Trebao je igrati na beku, počeo je na lijevom a završio na onom desnom krilu. I pokupio ovacije tribina koje su mu skandirale u završnici utakmice.

“Ivane, Ivane”, prolomilo se Rujevicom. Doduše, treba pronaći delegata UEFA-e da ne bi slučajno to skandiranje protumačio na onaj drugi, "krivi" način pa nas kaznio. Jer, velika je bila bojazan kako bi navijači mogli napraviti nešto što će isprazniti Pampas u sljedećoj domaćoj utakmici protiv Turske. No, publika je bila besprijekorna. Gospodski su odradili svoju rolu. Nije kao kad igra Rijeka, ali je bilo sasvim pristojno i poticajno. Te u potpunosti u skladu s UEFA normama ponašanja. Bila je ovo prekrasna večer HR nogometa na Kvarneru.

I večer koja je iznjedrila tri boda s kojima su Vatreni preskočili Armeniju, primakli se Turskoj a odmakli Walesu i Latviji. Ako uzmu puni bodovni plijen i u ponedjeljak na gostovanju kod Armenije, s velikom sigurnošću se mogu slavljenički pjenušci staviti na led pa u listopadu proslaviti još jedan velik turnir. Za jednu Veliku reprezentaciju.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za Euro 2024Kvalifikacije za EuroEuro 2024Latvija

Ostale Vijesti