Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Fućak sjajnim golom poslao Šibenik na začelje, VAR poništio magiju Fruka

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 23.04.23. | 16:48

Fantastičan pogodak majstora iz Grobnika, koji je nakon Osijeka, prekrasnim potezom srušio i Rijeku.

Gorica je nadoknadila 11 bodova zaostatka za Šibenikom i od danas više nije fenjeraš. U posljednjem dvoboju 30. kola HNL-a gledali smo dobru, dinamičnu utakmicu, koju je presudio jedan magičan potez. Doduše, Goričani su danas isporučili dva poteza za televizijske špice, no volej Tonija Fruka poništio je VAR. Sjajan udarac Kristijana Fućka iz 63. minute nije mogao nitko poništiti i Rijeka se vraća iz Turopolja praznih džepova. Nije im pomoglo ni isključenje njihovog bivšeg igrača Momčila Raspopovića, momci pod vodstvom Željka Sopića stigli su do zaslužene pobjede.

Počelo je vatreno, već u 2. minuti spektakularan gol zabio je Toni Fruk. Nakon slobodnog udarca Štiglec je prebacio loptu, Galešić očistio, ali samo do Fruka koji je s 16-17 metara raspalio volej u lijeve rašlje, točno u pravi kut. Labrović je bio potpuno nemoćan, Goričani su već proslavili gol, no onda se uključila VAR soba u kojoj su sjedili Mario Zebec i Ivan Starčević. Pregled snimke utvrdio je da se Slavko Bralić iz zaleđa vratio i aktivno sudjelovao u napadu domaćih netom prije golčine Fruka, stoga je gol, jedan od najljepših koje smo ove sezone vidjeli na HNL travnjacima, opravdano poništen.

Selahi je u 14. minuti dočekao izbijenu loptu nakon ubačaja, no ostao je u raskoraku i njegov udarac otišao je daleko od okvira gola.

Desetak minuta kasnije, velika prilika za Riječane. Marin je probio po lijevoj strani i istrčao sam pred Banića, no domaći čuvar mreže sjajno brani lijevom rukom. Potom vrlo dobre prilike za sastav Željka Sopića. Nakon centaršuta Tomečaka s desne strane, Mitrović je neometan primio loptu na rubu peterca, no u posljednji trenutak Veiga je očistio. U nastavku akcije, Ndockyt se našao u dobroj poziciji, no ponovno bez posla za Labrovića.

Netom prije odlaska na veliki odmor, fantastične šanse za oba sastava, gotovo pa iz identičnih pozicija. Prvo su gosti odigrali brzu kontru, trojica igrača Rijeke išli su na jednog braniča, na koncu je Janković ostao sam na desnoj strani, snažno odapeo, ali točno u Banića. Na drugoj strani pokušao je Mitrović, no paradom se istaknuo Labrović.

Treneri se na odmoru nisu odlučili za promjene, pa se u nastavak susreta ušlo s početnim snagama. Nedugo nakon početka drugog dijela, Rijeka je zakuhala gužvu pred domaćim golom, ali Štiglec je otklonio problem. Potom u tri minute dva puta prijeti Matija Frigan. Prvo tuče glavom, a potom je ljevicom potegnuo s 18-20 metara. U oba navrata, najbolji riječki topnik promašuje okvir gola.

Kada Rijeka svoje prilike i 15 minuta dominacije nije pretočila u gol, stigla je kazna. I to kakva! Nije potez kao Frukov iz 2. minute, ali ima se i Kristijan Fućak čime pohvaliti. Primio je loptu malo izvan 16-erca, okrenuo se i majstorski plasirao loptu u dalji kut Labrovićevog gola. Bio je to peti ovosezonski pogodak napadača rodom iz Grobnika, a zanimljivost je i da je netom prije vodstva Željko Sopić prijavio zamjenu. Iz igre je trebao izaći upravo Fućak i prepustiti mjesto Vujnoviću. Naravno, ovom majstorio kupio je sam sebi ostanak na terenu, ali ipak ga sedam minuta kasnije Sopić mijenja, dijelom i jer je imao žuti karton. 

Identičan slučaj dogodio se deset minuta kasnije, no ovaj puta ne u korist Gorice. Tim Matavž trebao je ući u igru umjesto Momčila Raspopovića, no Crnogorac je u tim trenucima zaradio drugu javnu opomenu i raniji odlazak na tuširanje.

Unatoč brojčanoj nadmoći, Rijeka nije uspjela uspostaviti terensku nadmoć nad društvom iz Velike Gorice. Pokušavali su dosta s dugim loptama, no sve je bio lak plijen za Banića i kolege mu iz obrane.

Gorica – Rijeka 1:0 (0:0)

Stadion: Gradski stadion Velika Gorica

Strijelci: 1:0 Fućak (63.)

Žuti kartoni: Fruk, Fućak (Gorica), Frigan, Hodža, Banda (Rijeka)

Crveni karton: Raspopović (Gorica)

Gorica (4-2-3-1): Banić - Tomečak, Krizmanić, Bralić, Štiglec - Raspopović, Pršir - Ndockyt, Fruk (66. Majstorović), Mitrović (84. Vojtko) - Fućak

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Veiga (81 Liber), Galešić, Mitrović, Vukčević – Selahi (68. Banda), Hodža – Ampem (Grgić), Janković (68. Djouhara), Marin (75. Obregon) – Frigan

Sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Anto Marić (Zagreb), četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar).




Tagovi

HNLHNK GoricaHNK RijekaKristijan Fućak

Ostale Vijesti