Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Da Tuci nije zabio, zaboravili bismo da se igralo! Lokomotiva živi u borbi za Europu, Šibenčani još bliže ponoru

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 17:55

U utakmici bez previše prilika Lokomotiva je svladala Šibenik (1:0) i, pobijedi li Gorica Rijeku, momčad sa Šubićevca bit će posljednja na ljestvici

Jedan jedini trenutak vrijedan pamćenja, pogodak Indrita Tucija za 1:0, za Lokomotivinu pobjedu vrijednu nade u europsko ljeto i pogodak koji je Šibenčane gurnuo korak bliže ponoru. Bilo je to sve o čemu se pričati nakon ovog 'meča', sve ostalo bilo je za trenutni zaborav!

Ako ste se pitali kako izgleda antireklama nogometa, trebali ste samo pogledati prvo poluvrijeme, koje su u Kranjčevićevoj odigrali Lokomotiva i Šibenik. Bilo je to 'ništa-ništa', tek nekoliko poluprilika. Dobro, mogao je u mreži završiti udarac Kačavende, lopta se odbila od bloka u prevarila Rogića, ali je završila izvan igrališta. Sve ostalo, siromašno, na tribinama se više zijevalo nego pljeskalo, pamti se još jedan pokušaj Kačavende, pogodio je u glavu Đorića i Kulenović loš udarac glavom. Te jedan Dolčekov prodor bez završnice. Definitivno, gledajući tih 45 minuta čovjek lako može zaključiti da je bilo mnogo boljih načina za provesti petak poslijepodne od dolaska u ulicu Pjesnika.

Shvatili su valjda i sami igrači da takav nogomet nema smisla, da moraju nešto ponuditi malobrojnoj publici pa su se ipak u nastavku malo trgnuli. Prvo je Dolček prošao i loše pucao, potom je veliku priliku imao Kačavenda. Lijepo ga je proigrao Kulenović, mlada nada hrvatskog nogometa našla se sama pred Rogićem, ali nije poentirao, šibenski je vratar upisao veliku obranu. Ali, uzvratio je i na drugoj strani Čavlina, udarac Špeljaka išao je pod gredu, Lokomotivin vratar odbio je loptu preko gola. Probao je Kulenović, potom Bubanja, opet je Rogić bio priseban, zatim je i Tuci, koji je upao s klupe pucao glavom, gol Goričana je poništen... Damir Čanadi uveo je svoje iskusne napadačke snage, ušli su Čop i Radonjić, vrlo brzo Čop je bio u prilici, pucao pokraj gola.

I, kad je sve mirišalo na čistu nulu, jer takva je bila utakmica, tek neki sporadični pokušaji otkrivali su da je u nogometu ipak cilj zabiti gol, dogodio se Tuci. Ubačaj Milićevića s lijeve strane, Tuci je ostao sam pred Rogićem i glavom ga svladao. Pokušali su Šibenčani u zadnjih desetak minuta nešto promijeniti, ali niti su oni stigli u pravu šansu, niti je Lokomotiva bila blizu drugom golu. Kako se igralo, puno smo pogodaka i vidjeli, 'lokosi' su i dalje u borbi za Europu, a Šibenčani sve više tonu.

"Kup je naš", vikali su Funcuti s istočne tribine, došli su podržati svoje ljubimce. I možda će se na koncu radovati prvom klupskom trofeju, a istovremeno bi mogli tugovati zbog ispadanja. Jer, ovo što su Šibenčani pokazali u Kranjčevićevoj, premalo je za momčad koja se bori za ostanak, takvom igrom teško će do golova i pobjeda, koje bi gtrebale osigurati HNL status i dogodine. Pobijedi li Gorica Rijeku u nedjelju, prepustit će dno ljestvice Šibeniku.

Lokomotiva - Šibenik 1:0

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: 581. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kristijan Novosel (Gat). VAR: Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina). AVAR: Vedran Đurak (Sv.Ivan Zelina).

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Cipetić (od 69. Vranjković), Mersinaj (od 77. de Haas), Kalaica, Milićević – Smakaj, Bubanja – Aliyu (od 77. Šotiček), Kačavenda, Goričan (od 62. Tuci) – Kulenović. Trener: Silvijo Čabraja.

Šibenik (5-3-1-1): Rogić – Kvržić, Perić, Đorić (od 83. Knežević), Mina (od 70. Matić), Arai – Čanađija, Soldo, Hiroš (od 69. Pozo) – Špeljak (od 79. Radonjić) - Dolček (od 70. Čop). Trener: Damir Čanadi.

Strijelci: 1:0 - Tuci (80., Milićević).

Žuti kartoni: Kalaica (Lokomotiva); Hiroš (Šibenik).

Crveni kartoni: -



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK ŠibenikHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti