Pixsell
Pixsell

Debitant Sigur poslije sigurne pobjede Hajduka: „Ponosan sam na juniore“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 09:31

Mladi veznjak potpisao je ugovor u srijedu i uskočio na poziciju desnog beka

Sigurna pobjeda Hajduka protiv Varaždina (2:0) prošla je u znaku sjajnih golova Benrahoua i Sahitija, ali i debija 19-godišnjeg Nike Sigura koji je uskočio na desni bok jer su ozlijeđeni Lovrencsics i Mikanović. Međutim, njihov izostanak nije se osjetio jer je mladi veznjak s kanadskom putovnicom odigrao sasvim korektnu partiju u četvrtoj ovosezonskoj pobjedi nad Varaždincima.

„Da mi je netko rekao da ćemo krajem travnja nastupiti u ovakvom sastavu, izgledalo bi nemoguće“, rekao je trener Ivan Leko nakon susreta koji je bio jako zadovoljan što je prošlo bez većeg stresa.

I zaista, Hajduk je izgledao jako dobro, osim dva pokušaja na samom kraju i jednog na početku kada je u prigodi bio Domjanić, sve je bilo rutinski.

„Mi dominiramo, ali opet su oni imali prvu priliku i mogli nas uvući u nervozu, ali sve je ispalo na kraju dobro“, podvukao je Leko.

Dobra stvar za Hajduk je i što se pokazalo da ne ovisi samo o Marku Livaji koji ovaj put nije bio u glavnoj ulozi, ali je isto izborio slobodni udarac iz kojega je Hajduk poveo što znači da je imao itekako utjecaja na rezultat iako nije bio strijelac. Bijelima, čiji navijački puk je koncentriran na utakmicu finala juniora sutra s AZ Alkmaarom, sad slijedio gostovanje kod Gorice koja se bori za opstanak, a onda slijedi Dinamo na Poljudu.

Evo što je rekao mladi Sigur, koji je zaslužio pohvale za svoj nastup:

„Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Krenuli smo vrlo jako u prvih 25 minuta. Onda smo 15 minuta malo izgubili koncentraciju. U drugom dijelu smo bili dobri. Dobro je što smo sačuvali mrežu netaknutom. U srijedu sam potpisao ugovor, u četvrtak sam bio na treningu prve momčadi. Vidio sam da su dobre šanse da startam jer su ozlijeđeni Mikanović i Lovrencsics. Trener mi je dan prije utakmice rekao da ću startati. Bio sam malo nervozan, ali suigrači su mi puno pomogli. Trenirao sam s prvom momčadi i prije ovog tjedna. Moja glavna pozicija je u veznom redu, ali znam igrati i desnog beka. Tu mi je Gergo dosta pomogao svojim savjetima i iskustvom“, rekao je mladi Sigur koji nema pravo nastupa u Ligi prvaka, ali je dio juniorske momčadi.

Za njih ima samo riječi hvale i kao svi navijači Bijelih, nada se da će do trofeja… 

„Ponosan sam kako su odigrali. Svaki dan treniram s njima, dobri su momci. Jako sam sretan zbog njih“, dodao je.



Tagovi

HajdukHajduk junioriHrvatska nogometna ligaHNLNiko Sigur

Ostale Vijesti