Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 30. kola: Puljani nagrađeni za 'nulu' s Dinamom, Fućakov gol pobijedio u velikoj konkurenciji

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 24.04.23. | 14:00

Od petka do nedjelje odigrano je 30. kolo HNL-a, a 31. se igra od - utorka do četvrtka!

U nedjelju 23. travnja zaključeno je 30. kolo HNL-a, no za rezime istoga imamo jako malo vremena, budući da se prva utakmica 31. kola igra sutra (Šibenik – Slaven Belupo, 18.00).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći dobitnik prošlog kola je Gorica koja je golom Kristijana Fućka svladala Rijeku u Velikoj Gorici, stigla do trećeg prvenstvenog trijumfa u nizu i fenjer tablice napokon prepustila Šibeniku koji je s istovjetnih 0:1 izgubio od Lokomotive u Kranjčevićevoj utakmici.

Utakmica u Gorici bila je odlična, posebno u prvom dijelu u kojem su obje momčadi promašile nekoliko kolosalnih prigoda za postizanje pogotka, a jedan (i to fantastičan) nije priznat Toniju Fruku. U nastavku utakmice Gorica je ipak uspjela zabiti, nakon sjajnog udarca Kristijana Fućka i pobjegla s dna ljestvice.

U postavu kola uvrstili smo dva igrača Gorice, Ivana Banića koji je u prvom poluvremenu zaustavio zicere Antoniju Marinu i Niki Jankoviću i, dakako, strijelcu pobjedničkog gola Fućaka.

Drugi spomenuti dvoboj, između Lokomotive i Šibenika, nije obilovao prilikama kao susret u Velikoj Gorici, no Lokomotiva je bila bolja momčad cijelu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedila golom Indrita Tucija u kasnoj fazi utakmice.

Najbolji igrač utakmice uvršten je u našu postavu kola. Ivan Milićević je u nekoliko navrata dugim loptama izbacio obranu Šibenčana, opasno je izvodio prekide, a onda je i 'teledirigiranom' loptom pronašao Tucija koji je zabio jedini pogodak na utakmici. U našu postavu kola upao je i Vladan Bubanja, koji je odigrao sjajnu obrambenu utakmicu, nije griješio u dodavanjima, a vidjeli smo i jedan opasan udarac s 25 metara.

Osim Gorice, veliki pobjednik ovog kola je Slaven Belupo koji je na epski način stigao do pobjede protiv Osijeka na Ivanu Kušeku Apašu i na taj način pripremio otkaz Osijekovom Borimiru Perkoviću. Osijek je imao prednost do 97. minute, a na kraju je izgubio s 1:2! Junaci Slavena završili su u našoj postavi kola, a zanimljivo, obojicu je Zoran Zekić ubacio u igru kao zlatne rezerve. Ivan Krstanović je u igru ušao u 62. u nekoliko je navrata napravio 'nered' u obrani gostiju, a onda sjajno realizirao kazneni udarac za izjednačenje. Mladi Marco Boras je, pak, u igru ušao u 90., da bi u 100., odnosno u 10. minuti sudačke nadoknade, nebeskim skokom nadvisio obranu Osijeka i glavom pogodio u rašlje za pobjedu koja će se neko vrijeme prepričavati među sve brojnijim navijačima Slaven Belupa.

Korak naprijed u odnosu na prethodno kolo ostvarili su Hajduk, koji je svladao Varaždin na Poljudu 2:0 i Istra 1961 koja i drugi put ove sezone nije izgubila na Aldo Drosini od Dinama.

S poljudske utakmice u postavu kola uvrstili smo oba strijelca, ne samo jer su zabila spektakularne pogotke, nego su cijelu utakmicu odigrali odlično, bili su rastrčani, proigravali su suigrače, prijetili Oliveru Zeleniki… Yassine Benrahou u prvom je poluvremenu fenomenalno izveo slobodni udarac, a konačni rezultat postavio je Emir Sahiti koji se prvo lažnjakom oslobodio čuvara, a onda udarcem vanjskom zakucao pod gredu za točnu na i.

Za kraj ostala nam je utakmica na Aldo Drosini. Dinamo je bio slab, bezidejan, s tek jednom stvorenom šansom, a Istra 1961 rastrčana, motivirana, agresivna… Puljani su nam, zbog 'nule' protiv prvaka i lidera dali i najviše igrača u postavu 30. kola. Luka Hujber zaustavio je Luku Ivanušeca, a u nekoliko je navrata prodorima i ubačajima zaprijetio Dominiku Livakoviću. Dario Marešić u potpunosti je neutralizirao Josipa Drmića, a Facundo Caseres odigrao je jako dobru utakmicu u oba smjera, a dugim loptama u nekoliko se navrata znao osloboditi Dinamovog pritiska i prebaciti igru na drugu stranu terena.

POTEZ KOLA – gol Kristiana Fućka

U ovom kolu bilo je nekoliko kandidata za potez kola. Pogodak Emira Sahitija je najveća majstorija kola, vjerojatno i najatraktivniji pogodak istoga. Gol Yassinea Benrahoua je uz bok Sahitijevom, a spektakularan je bio i udarac Marca Borasa za 2:1 pobjedu Slaven Belupa u 90. No, za potez kola odlučili smo se Kristana Fućka jer je zabio najvažniji pogodak kola i još je k tome bio fantastičan. Fućak je primio loptu na 20-ak metara od gola, iako je bio okružen trojicom igrača Rijeke mirno je naciljao i neobranjivo ljevicom pogodio za pobjedu Gorice i bijeg s dna ljestvice. Napomenimo da je na toj utakmici i Toni Fruk zabio volejčinu u ranoj fazi utakmice, no VAR je taj pogodak poništio tako da u šaljivom tonu možemo konstatirati – ne može VAR poništiti toliko eurogolova koliko ih igrači Gorice mogu zabiti… (G)

POSTAVA 30. KOLA (4-2-3-1)



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNK GoricaIstra 1961Slaven BelupoNK ŠibenikNK VaraždinVaraždinIvan BanićLuka HujberDario MarešićMarco BorasIvan MiličevićFacundo CaseresVladan BubanjaEmir SahitiYassine BenrahouKristian FućakIvan Krstanović

Ostale Vijesti